Cena pšenice rod 2023

Pa sve je poskupelo,ulaganja po Kj su 1000e u psenici,jedna je od najskupljih proizvodnji trenutno.Nama uvaljuju najskuplje gorivo na svetu i komplet ceo repromaterijal imamo najskuplji a ocekuju da cena bude ispod cene proizvodnje.Pa na tako nesot samo budala ili lud covek moze da pristane.Ako cemo raditi za dzabe onda bolje da nista ni ne radimo.Ako u celom lancu svi imaju zaradu osim nas koji to PRIMARNO (i glavno) proizvodimo onda bolje kolektivno da se samoubijemo jer za drugo i nismo.To sto preko grbace poljoprivrednika se godinama izivljavaju treba jednom za svagda stati na kraj.

Jesi to poceo da ulazes toliko u zemlju ? 😁
Iskreno da ti kazem i veca su al ajd da zaokruzim na 1000.Za koji dan radim i treci tretman zastite.NPK,Organsko peletirani stajnjak,urea +folijarno 3x zajedno sa svakom zastitom pa izracunaj.Ulaganja su ogromna.Da se razumemo,nije mi zao da ulozim i uradim sve kako treba ali ako cemo raditi za dzaba onda bolje kuci da sedimo

Zemljaci, kakvu cijenu psenice ocekujete kod nas, evidentno je da cijene zitarica padaju, trziste je prezasicemo, prodaja ce izgleda ici tesko?
Meni se cini da ce biti oko 0,4KM, mozda se drzava ili opstine smiluju pa doplate koji dinar ako bude kakve bune

Zemljaci, kakvu cijenu psenice ocekujete kod nas, evidentno je da cijene zitarica padaju, trziste je prezasicemo, prodaja ce izgleda ici tesko?
Meni se cini da ce biti oko 0,4KM, mozda se drzava ili opstine smiluju pa doplate koji dinar ako bude kakve bune
Tako i mi ocekujrmo u rh a mozeni nize od toga za par %

Obično cijena bude ispod očekivane zato očekivajte malo veću....možda upali

Evo sad citao za stocni jecam u njemackoj 140 eura zetva 2023..... Kad je kod njih tako traljavo sta da mi tek kazemo kako li ce nama biti......

Kalin trenutno dovozi po 0,42 KM sa PDV-om
Ne znam šta da mislim, ostavljati ili ne, a najveći problem mi je što moram prodat nešto robe do kraja septembra jer ne mogu ostvariti poticaj ako nemam potvrdu o prodanoj robi. Mislim da će svi napuniti skladišta u žetvi i neće kupovati dok ne budu morali.

Cene u Poljskoj.1 zlota je 26 dinara. Jecam, grasak, tritikal, psenica, raz, bob.
347232350_771717894331633_2830259656839023587_n.jpg

Pa piše nešto +7% za jednokratnu isplatu

a +0% koji placaju PDV

1 zloty je 0,22 eur

Добио инфо, од озбиљног чо'ека који се бави увозом-извозом, да ће бити у жетви између 15-17 динара откупна цена, овогодишњег рода..ово не да нећемо преживети већ ће велика већина ићи под катанац газдинстава...

ајде када пишем ,за кукуруз пројектована цена од 13-16 динара, соје између 45-50 динара, сунцокрет између 30-35 динара...

Nazad
Vrh