Cena malih prasića na tržištu

Trebalo bi preko oko 50-65%. Druga stvar je ako su brzinski nagruvana prasad radi prodaje a druga je skroz prica krzljavo od 22-23kg dok mu braca guraju preko 30kg. Kolicina vode najvise utice. Imao sam i napredne a kasnije i krzlje i tip sto uzima od mene i pece pa prodaje na kilu, kaze da su mu krzlje skoro uvek davale koji
kg vise gotovog pecenja.

Merio sam davno to, od 31kg ostalo posle redjenja 24kg a posle pecenja 16.5kg. Prase bilo sa malo masnoce, kontam da na masnijem vise otpadne.

Ne otpadne. Ostane slaninica i na pečenju.
Dok se ono nagruvano sano-m iscedi samo tako. Nekada bude i 3-4 litre moče u tepsiji ispod praseta kada ih pečem, pogotovo ispod prasadi sa farma.
Kada je masno prase bude možda pola litre masti u tepsiji, nikad više.
Juče sam drugaru od tri praseta jedva sakupio moče jednu punu kanticu od evrokrema, onu od 1kg.
Domaća prasad su u pitanju.
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Pisao sam da volim nesto mesa za preradjevine dokupiti.
Prase nikad nisam "gotovo" kupio, primetio sam da ima i razlike kad se danas kolje i nabija na razanj, a druga je boja kozice i hrskavost ako uredjeno prenoci i tek se sutra pece.

Evo kako se voli prasetina.

132192f7a73ced789c4953384e79c214.jpg

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Kod nas potraznja. I na utovaru se podize cena,toliko ide. Nakupac sa 420 na 430. Od nedelje ko zna. Sve ode dole... mozda cak i u mesarama

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Око 400 динара, нико не жели да лицитира са ценом. Него "колико тражиш". Опет ће бити лудило са ценама и непродате прасади.

Ne mora da znači...
I ovde se traži 400 , ali su i ponuda i potražnja slabi...
Od prilike do prilike, ravnaj se spram trenutnih okolnosti i zaboravi na bilo kakvo planiranje i licitiranje...

Па и не лицитирам, зовем накупца он пита колико тражим не нуди цену. Зове ме други накупац и пита има ли за продају и колико тражим. Нема излетања са ценама. Биће да су се и они опекли и ушли са својим новцем да обрну па прошли како прошли.
По ~ 400 динара за кг прасе од 25 кг ~ 10000 динара. И више неко солидна зарада по комаду.

Jbg- a pre izvesnih par mjeseci cena je bila , pa znaš, ide po 500, jeste, ali na komad,dva ti je po 600...😘
E, izgleda da je došlo vrijeme "za naplatu"...😝
Ne tvrdim da su SVI ovako se ponašali !!!!!!!!

Nesto ne mislim da ce cena prasadi pasti, slabo se krmace poprasile problema sa toksinima koliko hoces, necebiti 600 al ni 300, tu oko 400 do 500 ima da se vrti dal su sve odradjeni za tov ili za klanje

Nazad
Vrh