Cena pšenice rod 2023

Nije sve tako crno, sobzirom da sve pada, jesenja sjetva ce biti jeftinija pa tako da nam mozda nesto ostane ako budemo znali odabrati pravo vrijeme za prodaju
Samo gnojivo jeftinije, a di je arenda, mehanizacija i pesticidi i sjemenska roba? Ajd sjemensko zito i soja ce bit jeftiniji ali kukuruz i suncokret ne vejrujem

Lane su pisali za indiji da trpi susu kakvu nosu imali 120 godina i da Kina ima jaaaaku susu pa je cijena otisla dolje tako da objektivbo jedino ovo u americi za susu vjerujem ali problrm je stp brazil tamo njihove nekadasnje kupce zatrpava sa robom. Neki skok cijena tesko da cemo vidjeti jer kod nas je radi nemogucnosti prodaje u italiju ubog ukrajine daleko gori scenarij

Ovo je kisa u Kini napravila problem,bolest i klijanje zrna usled produzenih padavina,sad jel tacno ili ne ,nzm ...ima svega na netu.

U prevodu 0,16-0,18€ ili 18-20din
Posto se kod nas ogromna kolicina uvozi iz Srbije onda ce u Srbiji biti oko 16-17din i kad se doda prevoz da dube ista cijena kao kod nas

Do jeseni se može tri puta zaratiti,posjupiti energenti te još neka epidemija usput
koliko bzvz nabacanih fraza....kako on može znati koja će biti cijena...kako može znati koliki će biti prosječan rod???

Poslednja izmena:
A zar nije ? Vi još verujete u bajke ? Ako cena bude, a biće 150€/t koliko će tona da treba da pokrije troškove po ha ? I koliko će da ti ostane preko toga ? Čak i da poraste zadržače se do 1.8. da bi se u žetvi kupila jeftino.

Rekoh ja koje ce cene zita i zitarica biti, smejali ste se pojedinci ovde.i trazili izvor moje prognoze...sad se vidi da sam bio u pravu i da je ovo realna cena zita i svega drugog....

Jedna fina nulica a i minus na zakupima akakv god rod bio i to ako nas ne smlati prvo led...

Rekoh ja koje ce cene zita i zitarica biti, smejali ste se pojedinci ovde.i trazili izvor moje prognoze...sad se vidi da sam bio u pravu i da je ovo realna cena zita i svega drugog....

Jedna fina nulica a i minus na zakupima akakv god rod bio i to ako nas ne smlati prvo led...
Misliš realna prognoza cene, a ne cena.

Trenutno u Nemačkoj, 7 nedelja bez kiše. Naravno ovo nije u svim regionima, pogranične oblasti sa Francuskom... U Španiji je još gora slika, ne isplati se da voze kombajn.
8f0f8d7ef6ed67ef8e05745a7c37429f.jpg
537f76af3d6a3fdf6402512d2da8897a.jpg

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh