Cena malih prasića na tržištu

Matijevic Bezdan placa prasad 302 din/kg. Ja danas od kuce prodao par komada od 25-32 kg po 300 din/kg. Bune se kupci na cenu ali kupuju, ni jedan nije otisao iz dvorista da nije kupio.

Ako racunas sa pdv-om to ti isto stara cena, medjutim ja ih zvao polovinom marta i reklu su mi da im svi termini popunjeni jedino tamo da me ubace pocetkom juna za prasad...

- - - - - - - - - -

Da je cena 390din bez pdv-a to ne verujem, mene su stavili na listu sa starom cenom.

I šta sada
Kada sam jednom prošle godine prodao po 160 din meni došlo da plačem, a on cinik kaže: "Ja sam od prasadi dosad kupio dva stana u Beogradu" - došlo mi da ga zavrljačin u potok. Sada se žale da je pečenje po 1000 din. Pa bilo je 1000 i kada je živa mera bila 140.
Da nam nisu "skidali gaće" prošle godine, nebi cena bila tako visoka. Ali to je odraz nezrelog tržišta bez dugoročne saradnje i očekivanja. Što neko reče "kako ko koga zaebe"
I šta dalje
Sada će lakomisleni ponovo da kupe ženska prasad pa dogodine opet cena 160
Za ovu godinu Vaskrs nije kraj. Uskoro dolazi Đurđev dan a to je za mesec dana.
Žao mi je samo tovljače jer i oni vare isto zelje kao i mi... ali savetujem im da malo proprate dešavanja sa velikim trgovinskim kućama kao IDEA itd mislim da su pukle i da će cena mesa rasti

Kako čujem u sredu na Jagodinskoj pijaci su bili 300. Prosek 20kg su išli po 320.
Jeste da sam od skoro i ja kupac, i da me boli ova cena, ali tako treba. U komunizmu je bilo 1kg praseta = 1kg šarana.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kako čujem u sredu na Jagodinskoj pijaci su bili 300. Prosek 20kg su išli po 320.
Jeste da sam od skoro i ja kupac, i da me boli ova cena, ali tako treba. U komunizmu je bilo 1kg praseta = 1kg šarana.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sve se slazem samo sto je saran sad preso 500 dinara u Ecki.

ja zavrsio sa rezervacijama za uskrs nemam vise prasica svi otisli po 300, nije kupcima bas sve jedno ali nije ni meni bilo kad sam prodavao po 160 i niko mi nije rekao mala cena da doplatimo malo,da sam imao jos 50 prodao bih sve.

Nazad
Vrh