Cena malih prasića na tržištu

400-450 kod nas. Uglavnom idu po 400, ali slabija potraznja.

Da pojasnim, racunao sam da od praseta od 30 kila otpadne 10 posle ciscenja (neki kazu da je puno, ok, u mom slucaju je valjda bilo toliko) to je 1/3. E a na peceno sam racunao da otpadne jos 1/3 ali od 20kila (uredjeno prase), sto ispada nekih 13,3 kile (sto je mozda malo vise nego realno) zato sam napisao da ispadne pecenog oko pola zivog (15kg). To je moje zapazanje a ne tvrdnja za prepirku. Poenta je bila da uredjeno kupljeno od kuce, od coveka ne izadje drasticno skuplje nego u marketu ( normalno osim ovih na akciji po 600 din, zato sam i spomenuo, cenu prasica od pre dva meseca).
Svako kupuje gde mu pase, za sad ima kupaca i za market i za privatno i svako kupuje sta mu odgovara.

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Ne izadje nikako skuplje nego jeftinije i to ako racunas nabavku praseta po istoj ceni a u markete ili mesare dolazi uglavnom jeftinije prase. 30kgx400din je 12000 kod coveka iz obora, 30kgx0,7 neka bude 20kg ocisceno po 700 din je 14000 stim sto to prase za klanicu nije sigurno placeno 400din

Treba uracunati klanje, pregled i transport zivog do mesara. Kad to ubacis dodjemo na isto.
I pranje auta posle vožnje praseta, i gume se tu poderu. Pa tek deterdžent za pranje vangle u kojoj je prase bilo tokom prevoza, pa nož treba oprati od krvi i tu se potroši voda.....
Brate, mislim bre!

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Како је неко написао у предходним дискусијама, више верује маркету него куповина од сељака у виђеном стању.

Ja sam prodao po ceni Do 20 kg 550 , 20-30 500 i 30 do 35 450 35-40 400 40 -45 380 ..Zna li neko koliko su mali sa sise prasici ? Imao bih polovinom krajem meseca do 100 komada ako nekome treba ..

Nazad
Vrh