Cena soje rod 2013.g.

Ja sam danas cuo da je dogovorena konacna cena od 45,oo i to je to.

Pele mogu oni da se dogovaraju kad ima viska robe,ko primer zito ,ali kad je ponuda mala nista od njini dogovora u prevodu ,mala bara a puno krokodila.

To jeste.Uostalom videcemo narednih dana sta ce biti.I ova kisa ima da otkine deo prinosa.

Ovih dana je pocela zetva kod nas dok nas kisa nije zaustavila.Trenutno se cena po obicaju nezna nagadja se bezveze,ja gde predajem soju ide tel-kel i radi se modifikacija.Zbog vece potraznje a manje ponude nadam se da ce biti cena 50 dinara.Sve u svemu vracam sta imam od duga a ostalo skladistim kod kuce

Žetva ovde nije ni počela , bilo je dobre kiše krajem avgusta , a soje se ovde siju kasno tako da ju je ta kiša dosta zakočila . Kod mene neće biti skidanje ni za deset dana , sad je u fazi žutog lista samo vrhovi stabljika da su opali listovi proviruju . Neznam kakav će biti prinos , zrno će biti baš krupno ali je mali broj mahuna .

Nisam dosad imo polegle soje , a ove godine ima u nekim dijelovima da je legla a još nije list izgubila . Dal će biti tu problema ?

U Bjeljinskom kraju je počela žetva jer je kod njih šljunakovitije , ali neznam prinose.

Ja mislim da ta soja jos nije zakasnila da se mora prskati, koliko puta sam kosio Oktobra meseca.Sprzena soja u ovom stadijumu sigurno ce izgubiti deo prinosa

Momo tu gde je polegla tu i ima soje i jedini problem je malo sporija vršidba a neprskaj ti nju sa ničim uzreće ona sama kad joj dođe vreme i to će biti pravi prinos, sad joj netreba prekidati vegetaciju kad je najbitnije a to je formiranje prinosa (nalivanje).

I kod nas 35 din akontaciono a ima i 41 din konačna pa ko voli nek izvoli.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh