Cena Suncokreta 2011

ma u redu to na berzi al meni kad treba 100-200kila necu ici na berzu vec u polj.apoteku, uglavnom je od 38-40 dinara, normalno tu treba uracunati i trgovacku marzu bar jedno 10%, jedino ovi sto drze "liramix" kod njih je 32.5din i to odavno, ostali su svi digli za 5-6 dinara po kg...

OK ja sam stavo cenu sa berze a ako je skuplja sačma tim gore jer je onda glavna sirovina đab đaba oni onda samo sa sačmom pokriju otkup suncokreta pa im onda cena ulja dođe kao čista zarada

Pre 3 godine je bila ni celih 16din.
E, tad sam ga ja ubo. Secam se te cene, al mislim da je posle bila i neka sitna doplata.

@pidikanac,

I taj trend gde je sojina i suncokretova sacma skuplja od sirovine, smo dobili od trenutka kad je ekipa (imate pravo samo jedanput da pogadjate koja) usla u biznis. Ako je i slucajno nekom pala na pamet rec Monopol, odma da okruni malo kukuruza u cosak, da klekne, i da se pokaje.

ma kakav monopopol toga u ovoj drzavi nema. eeeeeeeee ljudi moji odlazimo pod led lagano

E, tad sam ga ja ubo. Secam se te cene, al mislim da je posle bila i neka sitna doplata.

@pidikanac,

I taj trend gde je sojina i suncokretova sacma skuplja od sirovine, smo dobili od trenutka kad je ekipa (imate pravo samo jedanput da pogadjate koja) usla u biznis. Ako je i slucajno nekom pala na pamet rec Monopol, odma da okruni malo kukuruza u cosak, da klekne, i da se pokaje.
Mogu da kažem ovo,suncokretova sačma 44% se odavno kotirala kao i suncokret.Ako me sećanje dobro služi 90-ih godina se za 1 kg suncokreta dobijalo 1,1 kg sačme 44% ili 1,30-1,50 kg 33%.

Mogu da kažem ovo,suncokretova sačma 44% se odavno kotirala kao i suncokret..
Ok. Pa zasto onda ta sacma u svetu kosta oko 330 $/t, a kod nas 330e/t. Razlika nekih 40%. Sitnica?

Izgleda da sam napravio gresku, suncokretova sacma kod nas kosta dosta manje. Ali, u svakom slucaju ovaj odnos skoro vazi sa sojinu sacmu. U svetu je oko 370$/t, a kod nas je 360 eur/t.

Zna li se zbog cega? Imamo jeftiniju soju, a skuplju sacmu. Meni to malo cudno. Mislim u odnosu na svet.

cujem da je neka delegacija bila u dijamantu kada su izasli sa cenom od 40 dindzi,

ljudi ima li kakvih novosti o ceni ? ja sad iz atara bio da tanjiram kod nas vise ni jedna parcela pod suncokretom nije ostala.... sve pokoseno ... oce li se lopovi smisliti da nam daju cenu uskoro ?

ljudi ima li kakvih novosti o ceni ? ja sad iz atara bio da tanjiram kod nas vise ni jedna parcela pod suncokretom nije ostala.... sve pokoseno ... oce li se lopovi smisliti da nam daju cenu uskoro ?

Pa smislili su lopovi vec, 31.5din.

Kod nas jos ima suncokreta, a ima i onih koji nece jos 20dana sigurno (zeleni).....

ja jos nisam ni poceo zeleno, ima kod nas privatnik kupio postrojenje za bio dizel moze se lako desiti da moj suncokret zavrsi u rezervoaru, i hrani za moju stoku.

Poslednja izmena:
Za ove koji ne "bacaju" vestak a imaju 3,5 tona suncokreta,ja nikad drugo nebi sejao ako to tako kod vas rodi bez vestaka.Nemam dalji komentar na tu temu.Cene kod mene ne mrdaju a isplate idu kao konacna cena.

Za ove koji ne "bacaju" vestak a imaju 3,5 tona suncokreta,ja nikad drugo nebi sejao ako to tako kod vas rodi bez vestaka.Nemam dalji komentar na tu temu.Cene kod mene ne mrdaju a isplate idu kao konacna cena.

Vidi drze,prosle godine sam bacao vestak,tj.zaoravao za suncokret i bacao s proleca ureu + prehrana preko lista...i sta se desilo,doslo nevreme,on bio bolestan-truo i 7 k.j popadalo i izlomilo se 100%...4 dana od ujutru do uvece smo skupljali to i imali smo prinos od 1350 kg po k.j,sreca u cenu pa smo bili tu negde,ove godine smo resili da ne "bacamo" nista-i to je to.Matematika je takva,zemlja je nasa dobra,da ne kazem odlicna i zavisi od godine,ali sa 20-tak k.j treba opstati na danasnje vreme zato sam ne zadovoljan cenom...

Nazad
Vrh