Cena malih prasića na tržištu

Zvonka znam dugo .. jos kad mi je servis radio punom parom .. kad sam poceo sa prasicima, dovozio sam mu jer je tek otvorio restoran ,, zakidao na ceni obavezno ,, e sad mu je prilika da se iskupi , da doje kod mene i da plati preko 300 din
ja sam u zicanki dva puta kupio pecenje i vise ne idem. nikad sveze pecenje nemaju,da je taj dan peceno. tako je i sa malim as-om . kad mi se jede ja idem u podunavce kod dadinca.ovi nasi u kraljevu su se osilili,misle svi su budale

Meni covek juce nudi 340din/kg za prosek oko 15kg nisam dao. Ja trazio 350din.:osmeh::ppozdrav:

Ma kakvi i 400 je malo, nije to bilo kakvo prase, to je LETECE SUPER PRASE. Jeli bre rode da li mislis da si ti zadnji covek na planeti koji gaji prasice? Jel znas kada cu ja kao namučen, isceđen radnik , sa platom od 25000 da dam 350 za kilo žive vage? NIKADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ne zato sto neću, već što ne mogu! Gadite mi se svi vi koji kažete" NE DAM" Kome bre vi nekome dajete? VI PRODAJETE! Kilo mesa od buta u DISu 350 dindži, kupim 10kg i rules, a ti žderi svoje prase od 350! Hoćeš regresiranje? Ko regresira ostatak Srbije? Čujemo se za mesec dana oko cene, sredinom maja!Pozdrav od napaćenog majstora, koji je kupio krmaču i čeka da se oprasi i prođe kroz sve muke i nedaće koz koje prolaziš ti. Nadam se pritajeno, nesmem da kazem, da se ne smejete , da će cena skočiti, sa 350 na 700dinara, da i mene sunce malo ogreje, a Bog pogleda!

Napaceni majstore niko nije ni rekao da ga daje dzabe, nego da ga ne da po odredjenoj ceni. Kome ne odgovara ili nije u mogucnosti da je plati nek ide u dis po svojih 10kg mesa od buta, a ima i mogucnost odlozenog placanja na 90 dana. Cena prasica od 350 dinara jeste nerealno velika, ali sto se.od kupaca niko nije oglasio kad je bila 140 da kaze da je nerealno niska. Svako ima pravo da svoj proizvod ceni koliko mu volja, meni je majstorska dnevnica od 50 evra mnogo, pa opet moram da je platim kad mi majstor zatreba. Ja sam krmace poklao i jedva razduzio dugove koje sam napravio zbog njih i tovljenika od 95 dinara i nikome tada nije zalio, zasto bi i ja sada nekoga. Imam tri kera koji godisnje ponaosob svaki pojedu vise suvog mesa(sunke,kobasica,slanine) od jedne prosecne beogradske porodice, ali su oni zahvalni za razliku od onih kojima smrdi svinjac.

Pa realno bi i bilo da jedno godinu dana bude 700 :osmeh: da se pokrije onaj gubitak u protekle dve godine kad su ih neki kupovali i po 140 din. A sto moras uzimati ti prasetinu ti uzmi piletinu i onako je nikada jeftinija nego sada. A kao namuceni i iscedjeni radnik batali prasetinu cuvaj zdravlje puna je holesterola. Pozdrav i svako dobro.

Ne bi bilo realno na 700 jer bi mnogo zapadnih masina bilo kupljeno a to se ne odrazava na domaci sektor a kad spadne na 140 onda ministre pomozi tesko je. Proporcionalno uzimati u obzir sve nedace proteklih godina u stocarstvu kroz koje se proslo i racionalno ulagati negledajuci sta ima komsija nego za cega je ko u mogucnosti da priusti. Svi bi mi da komsiji crkne krava. Zavid nam je u Srbiji jako los drug. Svi bi mi da budemo neko drugi samo ne mi sami. Kolega '' opet ja'' spusti loptu. Ko kaze da moras jesti prasetinu. Sta fali buretu eurokrema? Nista.

Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока

Frka opšta traže za Đurđev dan večeras je njih deset zvalo,može ali ne garantujem gornju cenu samo da neće biti ispod 350

Послато са PSP3507DUO уз помоћ Тапатока

Juče na Jagodinskoj pijaci
Jagnje 280-300, slaba prodaja
Prase 300-320, prodato sve. Neki su na komad plaćali i 350.

Videh jednog vlasnika pečenjare u utorak na TV (emisija ovo je Srbija) kaže da plaćaju od 350-400 pa su cenu pečenja digli na 1300 i da to nije plafon.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Juce otislo tri kom prosek 18kg cena 350din.....
Majstor odradi jedan dan i ima 50e za prase,a svinjar ima da moli Boga i gleda u nebo prvo da spremi hranu za svinje,pa da se smrdi 140dana po leglu dok dodje da proda prase i na kraju ako bude cena da mu ostane 10e po prasetu mora dati pola legla za majstora ako mu nesto najebe da ovaj opravi ili ozida:ppozdrav:

Jutros sam u Arandjelovcu na pijaci prodao 10 k0m prosek 27, 28 kg po ceni od 320 din bila dobra i ponuda i potraznja

Nazad
Vrh