Cena semenskog kukuruza

Moze,ali onda mora dobra veza. Kad overavas papire na Rumunskoj granici,oni odmah javljaju nasima da imaju carinjenje,to je dogovor izmedju njih. Treba ti neko ko nece da te uvede u sistem,a da ti dobijes pdv od Rumuna. Nadam se da sam ti koliko toliko objasnio.
Хвала. Значи ипак треба погурати, да знам. Досад сам само радио мађарску афу, иде без проблема тамо код њих а и код нас .....из Румуније нисам никад, па питам пре него што било шта урадим, да видим како са те стране иде.....онда ни ту неће бити проблема. Само још да изгуглам колико треба на рачуну за поврат, али ћу имати вероватно довољно.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Хвала. Значи ипак треба погурати, да знам. Досад сам само радио мађарску афу, иде без проблема тамо код њих а и код нас .....из Румуније нисам никад, па питам пре него што било шта урадим, да видим како са те стране иде.....онда ни ту неће бити проблема. Само још да изгуглам колико треба на рачуну за поврат, али ћу имати вероватно довољно.

Ici ces cak u drugu drzavu po seme!?
A na 3 kuce ti je prodaja?
C,c,c,c....
:LOL: :LOL: :LOL:

На 4 .....само нек дижу цене своје робе и смањују цену откупа, променем и ја њих скроз, нисам венчан за њих......за своје новце (свакако купујем у кешу) ја могу где хоћу, а за исти квалитет и мању цену, ћао довиђења одо ја....али ја сам за њих једно зрно пиринча у Вијетнаму
П. С. искористим туризам 2 у 1.....и набавка репроматеријала

Тамо где си купио. Дал наши уваже рекламацију или измишљају хиљаде разлога да није до њих проблем.

Послато са IQ1019N помоћу Тапатока

Pre ce prihvatiti Rumun reklamaciju nego nasi. Vec sam pisao. 50sj dkc 4975 pre 2-3g niklo 70-75% i nikom nista.

Bojceticu mislis da ce Rumun doci u Srbiju da utvrdi stanje na terenu? I mislis da mu firma to dozvoljava pored zastupnika u Srbiji? Hoce, boli ih cosak.

Bojceticu mislis da ce Rumun doci u Srbiju da utvrdi stanje na terenu? I mislis da mu firma to dozvoljava pored zastupnika u Srbiji? Hoce, boli ih cosak.
Neces imati problema sa tim semenom. Klijavost je 98-99% i nice kao ludo. Klijavost kukuruza pored godina i uslova proizvodnje ima veze sa DORADOM a Rumunija ima najsavremeniji DKC doradni centar. Kukuruz se bere sa 40% vlage da bi se susio na tacnoj temperaturi u tacnom definisanom roku itd i to mu obezbedjuje klijavost od blizu 100%.

Cene DKC u Rumuniji moze svako saznati googlajuci i krecu se od 110 do 150e za aceleron elite hibride kojih i nema kod nas. Prelazak preko granice je nemoguc jer verovatno Savacoop je intervenisao. Ja sam seme kupio u Savi, zazmurio na cenu i cuti.

Prelazak preko granice je legalno nemoguc ne zbog savacoopa ili nekog drugog distributera nego zato sto je to seme bilja. A za to treba zestoka papirologija. Uvek sve moze i na drugi nacin. Nasi su problem na granici. Rumune ne zanima sta ti iznosis iz drzave.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Evo cene semena 2016 plaćanje u oktobru u gebiju,tad i više tamo uzimati neću

[uurl]rl=http://fotkica.com/slike.php?slika=1_198078325_Fotografija0130.jpg]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh