Cena pšenice 2026

Bilo bi lepo kad bi tako moglo da se uradi. A od svega sto moze da se desi je ili da svi ćutimo i nikom ništa, ili da se pobunimo nas šaka jada, i onda izadje ministar i kaže evo pomoći ćemo , otkupiće robne rezevre neku mizernu kolicinu ukupnog roda po toj ceni i eto

Da nema subvencija po hektaru,mnogo bi se lakše resio problem sto se cene tice,ovako država ima alibi,daju seljacima oko 40000 a za uzvrat,cena moze da bude 5 Dinara,niko se nebi bunio.

A sta ostaje jos za probu ?
Soja bataljena, suncokret iskljucen...jos cicoke i spargle za probu. Da ne racunam lucerku koju bas mnogi najavljuju da ce raditi dogodine.

pisao u jednoj od drugih tema

kako se cini upravo se desilo to sto sam i pretpostavio a to je da ce ozime da useru jer kod nas je dosta slab prinos uljane(casti izuzecima+koliko je jos podignuto jer nije izasla jesenas),jecam i psenica poprilicno podbacili
dok se kukuruz i suncokret za sada nose ko kicosi,mada jos je to jako daleko do roda jarih kultura

cena je zaista losa,mada cujem da se podigla konacna cena na 21 i da zovu,da li je razlog taj sto psenice nema ili nesto drugo videcemo za nekih 4-5 dana

Našao sam računicu u semenskom ječmu.Par godina mi je trebalo da pohvatam šta i kako pa se okrećem tome jer firma želi dalju saradnju.
Suncokret mora zbog plodoreda i delova atara gde divlje gice prave šou.
Kukuruz će na neke simbolične površine a lucerku svakako imam zbog goveda pa ako bude viška lako se proda.

Zabiberilo je nama. Ili smo mi sami sebi zabiberili?
Konkurencija za zemlju . Nabijaj jedan drugom sto vecu cijenu. Onda konkurencija u prodaji : kolko god ponude mi dajemo.
Plus biberimo ko sta ima novo da se pokaze .
Ovo ozgo sto dolazi , najvjerovatnije smo isto mi krivi . Mislim na klimu .
Ovo dole sto se zemlja izraubovala , opet mi sjebali.
Drzava nece nikad biti prijatelj , to ko ocekuje ,vara se . Svako gleda sebe . Oni su sa jedne strane ,mi sa druge . Il upamet il upropast.

Nazad
Vrh