Cena malih prasića na tržištu

Ja пре два дана продао по 300 дин/кг просек 26кг ,иначе кланица Ђурђевић плаћа 290дин и обилазе сва села у околини тражећи прасице а пре седам дана нису хтели да купују као капарисали са једне фарме пар хиљада комада па су мирни и за Ђурђевдан .

Bojim se samo da ova cena prasadi i nagli skok tovljenika u zadnjih 7 dana nije uvod u novu katastofu (naravno izreziranu u krugovima uvoznickog lobija).

Bojim se samo da ova cena prasadi i nagli skok tovljenika u zadnjih 7 dana nije uvod u novu katastofu (naravno izreziranu u krugovima uvoznickog lobija).
Kolega kontam da je već to u najavi, zašto mi imamo nekakav profit u poslednje 2 godine. Kako nisu tako za nas novčanik kukali kada je bila ona mizerna cena žive vage.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Vratio se sa vasara u Zablju.....
Cene prasadi sledece:
Tek odbijena prasad 6-7kg 5000 komad.
prasad 12-15kg 7000 komad.
a ona oko 25kg 10000 komad......

Po takvoj ceni dode mi da prodam moju prasad koju sam ostavio za tov....

Cene prasadi sledece:

Jel se prodavalo ili su tražili toliko

Послато са PSP3507DUO уз помоћ Тапатока

Jel se prodavalo ili su tražili toliko

Послато са PSP3507DUO уз помоћ Тапатока

Lagano možeš prodati te male do 10 kg za 5 ili 6 k, mene dosta njih zove treba im da utove za zimu

- - - - - - - - - -

Druže, u celom svetu cena svinja raste, jer se neka boleština pojavila u danskoj, holandiji.. Bačeno je dosta svinjskog mesa, A oni su najveći izvoznici.. Dok se oni oporave trebaće im minimum 2 godine,sto znaci biće stabilna cena mesa..

- - - - - - - - - -

Druže, u celom svetu cena svinja raste, jer se neka boleština pojavila u danskoj, holandiji.. Bačeno je dosta svinjskog mesa, A oni su najveći izvoznici.. Dok se oni oporave trebaće im minimum 2 godine,sto znaci biće stabilna cena mesa..[/QUOTE]

U Srbiji sve a pogotovo cene zavise od interesa i dogovora bratije ,što često nema veze ni sa logikom ni sa zdravim razumom,a kamoli sa stanjem u državi Danskoj:osmeh:.Stanje i količina posejane pšenice je na zabrinjavajućem nivou,a cena trenutno pada,Sigurno u Rusiji doro pnela:sta:

Ja da sam kupio za tov, sada bih ladno prodao. Čovek iz pečenjare je plaćao 280din prosek 47kg. Od trgovine uvek ima vajde. Od tova je možda bude, ali malo ređe.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nasa vlast je uvek spremala teren za velike igrace zbog odredjenog %. Nisu se libili praviti stetne ugovore po ceo narod samo kako bi od provizije provozali neki sportski auto ili dobili stan u nekoj evropskoj prestonici.
Kod nas 300din, a lokalni nakupac u protekle 2 godine je toliko prihodovao da samo sto nema mermer u avliji.

Cene prasadi sledece:

Au,a meni se ovih dana oprasilo 7 krmaca,uskoro jos 12 k,mozda na leto odem u Egipat,mada mi se cini pre Sirija :haha:

Istrosene su zalihe sad za uskrs, pripremaju se za 1maj i za djurdjevdan

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh