I ovde su neki pisali da su zaradili i vise.Juče Đaković priča na tv kako je zarada na pšenici ove godine 800 eura po hektaru.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I ovde su neki pisali da su zaradili i vise.Juče Đaković priča na tv kako je zarada na pšenici ove godine 800 eura po hektaru.
Pa onda koja je zarada onih sto su imaliI ovde su neki pisali da su zaradili i vise.
Vi se secate lepseg prinosa a 800-2000kg/ha kojeg je bilo vise,to nije bitno ).Evo izvolte,pauziracu kuknjavu do veceras ,ne mogu vise jer nam kukuruzi crkavaju po ataru,mora se nesto iskukati brzo,hitno,juce vec.Kao što nije bilo od pšenice a ti ostvario solidan (za ovu godinu) prinos.Ostalo mi u sećanju od prošle godine kako si kukao za kukuruz pa opet dobar prinos .....Ostavi malo i nama da kukamo pa da ostvarimo te prinose,
To su čari lagera,možeš da čekaš pravu cenu kako za djubrivo isto tako i za pšenicu.Postioji zarada na papiru, veca nego prosle godine ali u realnosti, ta para je manja i tek ce da nas naguze na jesen, oni su nama prodavali djubrivo koje je nabavljeno po straroj ceni a nama 3-4 puta skuplje.na jesen ce biti veca nabavna cena i eto razloga da ode gore.Hemija polako skace i ode sve u k...
Nismo mi trazili ovakvu vlast ali na zalost oni koji najvise pate oni i biraju ovu propast, nasu i njihovu.
Pa kad vec neki ima taj prinos od 7 t/ha odnosno 4 t/kj i prodaje na 35 din i ima bruto 140.000 din/kj (1200 e/kj) onda kako je moguce da mu je zarada nikakva gde vidim da ciljate?Ala se to računa, kao moj komšija koji prinos računa bruto!
Nemojmo zaboraviti za neke prinose soje. Razumem ja da je bila blizu reke, i mi smo imali na slicnom terenu, ali ne 2000 nego max. (ne prosek!) 1200 kg/kj.Kao što nije bilo od pšenice a ti ostvario solidan (za ovu godinu) prinos.Ostalo mi u sećanju od prošle godine kako si kukao za kukuruz pa opet dobar prinos .....Ostavi malo i nama da kukamo pa da ostvarimo te prinose,