Cena pšenice rod 2012

Bojim se da Srbija ne odlucuje o zabrani izvoza vec Brisel. Pa vas podsetim da za penzije imamo jos do kraja avgusta para, posle toga idemo po svetu da se uzajmimo. Sta mislite da ce taj isti Brisel da dozvoli zabranu i pritom da nam novce da prezivimo do kraja godine? Nece! Dace nam kredit, usloviti nas da ne smemo zatvoriti granice za izvoz zitarice. I kod njih je skupa hrana imamo net pa mozemo da vidimo berze.

bokikoki Citat:
Ovde vise nije stvar koliko cete zaradutu ilil izgubiti vi proizvodjaci, nego da li ce narod i drzava preziveti ovu krizu i sa kojim posledicama izaci iz nje.

Bravo doktore za izlaganje!!!
Znaci opet ce seljak na svojim ledima kao i do sada da prenese i ovu buducu krizu, pa mi smo u krizi jos od devedeset i prve godine i stalno cuvamo socijalni mir (a drugi se bogate)
Pa dokle bre mislite tako traktori stari u proseku preko dvadeset god. kombaji isto tako, mladi napustaju sela skupa nafta skupo seme djubrivo itd. a vi bi samo jeftinu hranu !!! ::sramota:: ::samo bes::::samo bes::::samo bes::

Brale svaka ti je ka u Njegoša.::svaka cast::

"Trebalo bi konačno ukloniti u srpskoj javnosti postojeće zablude o poljoprivredi, niske cene hrane iz razvijenih zemalja nisu rezultat većeg znanja i veštine njihovih farmera već dolaze od znatno viših poljoprivrednih subvencija njihovim farmerima - čime se veštački snižavaju cene poljoprivrednih proizvoda na svetskom tržištu (posledice damping cena).
Uspostavljanjem niskih cena hrane na širem tržištu Evropska unija profitira dvostruko: po izuzetno niskim cenama uvozi znatno više hrane nego što izvozi;
damping cenama hrane na tržištima siromašnih zemalja ona dovodi do propadanja njihovih malih farmera koji onda prodaju svoje zemljište strancima po izuzetno niskim cenama.
" Nasi poljoprivrednici, su dosada uvek politickim merama primoravani da "predaju" svoju psenicu po nizim cenama nego sto je cena u Evropskoj uniji (koja je takodje nerealna i niska).
"U periodu pre II svetskog rata, Rumunija je bila drugi po veličini proizvođač hrane u Evropi. Danas Rumunija uvozi oko 70 procenata hrane za svoje potrebe."
To je vizija Evropske unije i kada je Srbija u pitanju a u tome im svesrdnu podrsku pruzaju i domaci politicari, koji obmanjuju narod da zele da im obezbede "jeftinu hranu". Unistavanjem Srpske poljoprivrede nece biti jeftine hrane. Samo ulaganjem i pre svega postenim odnosom prema nasim poljoprivrednicima moze biti dovoljno hrane po pristupacnim cenama.

Poslednja izmena:
Dali ste slusali izjavu direktora RR ?kasno donosenje cene nista nije promenilo , da su ranije doneli cenu verovatno bi uticali na povecanje cene. pa toje i trebalo da bude da se omoguci ljudima kojima trebaju pare da dobiju realnu cenu , a ne kada se nakupci nakupovali onda izaci sa cenom?Pa sada vam nakupci koji su kupovali zito po 20 dinara prodaju to isto zito po ceni RR . Molio bih ljude koji neznaju da opravdaju svoje neuspehe,neznanje i nemogucnost da ucestvuju u normalnom radu RR da se nepravdaju takvim glupostima i da nepricaju nebuloze smejace im se deca na ulici.
Koliko ja znam RR treba da ucestvuju u otkupu kada se pojave viskovi na trzistu da cena nebi isla na stetu proizvodjaca,i da reaguje kada je smanjena ponuda da cena nebi isla na stetu kupaca zar ne?
Sta je RR uradila pustila je da se nakupci nakupuju zita po niskoj ceni pa kada su je ti ljudi kojima je trebala lova prodali oni izadju sa cenom, ali sada ko ima zita ili je nakupac ili mu pare netrebaju i ceka bolju cenu, mada ih sada plase zabranom izvoza mada to je tesko izvodljivo,ali ne i nemoguce.

[h=2]PREGLED CENA ŽITARICA[/h]
25.07.2012.
CENE ŽITARICA NA PRODUKTNOJ BERZI U NOVOM SADU, BERZAMA U BUDIMPEŠTI, ČIKAGU, MINEAPOLISU I PARIZU
CENE SU OBRAČUNATE PO SREDNJEM KURSU NA DAN OBJAVLJIVANJA
(din/kg bez PDV-a)
25072012.jpg

@ danijella deo agroekos , a deo agrogrinja( conoplja ) uvek na bar dva mesto predam, krivaja doo nisam predao posto vlasnik u zatvor ali sad su boji od agroekos

@mcdonald; "ZZ Tepkos" Čonoplja i "Agroekos" Telečka su jedna firma i nekada su bili ljuti rivali sa "Agrogrnjom" a sad su se slizali i lično znam da su u dogovoru da se sa cenom pšenice ne prelazi preko 22,68 a vlasnik Krivaje (Brinza)je kupio zadrugu i u Čonoplji i veoma je tesno povezan sa "ZZ Tepkos" Tako gde god da se okreneš uvek si u istom bubnju koji te polako melje.Hoću reći da džaba što predaješ pšenicu na više mesta kad su oni svi u dogovoru i cena je ista,e sad zašto je Krivaja odstupila od cene neznam,verovatno zato što je gazda u zatvoru pa je direktor to uradio na svoju ruku.A "ZZ Tepkos" plaća pšenicu koja je na lageru od prošle godine 20 din. od ove godine 22,68 a ako je tačno to što ti kažeš onu sa prikolice 25,50.Pa ti sad vidi koji je to lopovluk.

"Trebalo bi konačno ukloniti u srpskoj javnosti postojeće zablude o poljoprivredi, niske cene hrane iz razvijenih zemalja nisu rezultat većeg znanja i veštine njihovih farmera već dolaze od znatno viših poljoprivrednih subvencija njihovim farmerima - čime se veštački snižavaju cene poljoprivrednih proizvoda na svetskom tržištu (posledice damping cena).
Uspostavljanjem niskih cena hrane na širem tržištu Evropska unija profitira dvostruko: po izuzetno niskim cenama uvozi znatno više hrane nego što izvozi;

damping cenama hrane na tržištima siromašnih zemalja ona dovodi do propadanja njihovih malih farmera koji onda prodaju svoje zemljište strancima po izuzetno niskim cenama.

" Nasi poljoprivrednici, su dosada uvek politickim merama primoravani da "predaju" svoju psenicu po nizim cenama nego sto je cena u Evropskoj uniji (koja je takodje nerealna i niska).
"U periodu pre II svetskog rata, Rumunija je bila drugi po veličini proizvođač hrane u Evropi. Danas Rumunija uvozi oko 70 procenata hrane za svoje potrebe."
To je vizija Evropske unije i kada je Srbija u pitanju a u tome im svesrdnu podrsku pruzaju i domaci politicari, koji obmanjuju narod da zele da im obezbede "jeftinu hranu". Unistavanjem Srpske poljoprivrede nece biti jeftine hrane. Samo ulaganjem i pre svega postenim odnosom prema nasim poljoprivrednicima moze biti dovoljno hrane po pristupacnim cenama.
Ovo sam slicno komentarisao na fejsu opet moram.Nismo mi krivi sto su cene hrane skuplje kod nas nego u okruzenju vec preradjivaci koji su u monopolskom polozaju pa sada kroz medije serviraju kako su svi pukli sa poljoprivredom koji su usli u EU.Puce oni koliko ja vidim malo im je ekstra profita.Koliko sam ja upucen mi proizvodimo sirovine koje nam placaju jeftinije nego u zemljama u okruzenju prodaju nam vestacko djubrivo skuplje ko zna kakvog kvaliteta...Ok nemoramo biti u EU nek nam plate koliko je i kod komsija ta sirovina i nikakvih problema nece biti.Ovako i mi i gradjani santamo dok se oni bogate.

Nazad
Vrh