Cena malih prasića na tržištu

Prase kad je ocisceno ako se ne varam otpada 1/3 kilaze, kad se ispece jos 1/3, peceno ispadne oko pola zivog, tako da na cenu od 450 din zive vage dobijamo cenu uredjenog od oko 730 din sa sve placenim ciscenjem od 1000 din po prasetu. To mu dodje cena kao u marketu. A kad racunamo da su klanice mozda pre dva meseca kupovale prasice po 300 din pa verovatno zamrzavale, opet imaju racuna da ga prodaju po 600 din. Pa ko voli nek izvoli koje hoce. Kad nam medju kolegama vlada ovakvo razmisljanje, nije ni cudo sto ostali pljuju po seljacima.

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

A ovi što peku prasiće iz Lidla, kako ih peku, jel na ražnju?

Lidl za voće ima 30% strože standarde o karenci nego Zakon Republike Srbije.
Hladan lanac kakvom niko u Srbiji ne može prići!

Što se prasetine i uopšte mesa tiče, zamolio bih pojedine da ne .... da ne kažem baš šta, doček NG je...
Odrastao sam na selu, celo detinjstvo su moji klali prasiće i debele svinje i odlično poznajem ukus mesa, dobrog i lošeg, svežeg i ne baš svežeg. Poznajem.
Iz Lidla smo pekli u rerni i furuni bar dvadeset puta za sve ovo vreme od kada su došli u Srbiju. Vrlo dobar i kvalitet i ukus. Ne qaqite bez potrebe...

Prase kad je ocisceno ako se ne varam otpada 1/3 kilaze, kad se ispece jos 1/3, peceno ispadne oko pola zivog, tako da na cenu od 450 din zive vage dobijamo cenu uredjenog od oko 730 din sa sve placenim ciscenjem od 1000 din po prasetu. To mu dodje cena kao u marketu. A kad racunamo da su klanice mozda pre dva meseca kupovale prasice po 300 din pa verovatno zamrzavale, opet imaju racuna da ga prodaju po 600 din. Pa ko voli nek izvoli koje hoce. Kad nam medju kolegama vlada ovakvo razmisljanje, nije ni cudo sto ostali pljuju po seljacima.

Ako 1/3 otpadne na redjenje, 1/3 na pečenje, onda valjda ostaje 1/3 kilaze pečenog od živog, a ne polovina.

Sent from my SM-A155F using Tapatalk

Lidl uzima zamrznuto meso, pa ga odmrzava i prodaje kao sveže, to tvrdiš?
Ili te ja nisam razumeo...
Neznam šta mu rade ali čik kupi svežu slaninu, usoli pa osuši i na kraju da dobiješ slaninu kao od domaće svinje. Nemoguća misija. Dobićeš nešto najsličnije opanku, ali prvo kada je usoliš iz table od 5 kg ima da se iscedi 2,5l vode.
Isto i sa mesom, napravi dobar kulen od tog svežeg mesa?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Brate ne prodaju oni pecenje po 700 din nego ocisceno prase od kog ako je kvalitetno otpada 25 do max 30 posto tako da preracunaj se ponovo

Sticajem okolnosti SIN mi RADI u N.Pazovi evo sesta godina LIDL MAGACIN. Od jednog naseg proizvodjaca svaki dan dodje SLEPER SMRZNUTOG MESA i svaki dan od tog istog od tri do cetiri palete nogica.Za neke papir vazi,a za neke papir trpi sve.

Kako ne znaš, kažeš da ti sin tamo radi. Znači, ti tvrdiš da Lidl u magacinu u Novoj Pazovi SVAKOG DANA prima ŠLEPER ZAMRZNUTOG MESA koje se posle prodaje kao sveže, jer Lidl NE PRODAJE zamrznuto meso.

Jel to tvrdiš, to te pitam?

Poslednja izmena:
Brate ne prodaju oni pecenje po 700 din nego ocisceno prase od kog ako je kvalitetno otpada 25 do max 30 posto tako da preracunaj se ponovo
Tako da na cenu od 300 din dodaj tih 25-30% i to ti dođe cena ispod 400 din. Baš i nije da nemaju zarade, tj da se ne isplati kupiti živo prase.

Kako ne znaš, kažeš da ti sin tamo radi. Znači, ti tvrdiš da Lidl u magacinu u Novoj Pazovi SVAKOG DANA prima ŠLEPER ZAMRZNUTOG MESA koje se posle prodaje kao sveže, jer Lidl NE PRODAJE zamrznuto meso.

Jel to tvrdiš, to te pitam?
Pročitaj ko šta napiše, nemoj da brzaš. Meso dolazi rashlađeno, moja greška što sam napisao zamrznuto, ali nekada se desi da ode u blagi minus. Nisu isti uslovi za sve dobavljače ima mnogo primera. Sa istim tim mesom dođe i voda sukrvica itd , ali tom dobavljaču nemože niko ništa.

Pikok u Baroni su samo brendovi tj robne marke. Proizvodjaci za te brendove su Juhor, Djurdjevic. Kvalitet tih kulena, budimskih i ostalog je dosta los. Masno i zacinjeno.

Neznam šta mu rade ali čik kupi svežu slaninu, usoli pa osuši i na kraju da dobiješ slaninu kao od domaće svinje. Nemoguća misija. Dobićeš nešto najsličnije opanku, ali prvo kada je usoliš iz table od 5 kg ima da se iscedi 2,5l vode.
Isto i sa mesom, napravi dobar kulen od tog svežeg mesa?

Imam neke drugare i prijatelje koji mi traze da im dam tablu od moje domace slanine a oni meni tablu od kupovne sto su susili. Da se menjamo. Kazu ljudi da probaju i oni malo lepe slanine 🙂

Nije to jagnje da ostane 1/3 - loša ti je računica

Nazad
Vrh