Cena semenskog kukuruza

U dobroj godini kod mene je radjao 7t po jutru,a ni drugi nisu mogli vise. Po meni odlican hibrid,samo steta sto ga kod nas nema vise u prodaji.

Zanimljivo pitanje,ja sam tako nešto isprobao ali u bašti i dobio 4 klipa,na njivi nisam isprobavao.
To teško možeš računati... Kod komšije u baštici uz kuću, međ ružama, slučajno nikao jedan dkc, pratili smo ga cele godine, 7 klipova je izbacio i još 5 zaperaka... Eh da je tako na njivi ko bi to pokosio...

Године су јако чудне, од 2017 до сад, не да нема универзалног рецепта, него једноставно мора се више различитих ствари, читај хибрида, користити, да би се извукло нешто...
Кад би знали каква ће година бити, сви би ишли на највећи принос, али нажалост, сви радимо по дефолту, а како ће бити и шта на крају, зависи, у највећој мери од неба, и распореда падавина.

Ne, te godine sam imao 5031 preko 8,5 tona naplativog. Da je rađen isti dan bila bi velika razlika, 15 dana je bilo razlika u žetvi. Na salašu ga je bilo samo 56 meteri...
Све си сам рекао.... 15 дана у јесен некад зна јако пуно да буде...

Ne znam šta si rekao, taj 3623 nikad dočekao kalendarsku jesen nije... O kojoj jeseni pričamo?
Па ако причаш о наплативом, причаш на истој парцели, а не по 6 реди, не бар 1 кј...

Мени је најраније стигао 2018, 25.08 са 12% влаге...

Па ако причаш о наплативом, причаш на истој парцели, а не по 6 реди, не бар 1 кј...

Мени је најраније стигао 2018, 25.08 са 12% влаге...
Kod OMW sam imao oba hibrida i razlika je bila oko tonu po jutru, vlaga 12,6% i 13,9%. U livadama ( moje, Boško, Boba, Čeda)sam imao 4943 i 3623 i bila je očigledna razlika ali nismo merili.
Da ne zaboravim, merilo 6 brazdi kao kod vodovoda ili na kraj Bare?

Kod OMW sam imao oba hibrida i razlika je bila oko tonu po jutru, vlaga 12,6% i 13,9%. U livadama ( moje, Boško, Boba, Čeda)sam imao 4943 i 3623 i bila je očigledna razlika ali nismo merili.
Da ne zaboravim, merilo 6 brazdi kao kod vodovoda ili na kraj Bare?
Ако мислиш на моје парцеле, Бара је јача, квалитетнија земља, и дуже је радим...

Иначе и 4943 и 3623 сам престао да сејем, јел сам једне године убо лошу партију семена....

Иако на мојим парцелама у "мојем" веку, најприноснији хибрид наплативог је био 4943 и то 2018, са равно 8 т/кј...

Ако мислиш на моје парцеле, Бара је јача, квалитетнија земља, и дуже је радим...

Иначе и 4943 и 3623 сам престао да сејем, јел сам једне године убо лошу партију семена....

Иако на мојим парцелама у "мојем" веку, најприноснији хибрид наплативог је био 4943 и то 2018, са равно 8 т/кј...
Ma ne to, mislio sam u ogledu da li je merodavnija Bara ili kod vodovoda njive zbog dužine...

Nazad
Vrh