Cena malih prasića na tržištu

Novogodišnji pijac 220,slabo se trgovalo.Najviše prodavao jedan doterao neke miševe od jedva 20kg,na 280din.

Zove jedan pečenjar,treba mu 2 kom,reko imam al za mene za Bozic,a za tebe 350din kg ako hoćeš.

Nisu to misevi nego ono sto narod trazi,ovde se najvise traze 15-16kg retko ko je trazio vece od 20kg

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Nisu to misevi nego ono sto narod trazi,ovde se najvise traze 15-16kg retko ko je trazio vece od 20kg

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
Bas tako ,
svratih juce u AMAN kad ono neki red ,
vec po staroj srpskoj znatizelji :nono: stanem i ja i vidim dele ( prodaju ) prasice .
Cena
Ne kasape ih na manje od polovine ( praseta ) jer su ionako mali , ko macke
pa tako i mene zapade polutka od 6kg .
Svi zadovoljni ( prodavci sve prodali , kupci samo zvizde i nose . . . ) a ja se pitam
kome je u racunu da kolje ovako sitne :sta:
I zena se kuci cudila , ja te poslala po griz ( za neku tortu ) a ti kupio prase :haha:
Taman je stalo u pleh ( od elektricnog sporeta ) i nesto mislim kakvo je to vreme doslo
kad ce mo nas 3 da smazemo pola praseta za novaka ::svaka cast::

Poslednja izmena:
Tebi smešno ,za mene genocid,pa meni ti stavi na sto tako nešto,to leti kroz prozor,bog te jebo beogradski,za božić kupili prase da imaju a živo nije bilo 12 kg,pa ni mleka se nije nasisalo.Pa kupi brate plećku sa rebrima ili but ali ne manje od23-25 kg živo.
Inače tamo gde je bio zemljotres ,odatle je drug tu je u selu,inače izbeglica a ne pobeglica ,kojeg je mama sa sestrom vodila na poljanu da prenoće kad su ustaše bombardovali njihovo selo,a pošto je kuća bila najviša u kraju jer su imali lokal u prizemlju tu se smestili ustaški snajperisti pa pa pitaju ovi ćaću njegovog jel može topom po kući,može,i tako bi.
Elem tamo su na ražanj pekli prase od 80 kila.Celo selo da se najede.

- Hmm . . nisam rekao da je smesno vec da se pitam kome je u racunu da kolje ovako sitne .
- Nije bilo samo jedno u pitanju vec citava tura u pomenutoj trgovini .
- Nije za bozic vec za N.god . ( ovu veceras ako je priznajes )
- Cemu pominjanje Beograda ( ni ja ih nesto ne volem ) ipak je veceras praznicno vece i nije vreme za svadju

p.s kako li izvede racunicu da zivo nije imalo 12 kg ? , ali ajde slazem se da je i ovo suvise malo . . .

Poslednja izmena:
I kod nas pečenjara toliko plaća, kod mesara 200 din.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Kupio uredjeno za Ng po 290din. Prezadovoljan kvalitetom. Inace i u ovom poslu je doslo kao i sa vocem, moras imati zaokruzenu ponudu. Lidl 300din, biftek 300din, maxi 350din, matijevic 350din. U lidlu su najveci i imaju cudan smek. U maxiju svezi i odlicni.
Inace to prase sto sam kupio 14.5kg uredjeno sa iznutricama. Da li neko zna okvirno koliko je bilo tesko zivo?

Izmericu sledeci put i zivo i zaklano. Nekako mi puno 25kg. Ispada da je otpalo preko 40% . Ako otpada 30% onda je imalo prase oko 20kg i kako su to prasici od mesara njemu izlazi 200+din zive vage. Izverziran je, verujem da ga zakolje za 20min maks. Kada sam ja dosao po prase jos 7 kupaca je cekao.

Nazad
Vrh