Cena psenice rod 2022

Postioji zarada na papiru, veca nego prosle godine ali u realnosti, ta para je manja i tek ce da nas naguze na jesen, oni su nama prodavali djubrivo koje je nabavljeno po straroj ceni a nama 3-4 puta skuplje.na jesen ce biti veca nabavna cena i eto razloga da ode gore.Hemija polako skace i ode sve u k...
Nismo mi trazili ovakvu vlast ali na zalost oni koji najvise pate oni i biraju ovu propast, nasu i njihovu.

Trebalo bi navesti koji je to minimalan prinos po ceni od 35 koji bi pokrio troskove proizvodnje, a da nije zakup.

Ti sto imaju 4t+/kj uglavnom ne prodaju odma,cekaju jos bolju cenu jer im se moze,imaju taj luksuz jer im svaka godina sa manje ili vise padavina,a ne susa da propadne pola,ili vise, proizvodne godine.Kod nas ljudi jedva cekaju prvi dinar od psenice da pokriju troskove i nekako prezive do sledeceg useva,i ako je to kukuruz,tj ako nemaju suncokret,za sad ja nzm jel ce ista biti od kukuruza sem tarupiranja....

Kao što nije bilo od pšenice a ti ostvario solidan (za ovu godinu) prinos.Ostalo mi u sećanju od prošle godine kako si kukao za kukuruz pa opet dobar prinos .....Ostavi malo i nama da kukamo pa da ostvarimo te prinose, :osmeh:
Vi se secate lepseg prinosa a 800-2000kg/ha kojeg je bilo vise,to nije bitno :)).Evo izvolte,pauziracu kuknjavu do veceras :D,ne mogu vise jer nam kukuruzi crkavaju po ataru,mora se nesto iskukati brzo,hitno,juce vec.

Postioji zarada na papiru, veca nego prosle godine ali u realnosti, ta para je manja i tek ce da nas naguze na jesen, oni su nama prodavali djubrivo koje je nabavljeno po straroj ceni a nama 3-4 puta skuplje.na jesen ce biti veca nabavna cena i eto razloga da ode gore.Hemija polako skace i ode sve u k...
Nismo mi trazili ovakvu vlast ali na zalost oni koji najvise pate oni i biraju ovu propast, nasu i njihovu.
To su čari lagera,možeš da čekaš pravu cenu kako za djubrivo isto tako i za pšenicu.

Spas u ovakvom sistemu trgovanja je sopstveni lager.Jedini način da se realno plaća pa čak i da se preplaćuje je da dolaze po robu,a ne da im se nosi na noge.Onda možeš da tražiš cenu,ovako dok se nosi kod njih cena je kako oni odrede.

Jeste to prvi usev i prva para,ali nema drugog izlaza osim da moraju da jure robu.Evo kako sad prase može da se plati 420din.

Mada u džamihiriji od zemlje gde je šibica jeftina i sopstveni lager je veliki rizik.Nikad ne znaš kome od njih možeš da staneš na žulj,jer mafija ona najgora seljačka se uvukla u sve.

Kao što nije bilo od pšenice a ti ostvario solidan (za ovu godinu) prinos.Ostalo mi u sećanju od prošle godine kako si kukao za kukuruz pa opet dobar prinos .....Ostavi malo i nama da kukamo pa da ostvarimo te prinose, :osmeh:
Nemojmo zaboraviti za neke prinose soje. Razumem ja da je bila blizu reke, i mi smo imali na slicnom terenu, ali ne 2000 nego max. (ne prosek!) 1200 kg/kj.
Zvanicno se prijavljujem na listu kukavice. 😂

А ми смо смешни само три дана пред жетву да смо кренули на улице сви би добили цену од 40дин. Ово је доказ да се све може не треба ту не знам каква слога али јбг сви гледају свој интерес и да се не замере тамо "некоме" од горе. Ма је.бе ми се за тог тамо неког од горе не храни ми тај породицу већ ја и не тражим ја нешто немогуће али јбг већини мува у **greška попуни све рупе и шупљине и сви сретни. "Само да комшији цркне крава,а и моја наравно да видим од кога че онда млеко да купује" е такви смо ми народ. Иначе људима из Стига свака част и све најбоље у даљој борби за парче неба које им припада. 👍

Nazad
Vrh