Cena pšenice rod 2023

Roba nadje put ,ili bolje receno cijena nadje put .Eto citam Poljska izvezla u SAD 79000 tona psenice ove godine zbog povoljne cijene , a manjka tamo . Rasteretice se ovaj visek , samo polako.

Pa svi se hvataju za ukrajinu a njeni su prelazni viskovi bili samo zato sto se spremala za rat pa tako kad ti viskovi nestanu uskoro nestace i ukrajine,gladan narod i gladan vojnik su osudjeni na propast.Prava pozadina je kao i sa naftom,da se Rusija sto vise oslabi jer jedina ima ogromne kolicine nafte,gasa,djubriva,psenice i zitarica i zato se i rusi cena,to je prava pozadina svega,da sto manje zarade i da ode za bagatelnu cenu,pa tako i svi ostali ispastaju sa tim rusenjem cena al na svoju stetu.Ali plan propada posto se geopoliticke stvari menjaju na gore uskoro pa ce se hrana placati suvim zlatom,uskoro,treba je samo imati i sacuvati.Papirom se moze samo guzica obrisati ali roba je uvek opipljiva i trazena stvar pogotovo u vremenima koja dolaze.Psenicu i kukuruz su pokupovali od nas Italijani skoro sve,evo i sad kupuju ide sve u 16,nepitaju dal je toksin ili ne,kod njih je pre mesec dana bila teska susa a sada poplave.Tako da trzista ima jako puno a papira jos vise ali robe nece biti nikad dosta jer je ogromna potraznja
Odlicno napisano, namerno rusenje cene.

Srusili su namerno barel nafte a mi i dalje imamo najskuplji dizel na svetu.Po tim cenama ne sme biti preko 50-60dim litra,znaci preradjivaci i "drzava"ubiru Extra extra profit na nama.Isto je i sa zitaricama samo u kontra smeru i opet na nasu stetu.Istovarajte ROBU po supama,tavanima ,bilo gde pa ce te videti kako stvari pocinju vrlo brzo da funkcionisu.Ja cu ako treba prosuti u reku pa neka bar ribe pojedu i svinje hraniti al da me neko ucenjuje vise NIKAD.Tako bi trebali svi pa ce situacija vrlo brzo da se promeni

Srusili su namerno barel nafte a mi i dalje imamo najskuplji dizel na svetu.Po tim cenama ne sme biti preko 50-60dim litra,znaci preradjivaci i "drzava"ubiru

Па само је акциза 59,48 дин/лит, плус 20% ПДВ то ти је 71,376 дин/лит за државу и кад би цена била 0 дин/лит. Где је набавна цена сирове нафте, трошкови прераде, дистрибуције, па зарада, па има још неке таксе... па на све то још 20% ПДВ.

Srusili su namerno barel nafte a mi i dalje imamo najskuplji dizel na svetu.Po tim cenama ne sme biti preko 50-60dim litra,znaci preradjivaci i "drzava"ubiru Extra extra profit na nama.Isto je i sa zitaricama samo u kontra smeru i opet na nasu stetu.Istovarajte ROBU po supama,tavanima ,bilo gde pa ce te videti kako stvari pocinju vrlo brzo da funkcionisu.Ja cu ako treba prosuti u reku pa neka bar ribe pojedu i svinje hraniti al da me neko ucenjuje vise NIKAD.Tako bi trebali svi pa ce situacija vrlo brzo da se promeni
Malo mi je nejasno ovo napočetku ? Nekoga kriviš pa neznam koga - ko je -srušio namjerno barel nafte a mi i dalje imamo najskuplji dizel ... ?

Malo mi je nejasno ovo napočetku ? Nekoga kriviš pa neznam koga - ko je -srušio namjerno barel nafte a mi i dalje imamo najskuplji dizel ... ?
Pa nismo ga mi srusili kao sto nismo ni cenu zitarica,zna se kako to ide i zbog cega.Ja kazem ako je sada barel 70-tak dolara realno je da i kod nas cena bude daleko manja a ne da poskupljuje

Па само је акциза 59,48 дин/лит, плус 20% ПДВ то ти је 71,376 дин/лит за државу и кад би цена била 0 дин/лит. Где је набавна цена сирове нафте, трошкови прераде, дистрибуције, па зарада, па има још неке таксе... па на све то још 20% ПДВ.
Pa ako je u americi galon 3.8dolara koliko to onda izadje po litru?A galon je 4.5 litre otprilike.Ili u Rusiji 0.7e/l.Mi se ne mozemo racunati po njima neko ce reci ali evo u federaciji je 40 din. po litru jeftinije,malo li je.Za poljoprivredu je 100 dinara.I kako onda mislis da budes konkurentan sa takvim imputima u startu gde te pljackaju sa ulaznim cenama?Pri tom govorimo o istom tom gorivu koje ide i uvozi se u BiH a razlika 40 dinara redovne cene.Tu nesto debelo ne stima,slozices se?

Poslednja izmena:
Галон који се користи за количину нафте није империјални ( енглески) који је 4.5л, већ амерички који је 3.8л...па онда на основу њега треба рачунати цену горива у свету

Pa svi se hvataju za ukrajinu a njeni su prelazni viskovi bili samo zato sto se spremala za rat pa tako kad ti viskovi nestanu uskoro nestace i ukrajine,gladan narod i gladan vojnik su osudjeni na propast.Prava pozadina je kao i sa naftom,da se Rusija sto vise oslabi jer jedina ima ogromne kolicine nafte,gasa,djubriva,psenice i zitarica i zato se i rusi cena,to je prava pozadina svega,da sto manje zarade i da ode za bagatelnu cenu,pa tako i svi ostali ispastaju sa tim rusenjem cena al na svoju stetu.Ali plan propada posto se geopoliticke stvari menjaju na gore uskoro pa ce se hrana placati suvim zlatom,uskoro,treba je samo imati i sacuvati.Papirom se moze samo guzica obrisati ali roba je uvek opipljiva i trazena stvar pogotovo u vremenima koja dolaze.Psenicu i kukuruz su pokupovali od nas Italijani skoro sve,evo i sad kupuju ide sve u 16,nepitaju dal je toksin ili ne,kod njih je pre mesec dana bila teska susa a sada poplave.Tako da trzista ima jako puno a papira jos vise ali robe nece biti nikad dosta jer je ogromna potraznja
Upravo tako. Pre 2-3 nedelje Usrulja fon der Laje reče da će EU učiniti sve da se ukrajinsko žito izveze po najnižim mogućim cenama, a njeni EU farmeri protestuju protiv uvoza tog istog žita u svoje zemlje. Kad oni ne mogu da se uklope u tu cenu, gde smo onda mi ? E sad lepo je biti optimističan, ali ja ne vidim da će u narednom periodu perspektive biti dobre za nas. Ja ne mogu sav rod da stavim kući. Ne znam ni da li će ga biti. Već je jednom gradu odolela.

Upravo tako. Pre 2-3 nedelje Usrulja fon der Laje reče da će EU učiniti sve da se ukrajinsko žito izveze po najnižim mogućim cenama, a njeni EU farmeri protestuju protiv uvoza tog istog žita u svoje zemlje. Kad oni ne mogu da se uklope u tu cenu, gde smo onda mi ? E sad lepo je biti optimističan, ali ja ne vidim da će u narednom periodu perspektive biti dobre za nas. Ja ne mogu sav rod da stavim kući. Ne znam ni da li će ga biti. Već je jednom gradu odolela.
Cak i da mozes ostaviti tko ti garantira da ces zaradit na tom poslu....
Trebalo bi pratiti cijenu psenice u poljskoj i rumunjskoj i prema tome bi mogli vidjeti gdje smo mi u toj svoj prici.
Amerika veliku susu trpi u 2 savezne drzave medjutim tako projekciraju samo 20 do 25% nizi rod.... Kakve bombasticne naslove daju najgora susa u 100 godina u Americi i slicno a projekcija 20 do 25% nizi rod....covjek bi ocekivao mininalno 50 do 60% nizi prinos....
Tako su lane za Indiju, Kinu i neznam koga jos projekcirali pa nije ni blizu tome bilo pa se cijena prepolovila umjesto da je rasla.
Hmmmm velika kocka cuvati ili ne, ja cu osobno 30% robbe cuvati pa kud puklo da puklo ako izadju sa bas losom losom cijenom

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka
Dosta toga sto je izjavio je tocno, medjutim imao je i svjetskih kikseva tipa da Amerika izvozi Rusiji psenicu.....
Stalno govori o uvozu Poljskog zita, nitko nije rekao jel to par brodova ili par milijuna tona robe.... Prije da je ovo prvo
Amerika nekonkurentna sa Poljskim zitom.... Ono...... Daj molim te.....
Znaci urea ispod 300 dolara u Sad-u tolika prostranstva i veca cijena hrane, za razliku u Poljskoj gdje je urea bila nebu pod oblake sa cijenom usitnjene parcele i najvaznije cijena hrane daleko niza nego u Americi i sad ce Poljska bit konkurent..... Hoce dok ne bankrotira ko i svi mi kad rjese te zalihe hrane ili dok se cijena ne ponjeri prema gore pa prezivimo.
No ukratko dok se ne vidi objektivno koliko ce to hrane falit u Americi i koje su cijene tipa u Poljskoj i ovim zemljama nema nama boljitka.

Nazad
Vrh