Prošle godine u ovo vreme mi falilo prasića koliko su tražili i išli po lepoj ceni.A ove čista propast.
Glavni kupac mi je pečenjar koji snabdeva sale za veselja i dobar je kupac,pozoveš ga za par sati dodje da tovari i pare na ruke,uzima sve pa odu i malo veći.Ove godine veselja nema i čovek ne uzima,ovi ostali te im malo pa veliko ili hoće da uzme pa da plati za mesec dana,pa onda razvuče malo pa ga juriš do sledeće ture.
Kod nas nema velikih tovljača pa tu ni nema trgovine,samo na malo za lične potrebe prase ili dva,a i to ode jedna tura.
Tovljenike hoće svi,ali neće da plate kad bi moglo što jeftinije.Imam par stalnih koji naruče tovljenike dodju uzmu i plate,ali malo je takvih,a imam i onih koji uzimaju sigurno pa ih nema.
Hranu kupujem gotovu tj imam nekih 5ha pod kukuruzom ja jednom prodavcu kukuruz on meni koncentrat i tu isto loš prolazak ove godine kukuruz 16din,a on ga dzakiranog prodaje po 25,al šta da se radi nema se prostora sam da pravim,a i ne ispalti se sejati ništa sem kukuruza,a i niko u okolini ne seje ništa sem tritikala,pšenice i kukuruza.Tako da ispod 240 din me nema nigde.
Ovakav način rada mi je jedina opcija jer trenutno sam na 5 strana što se tiče poslova,malo ovde malo onde i nekako se gura,hteo sam ozbiljnije u svinje da uložim ali ova godina me uništi.
Da se razumemo nisam imao neku ogromnu zaradu,ali kapalo je,a sad odvlači tako da bolje prekinuti.