milovan vrsac
Član
U dobroj godini kod mene je radjao 7t po jutru,a ni drugi nisu mogli vise. Po meni odlican hibrid,samo steta sto ga kod nas nema vise u prodaji.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zanimljivo pitanje,ja sam tako nešto isprobao ali u bašti i dobio 4 klipa,na njivi nisam isprobavao.Hocel produzit klip ili izbaciti po dva ako je malo ređi...
To teško možeš računati... Kod komšije u baštici uz kuću, međ ružama, slučajno nikao jedan dkc, pratili smo ga cele godine, 7 klipova je izbacio i još 5 zaperaka... Eh da je tako na njivi ko bi to pokosio...Zanimljivo pitanje,ja sam tako nešto isprobao ali u bašti i dobio 4 klipa,na njivi nisam isprobavao.
Tako je i kod mene bilo, oko 7 tona ali su drugi imali mnoogo više...U dobroj godini kod mene je radjao 7t po jutru,a ni drugi nisu mogli vise. Po meni odlican hibrid,samo steta sto ga kod nas nema vise u prodaji.
И са много већом влагом...Tako je i kod mene bilo, oko 7 tona ali su drugi imali mnoogo više...
Nisam nikad licno imao vise od 7.6t/kj.Tako je i kod mene bilo, oko 7 tona ali su drugi imali mnoogo više...
Ne, te godine sam imao 5031 preko 8,5 tona naplativog. Da je rađen isti dan bila bi velika razlika, 15 dana je bilo razlika u žetvi. Na salašu ga je bilo samo 56 meteri...И са много већом влагом...
Све си сам рекао.... 15 дана у јесен некад зна јако пуно да буде...Ne, te godine sam imao 5031 preko 8,5 tona naplativog. Da je rađen isti dan bila bi velika razlika, 15 dana je bilo razlika u žetvi. Na salašu ga je bilo samo 56 meteri...
Ja sve pričam naplativo. Bude veći rod, imao sam 3100 kg više po jutru 5031.Nisam nikad licno imao vise od 7.6t/kj.
A sto kaze kolega Shale,kad se svede vlaga na jus,ne bude ni veci fao rodniji od 3623.
Naravno,to je slucaj u Vrsackom ataru,za ostale ne bih da pricam na pamet.
Ne znam šta si rekao, taj 3623 nikad dočekao kalendarsku jesen nije... O kojoj jeseni pričamo?Све си сам рекао.... 15 дана у јесен некад зна јако пуно да буде...
Па ако причаш о наплативом, причаш на истој парцели, а не по 6 реди, не бар 1 кј...Ne znam šta si rekao, taj 3623 nikad dočekao kalendarsku jesen nije... O kojoj jeseni pričamo?
Kod OMW sam imao oba hibrida i razlika je bila oko tonu po jutru, vlaga 12,6% i 13,9%. U livadama ( moje, Boško, Boba, Čeda)sam imao 4943 i 3623 i bila je očigledna razlika ali nismo merili.Па ако причаш о наплативом, причаш на истој парцели, а не по 6 реди, не бар 1 кј...
Мени је најраније стигао 2018, 25.08 са 12% влаге...
Ако мислиш на моје парцеле, Бара је јача, квалитетнија земља, и дуже је радим...Kod OMW sam imao oba hibrida i razlika je bila oko tonu po jutru, vlaga 12,6% i 13,9%. U livadama ( moje, Boško, Boba, Čeda)sam imao 4943 i 3623 i bila je očigledna razlika ali nismo merili.
Da ne zaboravim, merilo 6 brazdi kao kod vodovoda ili na kraj Bare?
Ma ne to, mislio sam u ogledu da li je merodavnija Bara ili kod vodovoda njive zbog dužine...Ако мислиш на моје парцеле, Бара је јача, квалитетнија земља, и дуже је радим...
Иначе и 4943 и 3623 сам престао да сејем, јел сам једне године убо лошу партију семена....
Иако на мојим парцелама у "мојем" веку, најприноснији хибрид наплативог је био 4943 и то 2018, са равно 8 т/кј...