Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tacno,kod nas se prosto tuku za koperante,sve ce uciniti da dodjes kod njih.Diklofen ,mani se velikih gazda.Zar nisi "lepo"prošao sa pšenicom.
Ljudi najbolje raditi sa jednom kućom,uvek si na dobitku.
Prošle godine na suncokretu dobio 2 dinara manje ali sam dobio 15 l nafte po ugovrenom ha.Dobio proletost popust zbog plaćanja u gotovini, do 5% zavisi od robe.
Ove prodao pšenicu po dva dinara više. Juče uze Dap i map po starim cenama razlika 100+ eura.
Ovo su ti samo neki primeri,ranije sam probao da uzimam gde je najeftinije a prodajem gde je najskuplje i nigde nisam bio "pravi" koperant.
Izgleda da je to konacna cena, i kod nas se ta cifra pominje.Ja danas prodao po 31,5 i neverujem da ce doplacivati.Lopovi,vise to ne sejem.
Pre 3 godine je bila ni celih 16din.
Vidi, ja sto se tice plodoreda ne sejem nista,jer je to za mene glupost.Ja sejem smo sto se tice PROFITA.Nije losa cena suncokreta ali i nemaju svi 3tone prosek jer nije svuda ista kisa pala.A racunica je prosta zito je lakse proizvesti 6 tona jer je jesenji usev i nema toliko zahtevnosti za kise( da me neko ne razume lose ima ali manje nego proletnji usevi koji cvetaju i nalivaju zrno u julu i avgustu kada su najgore vrucine) i pšo ceni od 18 din dodje 108000 din po hehtaru bruto.A suncokret 3 tone po 31,5 ispada 94,5din pa sad vidi ko se vise isplati za plodored i za profit.ko je dobro uradio agrotehniku prinos od 3t/Ha nije nemoguc a onda mislim da cena od 31,5 i nije losa........... bar ja sejem suncokret iskljucivo zbog plodoreda i miliji mi je od psenice
Znam da je sve skupo i da nas deru svake godine dizuci cene djubriva ali sta je tu je siguran sam da je ceni kumovao i novi ministar poljoprivrede preko monopol firmi da ipak Beogradjanima snize cenu ulja.....jadni ljudi zalim ih kako uspevaju da izdrze svu ovu skupocu........paori nemojte da ste sitne duse Vi imate dajte malo i napacenim gradjanima
Ali za prinos 6t/h moras da ulozis mnogo vise i da bacis djibrivo a ja ove godine 3,5t/h suncokreta bez grama djubriva...Probaj da ne bacis na zito nista ako budes imao 4t/h u vrh glave...Samo toliko,kada je cena mala ne znas sta da sejes a kada je dobra sve se isplati...Vidi, ja sto se tice plodoreda ne sejem nista,jer je to za mene glupost.Ja sejem smo sto se tice PROFITA.Nije losa cena suncokreta ali i nemaju svi 3tone prosek jer nije svuda ista kisa pala.A racunica je prosta zito je lakse proizvesti 6 tona jer je jesenji usev i nema toliko zahtevnosti za kise( da me neko ne razume lose ima ali manje nego proletnji usevi koji cvetaju i nalivaju zrno u julu i avgustu kada su najgore vrucine) i pšo ceni od 18 din dodje 108000 din po hehtaru bruto.A suncokret 3 tone po 31,5 ispada 94,5din pa sad vidi ko se vise isplati za plodored i za profit.