Cena psenice rod 2022

Pregovori su u toku, nista jos nije potpisano. Jer Rusi hoće da potpišu na 60dana, dok Ukrajina insistira na 120dana kao i prethodni put. Svakako će se produžiti izvoz, jer i Rusima odgovara, a cena se kod nas neće oporaviti.
 
Druškane tvoje mišljenje ili imaš i nekr dodatne informacije? Pošto sam sludjen, a opet mozda bi resio i realizovao ono sto mi je ostalo.
 
Sve mi se čini da nas spremaju za neki bedak od cene u žetvi....

Pa da uzimamo onda ovih 215+ pdv što daju terminski? To je 27-28 dinara...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
 
Do sada je najveći deo troškova uložen i šta ima dalje da pričamo.
Ostaje druga prihrana i hemijski tretmani. Kod mene su pšenice za sada u odličnom stanju. Ništa ne kalkulišem, odradiću sve što je do mene. Na cenu i nebo ne mogu da utičem.
 
Ja razmisljam da spojim proslogodisnji i ovogodisnji rod sve zajedno pa prodam na leto ako bude pristojna cena. Ako ne dobije tablete pa neka stoji sve zajedno do nekih boljih vremena...
 
Jel ce da nam izadje na nos doplata za suncokret?! Ili je to globalno?
Suncokret je prodat uljaricama i oni su super prošli, jedino je država,tj svi mi platili 7.8din, proizvođačima suncokreta. Sada je situacija sa pšenicom mnogo loša, glavni problem su zalihe, kažu da ima 1.6 milona tona, i da je samo izveženo 400 000t, moje mišljenje je da je još gore i da je bilo više od 2 miliona tona rod 2022, bilo je tu i prelaznih zaliha.
Veliki izvoznici imaju dosta robe, skoro sam pričao sa jednim lokalnim i on mi kaže: Ja neznam ni šta ću sa mojih 6 000 tona a kamoli da otkupim tvoju, neću ni u žetvi da otkupljjem. Napunili su se skupe robe i sada neće da gube pare, čekaju.
Sada malo i o državnim organima, njih jednostavno ne interesuje ova situacija, čuli su je prvi put u petak kada smo bili na sastanku, međutim ovo sada postaje državni problem, jel ovoliko robe nije moguće izvesti za 30 dana, ako kojim slučajem ostane više od 1mil tona, ovo jeste slobodno tržište ali sve ovo ugrožava na kraju nas koji je proizvodimo.
Celu ovu situaciju će osetiti ko je god posejao pšenicu samo će tada biti kasno za bilo šta, proizvešćemo pšenicu ispod proizvodnih cena. Otrežnjenje sledi u žetvi pšenice ali će situacija da bude samo gora u žetvi suncokreta a kukuruz je finale
 
Па шта то значи да ће са ценама ове године на свим ратарским културама бити дебели минуси ,не могу и нећу да поверујем у ову причу. Ако ништа нека ће и изненадити не може све проћи и свести се на исто нема шансе.
 
Poslednja izmena:
Ма није само коднас проблем цео исток се патинајвећи проблем останак украјинског жита у овим земљама те да више не могу да издрже притисак. Из Бугарске упозоравају да се житарице из Европе и Украјине не смеју мешати, јер се производе различитим технологија. У Украјини су дозвољена средства која су забрањена у ЕУ. С правом се питају зашто се њима налаже да организују производњу по правилима када то у овом случају није важно. Јануш Војчеховски, европски повереник за пољопривреду, поручио је незадољним пољопривредницима да је само питање дана када ће се одобрити помоћ која се припрема за Пољску, Румунију и Бугарску, ма неможе ратарство без сточарства
 
Nem nista protiv al zasto svaljujete na drzavu da je ona kriva zato sto je nekom bilo malo 40 din to su pederska posla opet neka pomoc da se uzme od drzave, ima ova tema kao dokaz lepo je procitas i vidis avgust neko prodao po 40 a drugom malo itd budite ljudi jednom a ne pizde kazi zajebo sam se mislio sam bice toliko a izgubio sam itd kakva crna zabrana izvoza kriva za sadašnju situaciku to je cista glupost i bezobrazluk.
 
Procitao temu i tu sve lepo pise, braca po babine linije Suncukret prodali i kupili ureu po 115 din a sacuva li lager pesnice i kukuruza, zet prodao psenicu po 41 din a uzeo ureu po 112 din pa je drzao na silosu u lageru hteo da im vrati kad je cena pala pobio se sa njima a kod kuce 20 vagona kukuruza daj mi po 35 din nece ni da cuje bice 50 din, soju drzo do proleća u prikolici jbg stalo 42 jutra u 15 tona ne da po 82 din neki dan odneo u hranu po 64 odbili mu 7 tona, a imam drugara na njegovi 20 vagona kupio po 40 din jos toliko kaze bice jos skuplje, sto bi reko Radovan treci samo vas posmatram.
 
Poslednja izmena:
Ti mislis da ce svinji ostati na ovim cenama i da nece biti ponovo 150 dinara,da ce ostati vakum,pada cena zitarica kao stocne hrane a zadrzavanje cena na ovom nivou kod zoive stoke ??cim toliko potenciras pad cena zitarica tj prizeljkujes ga ovde konstantno

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
 
Ni meni ne odgovara pad cena zitarica bas iz tog razloga sto si naveo plus imam i ja svoji zitarica, ako padne cena hrane ja cu zaraditi samo na jednoj turi al zato pusiona na sledecoj jer ce svako da ubaci da hrani, samo ne mogu da podnesem kuknjavu napravili smo par pogrešni odluka i cao
 
Nazad
Vrh