Srdjan Žorž
Član
Trazice oni soju cele godine jer je to berzanska roba u celom svetu preko cele godine.Ali sto da ne uplase ljude pa da kupe na pocetku sezone jeftino.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
svu trenutno otkupljenu soju izvoze za Italiju a nama pričaju priče da neznaju šta ce sa njomInace juce sam prodao 10 tona po 42 din sa PDV-om, kaze mi covek da ne zna sta ce sa njom, zovu ga ovi sto imaju skladisteno kod kuce da prodaju a niko je nece...
Inace kod nas je lager bio za dz ako prodajes skladistaru, a cena berzanska + pola PDV-a, tako sam i dobio oviuh 42 dinara
Ako mislis da je prodajes viktoriji i zaradis nesto normalno na soji-bolje je nemoj sejati.Ako mislis da je skladistis u svom skladistu i posle prodajes, ali opet NE lokalnim derikozama(otkupljivačima), onda ces imati i neku razliku u ceni u odnosu na viktoriju.Soja je roba koja je aktuelna cele godine i lako moze naci kupca u svako doba.Juce zadnji kamion utovario od kuce i prodao po 40+pdv.Ne znam da li je ovo rekla - kazala, ali sam cuo da nam se ove godine sprema karambol sa sojom. Navodno je Viktorija donela odluku da soju otkupljuje kampanjski, kao suncokret, drugim recima, sto otkupe u vrsidbi po ceni koju tada odlue, to ce biti, kasnije otkupa nema, navodno da nece uopste trgovati na berzi. Ko sacuva soju, nek misli sta ce sa njom. Imam nasejano 100 jutara ove godine i planirao sam da sve lagerujem kod kuce, sad ajde, budi pametan ! Inace juce sam prodao 10 tona po 42 din sa PDV-om, kaze mi covek da ne zna sta ce sa njom, zovu ga ovi sto imaju skladisteno kod kuce da prodaju a niko je nece...
Inace kod nas je lager bio za dz ako prodajes skladistaru, a cena berzanska + pola PDV-a, tako sam i dobio oviuh 42 dinara
Soja se ne izvozi samo u Italiju otišle su veće količine i za Tursku,Rumuniju, Bugarsku a to da je uvežena veća količina iz Hrvatske mislim da je dezinformacija jer soja je kod njih skuplja,a i oni takođe soju zbog bolje cene soju izvoze ka zapadu...
Nije,Cici je fin i kulturan.