Cena psenice rod 2022

Markojx ne znam što bi Ukrajna davala svoju pšenicu ispod svake cene. To je isto kao kad bi Rusi dali EU gas po 150 evra za 1000 m3 a cena mu je 1000 i više evra. Mislim sigurno da ima neke igranke u svemu tome. Ako im ameri i EU daju silne milijarde pa oni sad mogu da spuštaju cenu da zeznu Ruse. Svega tu ima i tek će ga biti. Ali generalno ove godine u celom svetu neće biti dobrih prinosa pšenice a potražnja će biti sve veća. Psihološki je to efekat. Moja neka procena je da će kod nas biti oko 40 din u žetvi, a posle mesec dana ide to na više.

Eno ti izvestaj zbog skupog prevoza itd cena na granici sa Madjarskom poljskom i litvanijom od 220 e do 230 e utovareno u vozilo kupca

Ukrajina izvozi kad ikad već žito i kukuruz a i suncokret preko Rumunjske i Poljske. Robni izvoz prije rata im je bio oko 3.5 do 4 milijuna tona mjesečno a sad su na 1,5 do 1,6 kako koja analiza.... u najoptimističnijoj varijanti da otvore i koridor preko Baltičkih država oni ne mogu više od 60% robe izvesti ukoliko im je more i dalje blokirano (a biti će).
cijena je točna oko 190-210 eura iznosi pšenica (vjerojatno i kukuruz) koja se izvozi jer trošak transporta pojede ogroman dio zarade plus moraju vjerojatno ispod cijene dati robu da trgovci odluče a i prijevoznici tako veliku količinu robe primiti.
e sad umjetno gnojivo.... kod nas Mapa i kalijevog klorida uopće izgleda neće biti jer nema ukupne količine za prijevoz 1 broda. cijena mapa kod nas je oko 178 dinara plus pdv po kg tako da nitko živ ne naručuje već samo pk zorkino a i to ljudi bacaju 30% manje.... nije samo ovamo takva situacija, čitam u Brazilu da je kolaps... znači seljaci uopće ne kupuju pk gnojivo a samo mali dio Brazila (ako gledamo ukupnu njegovu obradivu površinu) su imali sušu lane a inače tamo lije kiša pa kad takvi kalkuliraju ne bacati šta da mi kažemo tek...
u 1 trenutku ja mislim da cijena žita tko bude čuvao mora biti 40 dinara plus pdv (no, samo se umrijeti mora)
e sad ako vam opet zabrane izvoz onda zaboravite na takvu cijenu.

Razne priče će da kolaju dok ne pokupe.
Najzanimljivije mi je kad kažu donesi pa će da vidimo.....platicemo kao ostali....itd

U Vojvodini je sve potaman. Nista samo pitam.
be1f706bc79e7a9eac72857f372ec864.jpg
d75126ce4493e53102143bc122735573.jpg

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Nedeljko Savić predsednik Udružena "Stig" rekao je za Euronews Srbija da bi minimalna cena kojom bi bili zadovoljni izbosila 50 dinara po kilogramu, a ne aktuelna koja iznosi 36 dinara.

Poljoprivrednici kažu i da su već razgovarali sa predstavnicima za robne rezerve, kao i predastavnicima Ministarstva poljoprivrede, ali da nisu dobili odgovor kakav su očekivali.

Nazad
Vrh