Cena psenice 2017. godine

isto stanje i kod nas. hrana produkt izasla sa cenom od 14,5din sa pdv.za jecam ovogodisnji rod! ovo ima samo u srbistanu!

Zato je samofinansiranje proizvodnje iz raja izašlo ali to ne može svako sebi da priušti.

Teško je jako znam iz ličnog iskustva,jer svanulo mi je od kad se sam finansiram...ne kažem da je lako ali sigurno se lakše diše i za keš možeš da se pogađaš za neku količinu nečeg...

Osnovni razlog zasto je poljoprivreda u katastrofalnom stanju su trgovci-nakupci i naivan narod koji ne zna gde udara. Banke ispadnu super povoljne u odnosu na trgovce koji bi da zarade tri puta na tudjim ledjima, jednom za vestak/seme/hemiju, jednom za robu i jos jednom za "kamatu",... 20% na 9 meseci, zato sto je neko "nije stigao" da uzme papir i olovku i izracuna koliko mu treba za sledecu setvu.

Traže sad već i menice i dva žiranta za zaduženje repromaterijala ,nema više samo na ugovor i razduženja u robi...:off_topic:

Ima li ko novu info za cenu psenice? Kazu mi neki da se krece sa 15,5 ali otkupljivaci cekaju da padnu prvi otkosi da vide kakav je prinos i kvalitet pa na osnovu toga ce ili spustati ili dizati cenu. Daj Boze da cena ide gore i preko 18

Hvale se mlinari sa Kosova da ovih dana uvoze psenicu po ceni od 11 euro centi staru psenicu iz Srbije ,interesuje me da li je to istina ili laz.Ako neko zna...neka odgovori.

Taj otkupljivač baš prati svetske berze, ali zato ovi naši kada treba da podignu cenu zatežu.

Taj otkupljivač baš prati svetske berze, ali zato ovi naši kada treba da podignu cenu zatežu.
nije otkupljivac u klasicnom smislu vec radi koncentrate svih tipova a ima i svoje farme sa pilicima danas ja predo po toj ceni 4260kg pšenice naceko se dok stigo na red što od negovih kamiona vucu kukuruz iz silosa sto je kupio a ima i dosta ovako kao ja što su dovezli ko kukuruz što pšenicu

Da li ste videli na TV onaj mlinar što predlaže da država za svaki kg predate pšenice u mlinove ili skladišta dobije još 3 din na cenu? Kao da se pšenica, a samim tim i brašno uvedu u legalne tokove, a da posle ta ista država ubere veći PDV na brašnu i na prerađevinama od tog brašna. Kažu mnogi pekari kupe određenu količinu brašna za papire i knjige a 3-4 x veću količinu kupe na crno i onda kad prodaju pecivo za toliko manje x kucaju fiskalne račune i država gubi. Da li je po vama izvodljivo ovo što čovek predlaže?

BAs me cudi za MK,oni su oduvek bili fer igraci:sjasi:i oduvek su trzisno poslovali ne koristeci monopolski polozaj i veze i vezice:sjasi:.Bas su se pretrgli sa cenom,mogli su izaci i sa 5din/kg.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh