Cena soje rod 2024 g.

Логично улагање хемије у једну и у другу говори све.
Zanimljivo poredjenje na ovoj stranici: GMO VS NONGMO
U principu, jako slicna ulaganja u suvom ratarenju, ali prinos i profit dosta veci u korist GMO. Ispada da je dosta postojanija u odnosu na vremenske prilike.

Ma kakvi ,jedina razlika u tolerantnosti na totsl ili neki drugi herbicid . Razlika u prinosu moze da bude samo ako je kod nogmo ostalo mnogo korova pa ju guse a znamo da mogu ako se radi kako treba soje obicne da budu ciste. Dalje, kod gmo soje ,ako se ne koriste drugi herbicidi osum glifosata ,nema apsolutno nikakvog sokiranja soje kod prskanja , e sad iskusni znaju da soji cak pogoduje blago sokiranje , vise se grana.

Je l ima i kod gmo raznih sorti i selekcija? Mozda nisi ubo neku prinosniju. Jer kakvu god da najdes, znas samo da je gmo, sortu niko ne zna.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Ima dosta ljudi koji seju GMO i moze lako da se nabavi seme i da se proda GMO soja. Uglavnom je kupuju farme.

Kod nas ima kontrola, evo na mojoj njivi su bili ove godine . U federaciji BH apsolutno ne kontrolisu. Odzak ,Orasje,Brcko ... 80 posto gmo

Koja mu je poenta bila sejati GMO i ostavljati u korovu?
Inače znam čoveka i video sam prinos gde GMO soja rađa 5t/ha ali obavezno izvlači ovčije đubre na parcele gde seje tu soju.

Nazad
Vrh