Cena soje rod 2015.

Ajde sto je cena soje pala, nego sto je i euro skocio.

Ja sam se razmišljao jesenas šta uraditi i prodam je krajem novembra po,mislim,43 dinara uz onaj kurs €.Sa sadašnje tačke gledišta,dobro sam uradio.Još da sam imao 200 ha pod sojom a ne 2,bilo bi ...Nekad je bilo bolje sačekati proleće pa prodati po mnogo većoj ceni u odnosu na jesen.Zato ovaj posao ima draž,nikad nisi siguran kada ćeš proći solidno,a kad ćeš se zeznuti.

Da, da, mesto da imam osecaj kao da se bavim poljoprivredom, imam osecaj kao da sam na ruletu... Draz jebe mamu. Pardon :)

Gde stignem i na berzama i otkupljivacima i na oglase i svi bi jel moze jeftinije ili sad nam ne treba.
Zavisi sa kojim kolicinama raspolazete trgovce zanima samo da imaju za kamion ispod toga im naravno nikad netreba ili im treba ako od vise njih nakupi soje.Jedino ako ima neki manji preradjivac u vasoj okolini pa njemu prodati.A na berzi niko od nas za njih nije zanimljiv koliko sam skontao ja sam par puta pukusao da prodam preko berze sve su me kontaktirali i dolazili hostapleri.Ovo je sasvim normalna situacija sa padom jer tek treba da se zasniva novi tov i trenutno to sve stoji pa im soja netreba mislim treba njima al ne po toj ceni sad im je sansa da ucare po povoljnijoj ceni i na sve moguce nacine gledaju da obore cenu a kad soje nema onda zabrana izvoza,placaju potroseno gorivo u prevozu samo da im dovuces,trebaju im i polovice od selektriranja...
Ovde vise vas spominje "besplatan lager".Jel vi stvarno mislite da ce oni nekom nesto besplatno da rade?Uzimaju vam ono minimalno 10% pdv,a da nepricam o jesenjem resetanju na necistocu i vlagu + sto nijedna vaga nemeri ama nijedna nemeri isto,bar u mom okruzenju je tako za ostale neznam,prazne prikolice stalno variraju 10,20,30,50 pa i 100 kg.

Sojom se manipuliše ovih dana mnogo. U par navrata sam na putevima prolazio pored parkiranih kamiona. Kamiondžije džakiraju.

Ja sam semensku prodao za 60 din a merkantilna ne treba nikome.... Ekstrudiram soju u griz pa prodajem na malo, ali i to jako kilavo ide....

Sam kazes da ide i to kilavo, ne znam sa kojom kolicinom ti raspolazes, ali zamisli da imas 100 t ili vise!!! Kad bi uspeo prodati na sitno ekstrudiranu?!!!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh