Cena pšenice rod 2021

Jutros pročitah vest da je u Srbiji delegacija iz Indonezije i pregovaraju sa našim ministarstvom o izvozu pšenice, kukuruza, jabuka, svinja i ostalih proizvoda njima. Kažu tržište od 278 miliona stanovnika. Eto nam "PRILIKE" da nam cena još poraste. Samo da mi budemo optimistični. Ali mogli su rusi osim povlašćene cene za gas da nam daju i povlašćenu cenu za ureu i ostala djubriva. I ovako sve uvozimo od njih, a ovde prepakujemo.

Hrana vani jako pada ja bi danas avojr prodao ako ovaj iz zadruge dodje, tata ce svoje civati iako mu ne preporucujem e sad vidit cemo tko je bolji potez napravio

U Kikindi bi gas trebao da je besplatan.
I nije njegova zasluga za gas.Sporazum je potpisan još 2011 na 10 godina sa tim da jedna od strana ima pravo da produži ugovor da be se kasnije razgovaralo o detaljima produžetka ugovora.
Isto kao što je bagerista išao na posao.

To sa gasom je kao da je neko prodao psenicu po 20 a sad trazi cenu od 30+ od otkupljivaca.
Te enormne cene gasa su na trzistu a ne i u ugovorima koji pokriju 90+% potrosnje a isti su potpisani pre par god.

И ја бих додао за индонезију ма какве бре свиње па они су муслимани то она сремачка будала опет нешто лупа

To sa gasom je kao da je neko prodao psenicu po 20 a sad trazi cenu od 30+ od otkupljivaca.
Te enormne cene gasa su na trzistu a ne i u ugovorima koji pokriju 90+% potrosnje a isti su potpisani pre par god.
Meni nije jasno zašto većina fabrika azotnih đubriva ne koristi jeftin gas koji mnoge zemlje imaju po osnovu dugoročnih ugovora?

Au covece koja razlika, ja juce bio u bcm xa potpisem doplatu za suncokret do 60 din i vidim cenu psenice 34 din. Velika razlika izmedju otkupnih mesta...

I kod nas 32 nedaju vise ne znam sta da radim da li da cekam jos malo?

Nazad
Vrh