Cena Suncokreta 2011

Ajde Vi iz okoline Sakula recite jel istina da je "Ćirić i Sin" okaćio javno da suncokret plaća od juče 36 dinara?
A Vi iz Nove Crnje da oni plaćaju 35 dinara?

Jedan baš -baš veliki gazda me zvao sinoć pa rekao.Nudio mi se da kosi,besplatno preveze i da mi da dinar više od najveće zadnje cene gde god bude.On sigurno ne lupa te cene tek onako.

Diklofen ,mani se velikih gazda.Zar nisi "lepo"prošao sa pšenicom.
Ljudi najbolje raditi sa jednom kućom,uvek si na dobitku.
Prošle godine na suncokretu dobio 2 dinara manje ali sam dobio 15 l nafte po ugovrenom ha.Dobio proletost popust zbog plaćanja u gotovini, do 5% zavisi od robe.
Ove prodao pšenicu po dva dinara više. Juče uze Dap i map po starim cenama razlika 100+ eura.
Ovo su ti samo neki primeri,ranije sam probao da uzimam gde je najeftinije a prodajem gde je najskuplje i nigde nisam bio "pravi" koperant.

Diklofen ,mani se velikih gazda.Zar nisi "lepo"prošao sa pšenicom.
Ljudi najbolje raditi sa jednom kućom,uvek si na dobitku.
Prošle godine na suncokretu dobio 2 dinara manje ali sam dobio 15 l nafte po ugovrenom ha.Dobio proletost popust zbog plaćanja u gotovini, do 5% zavisi od robe.
Ove prodao pšenicu po dva dinara više. Juče uze Dap i map po starim cenama razlika 100+ eura.
Ovo su ti samo neki primeri,ranije sam probao da uzimam gde je najeftinije a prodajem gde je najskuplje i nigde nisam bio "pravi" koperant.
Tacno,kod nas se prosto tuku za koperante,sve ce uciniti da dodjes kod njih.

ko je dobro uradio agrotehniku prinos od 3t/Ha nije nemoguc a onda mislim da cena od 31,5 i nije losa........... bar ja sejem suncokret iskljucivo zbog plodoreda i miliji mi je od psenice
Znam da je sve skupo i da nas deru svake godine dizuci cene djubriva ali sta je tu je siguran sam da je ceni kumovao i novi ministar poljoprivrede preko monopol firmi da ipak Beogradjanima snize cenu ulja.....jadni ljudi zalim ih kako uspevaju da izdrze svu ovu skupocu........paori nemojte da ste sitne duse Vi imate dajte malo i napacenim gradjanima ::samo bes::::samo bes::::samo bes::::samo bes::

Pre 3 godine je bila ni celih 16din.

Ali prijatelju pre 3 godine Euro Dizel bio 58 din a sada 136, seme bilo 7.000 din a sada je 18.000, djubrivo bilo oko 220 eura a sada je blizu 400...Razmisli malo sta pises...Pa ima li logike da suncokret bude 20 dinara i 25? I 30 din. je malo,ali mi se cini da se sve ovo radi u sprezi sa vlascu,protestvovali ste e sad cemo ovako...OK dobicete subvencije,a mi cemo novac obezbediti tako sto cemo vam spustiti cene svih proizvoda,taman da namirimo budzet...

e da vidimo ko ce jos sejati suncokret po tim cenama? is ledece godine ce obecavati i kule i gradove pa kome nije dosta ova godina neka seje . a sto se tice uljara oni se nece smiriti dokle god ne nadrljaju . pa sve ugovaraju unapred i garantovana cena. secate se prosle godine je jedan tajkun besplatno vadio transportovao i davao dzak secera +cena da bi prop[ala jedna secerana.a to ove godine radi i jedna uljara samo malo drugacije daje nize cene da se nebi sejalo sledece godine

ko je dobro uradio agrotehniku prinos od 3t/Ha nije nemoguc a onda mislim da cena od 31,5 i nije losa........... bar ja sejem suncokret iskljucivo zbog plodoreda i miliji mi je od psenice
Znam da je sve skupo i da nas deru svake godine dizuci cene djubriva ali sta je tu je siguran sam da je ceni kumovao i novi ministar poljoprivrede preko monopol firmi da ipak Beogradjanima snize cenu ulja.....jadni ljudi zalim ih kako uspevaju da izdrze svu ovu skupocu........paori nemojte da ste sitne duse Vi imate dajte malo i napacenim gradjanima ::samo bes::::samo bes::::samo bes::::samo bes::
Vidi, ja sto se tice plodoreda ne sejem nista,jer je to za mene glupost.Ja sejem smo sto se tice PROFITA.Nije losa cena suncokreta ali i nemaju svi 3tone prosek jer nije svuda ista kisa pala.A racunica je prosta zito je lakse proizvesti 6 tona jer je jesenji usev i nema toliko zahtevnosti za kise( da me neko ne razume lose ima ali manje nego proletnji usevi koji cvetaju i nalivaju zrno u julu i avgustu kada su najgore vrucine) i pšo ceni od 18 din dodje 108000 din po hehtaru bruto.A suncokret 3 tone po 31,5 ispada 94,5din pa sad vidi ko se vise isplati za plodored i za profit.

Srdjan Žorž; svaka ti je na mestu,ja sam zbog ovakvih zajebancija odustao od šećerne repe i nesejem je već tri godine i nisam leba gladan,a suncokreta sam planirao posejati oko 30 KJ. e sad neću ni zrna da posejem ,prepoloviću tu površinu i posejati pšenicu i kukuruz.

Vidi, ja sto se tice plodoreda ne sejem nista,jer je to za mene glupost.Ja sejem smo sto se tice PROFITA.Nije losa cena suncokreta ali i nemaju svi 3tone prosek jer nije svuda ista kisa pala.A racunica je prosta zito je lakse proizvesti 6 tona jer je jesenji usev i nema toliko zahtevnosti za kise( da me neko ne razume lose ima ali manje nego proletnji usevi koji cvetaju i nalivaju zrno u julu i avgustu kada su najgore vrucine) i pšo ceni od 18 din dodje 108000 din po hehtaru bruto.A suncokret 3 tone po 31,5 ispada 94,5din pa sad vidi ko se vise isplati za plodored i za profit.
Ali za prinos 6t/h moras da ulozis mnogo vise i da bacis djibrivo a ja ove godine 3,5t/h suncokreta bez grama djubriva...Probaj da ne bacis na zito nista ako budes imao 4t/h u vrh glave...Samo toliko,kada je cena mala ne znas sta da sejes a kada je dobra sve se isplati...

pa nije logično da otpad bude duplo jeftiniji od sirovine naime suncokretova sačma košta 16,20 din a suncokret 31,50 din znači oni sa sačmom isplaćuju polovinu sirovine plus zarada na ulju ja mislim da bi bilo bolje da se cena sačme i suncokreta izjednači :haha::haha:

Cena sačme je realna u odnosu na cenu suncokreta ali cena sojine sačme nije ni malo realna.
U svim normalnim zemljama je sačma jeftinija od sirovine zato što je nus proizvod samo kod nas u nekim slučajevima je obrnuto.

Nazad
Vrh