Cena pšenice rod 2023

Што бродове да дирају, сравниће им утоварна места. Пре неколико дана су гађали луке на румунско-украјинској граници.

Pa veca je steta da potonu puni nego prazni ... tako da ...
А, па то би био негативан политички маркетинг а и сумњам да су дошли баш празни.
Чуди ме како ове афичке земље (нису укључене у санкције Русији) не пошаљу своје бродове у Русију по жито. Бродови се и онако рентирају, само се истакне застава земље закупца.

А, па то би био негативан политички маркетинг а и сумњам да су дошли баш празни.
Чуди ме како ове афичке земље (нису укључене у санкције Русији) не пошаљу своје бродове у Русију по жито. Бродови се и онако рентирају, само се истакне застава земље закупца.
Zato peglaju utovarna mjesta , transportne brodove ne mogu blokirati , ne mogu svojim ratnim da pridju da ne prodju kao krstarica moskva a potapanje civilnih brodova ne bi bilo previse popularno u ostatku svijeta , a ko zna , trebalo bi gledati kako stoji u kladionicama:)

Ukrajinsko zito za 115 eura dolazi na granicu sa Madzarskom hl 76 protein 11.5
35 eura je prijevoz (dakle 150 eura sveukupan trosak) koji europa sad planira sufinancirati, dolazi od 70 do 100 km u dubinu madzarske. Italija nista ne kupuje jer za za 200 eura a moze i nize dolazi franko italija.....
Sljedi nam gadno gadno vrijeme.....

Ma divota zivota. Verovatno ce i nase zito i kukuruz za otkupe (po ovoj prici) po 120 evra tonu, a da nam prodaju map po 160 din i ureu po 120 din jer je nema iz rusije.....
Samo ne znam ko ce ostati po toj prici da radi zemlju, odosmo ceo balkan onda za nemacku kao migranti kolektivno....

Ma divota zivota. Verovatno ce i nase zito i kukuruz za otkupe (po ovoj prici) po 120 evra tonu, a da nam prodaju map po 160 din i ureu po 120 din jer je nema iz rusije.....
Samo ne znam ko ce ostati po toj prici da radi zemlju, odosmo ceo balkan onda za nemacku kao migranti kolektivno....
Tako ce i bit ako ovo potraje

Ма Славко каква бре сиротиња па ти се изборио рецимо за тебе узећеш наравно то те следује али од субвенција 9000 евра а шта ћемо ми мали ја сам већ две године у минусу ми ћемо реално баталити пољопривреду много пре тебе

Naj vaznije je da mali svate da su mali i da nemogu da rade po istom sistemu kao veliki i da tome prilagode svoje poslovanje ili ih nece biti

Još se niko nije izjasnio konkretno oko ulaganja u pšenici pa evo da ja kažem moj slučaj.
Pogledao sam konačno sve one papire oko ulaganja u pšenicu ove godine i troškovi su izašli oko 125.000 dinara po ha - bez arende.
Nisam mogao da verujem svojim očima i digitronu. Jeste da je sve urađeno u fulu i da su veći deo bile plaćene usluge ali opet je puno.
Prinos je bio dobar, 76 metara po ha, tako da bi sa 25 dinara (nisam još ništa prodao) i bilo neke crkavice, ovako (n)

Ja sam računao pre neki dan kod mene ulog i koja bi bila cena opravdana spram prinosa, ALI trenutno NIJE momenat da o tome pišem...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh