Cena pšenice rod 2023

Nemam pojma verovatno njima produktna berza dostavi šta treba i ko je podneo zahtev za prodaju.Pošto ja sa svojim skladištarom nisam uopšte pričao o prodaji.

Ako to krene iz Ukraine Dunavom, zaj... nas samo tako, a boga mi komšije će tek proći još gore, kao i Poljska, jer uvek dobar deo i ostane robe iz tranzita, a Hrvatska ni Srbija nisu zabranile uvoz iz Ukraine, kao Poljska, Mađarska, Rumunija i Bugarska.

Nemam pojma verovatno njima produktna berza dostavi šta treba i ko je podneo zahtev za prodaju.Pošto ja sa svojim skladištarom nisam uopšte pričao o prodaji.
Nisam ni ja pričao sa svojim skladištarom o prodaji.
Moguće da zateže namerno,moraću otići da vidim šta se dešava,a predhodno ću nazvati produktnu berzu,da vidim da li su im uopšte i poslali zahtev.

Ako to krene iz Ukraine Dunavom, zaj... nas samo tako, a boga mi komšije će tek proći još gore, kao i Poljska, jer uvek dobar deo i ostane robe iz tranzita, a Hrvatska ni Srbija nisu zabranile uvoz iz Ukraine, kao Poljska, Mađarska, Rumunija i Bugarska.
Samo je razlika ta sto su Poljaci i ostali poslje blokirali sve i zabranili uvoz a nasi ce docekati propast zadnjeg seljaka al se nece pobuniti.

Нешто ми ту гадно смрди! Завртела се прича да су Амери ставили шапу на луку Констанца и да ће достава Дунавом бити ограничена (у преводу најебали смо ако се одупиремо притисцима) а превоз другим средствима је много скупљи него сама раоба. Откуд сад идеја да се жито вози уз Дунав (и докле и коме)?
Да ли су хтели рећи, да без обзира на берзанске цене, нећемо моћи да извозимо ни по којој цени?

@ljusha
Meni je stigla poruka od Produktne berze 24.jula da su primili moj zahtev za prodaju. Nakon te poruke poslao sam potrebnu dokumentaciju skladistaru.

Zvuči neverovatno ali vraćajući se sa letovanja pre par dana, video sam na par mesta kombajni skidali pšenicu pored auto puta dole u srbiji...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

I kod nas jedan pre neki dan zavrsio zetvu a ima dva tucana ali je imao skoro 600 hektara zita i bili su u meduvremenu usluzno da rade skoro nedelju dana negde sa strane sa oba kombajna.Inace ja danas platio arende racunali smo zito po 22 dinara

Bio ja da naplatim pšenicu ,finansije udarile u kraj.Udjem ja a tamo neka žena obračunava kvite i peva “ mala nužda jedan a velika dva ,pogledom me “ Kažem ja : dobar dan ,reko da naplatim ,dobro mi žito bilo hektolitar 80 ,domaće sorte futura , i renesansa , lepo sam ovro ,jeste sa zmaja ali odbici 2% .Daj bar 21-22 dinara da zamažem oči .”Ne može kaže ona ,rano si predao i tad se nije znala cena ,sad se zna ,20 dinara .Uzmem ja pare pa ajd kući ko puvanjak .A otac kad me vido “ Šta ti je ,da nisi bio na pregled prostate”......nisam tato ,a i tad me manje bolelo !!!!!!!!!

Прва три цивилна брода пробила руску "црноморску блокаду" и ушли на утовар у украјинске луке (израелски, грчки и турски) а пратиле их 3 америчке летилице (извиђачки авион, плитки скенер водене површине и беспилотна). Иначе, Укрјинци оспособили мање, старе луке за утовар. Личи да још неће бити повећање цена.

Nazad
Vrh