Cena soje rod 2012.g.

ti si opravio poso!sta ste cekali da kg soje bude 100din???ili 200????
i tad bi cekali

Nek bude sledece godine prosek 2t/kj sa 500e/t i svi bi bili zadovoljni! Ove godine samo pojedine parcele su prebacile 1.5t/kj. Prosek je oko 1t/kj. Pricam za KO Stapar.

Na ovu cenu sa prosekom od 1700 kg/kj Jus-a je bilo izvanredno!!! Ono sto sam posejao 11 i 12 Aprila u Ko Lokve je bilo problematicno. Skidao sam je zelenu ko travu i rod u proseku je bio od 1460 kg/kj, ali zato u Ko Jermenovci i V.Greda posejano od 30 Maja do 3 Maja, kao u dobrim godinama do 2100 kg/kj.

Kod nas ćute, nešto sam prodao po 65 a nešto po 70din akontaciono, čisto sumnjam da će biti doplate.Bilo par dana po 70 i kad je Nikolić bio u sojari posle tog sojara izašla sa 65din konačno i kraj, svi spustili cenu.

Jos malo pa ce 1.12. Sta ocekujete nakon proteka zabrane izvoza? Da li ce se izvoz i dalje zabraniti?

Neznam koliko sam pogresio svoju soju jos drzim na lageru. Sta mislite hoce li joj cena ici gore ili dole?

Danas čuo da je dečko iz sela koji je ostavi soju kući pokušao da proda ali bezuspešno.Čak su mu nudili celih 60 din a isplata kad stigne na red.
Radovane koliko plaćaju soju u Ilandži.

Neznam koliko je placaju trenutno ostavio sam je na lageru i obecano mi je da mi do nove godine ne naplacuju lager ,a od nove godine 1% mesecno placam lager.

Upravu si soul fly do nove godine je zabrana. Soja je u magacinu i u dve prikolice u supi pokrivene da neupada trunje i ceka ce prolece stoga nepalca lager ali ostaje pitanje cene koja ce biti u prolece.

Nije problem lager vec koja ce cena biti. Ove godine ko je docekao leto mnogo je bolje prosao od onih koji su prodali odmah u jesen 2011.

Kod nas pala na 0,45 e..U vršidbi bila0,53.e.Ovaj otkupljivač sve prodao u Srbiju ali nije naplatio još sve tako da i malo čekamo.Moš mislit koje su to transakcije..:sta:

Nazad
Vrh