Cena malih prasića na tržištu

U dilemi sam sta ciniti?..Prasici su mi laki, prosek oko 20-22 kg., to jest nisu dostigli uobicajenu-zeljenu kilazu 30 kg. Inace mi nude 250 din./kg. Ako cekam za posle sv. Jovana, nemam sigurne kupce, inace mi nije bitno da padne cena i na 200 din. opet bi bolje prosao da dostignu 30 kg, ali :sta:
Nije problem cena za 30kilasa, ali ako prodje sv Jovan cena pada, i kad pada niko nece 30kilasa da uzima, svi bi oko 20 da bude sto manje ulaganje, za tov. Inace to mi nije jasno ako zatvara 30kg za 250 a za mesec dana 25 za 200 i ovaj drugi mu je skup !?!

Pa 30-okilasa za tov kupuje onaj koji mora, da bi odrzao kontiunitet proizvodnje. Inace biraju povoljan trenutak kao sto mi upravo rece jedan, punice farmu polovinom februara, a moji ce do tada prerasti. Sto rece neko tu na forumu, to je prednost tovljaca(sa tudjim prasicima), sto mogu da tempiraju proizvodnju, a mi ne mozemo. Ja sam znao jos kada su mi krmace kasnile sa estrusom, da cu upasti u ovaj raskorak.

Poslednja izmena:
Ma i dobri ste, ovde dolaze iz Negotinske krajine i oni placaju isto tako 230-250 din. ,ali da ne predje 25 kg. A i za Vojvodinu se otkupljuje, prosek kilaze nebitan cena:220-230 din/kg.. Ja danas ugovorio utovar za nedelju dana, prosek ce biti oko 24-25kg. po 250 din.

Danas u Šabcu se uglavnom tražilo 270 - 280 din/kg ( 17 -25 kg)
Za teže ( oko 30 kg i više) se tražilo od 200 - 230 din/kg
Od tovljača niko nije kupio ništa znači samo đžakaroši ( po 1 kom. ) za slavu Sv. Jovan
Bilo ,,lepih" prasica za tov ALI .......

Danas u Šabcu se uglavnom tražilo 270 - 280 din/kg ( 17 -25 kg)
Za teže ( oko 30 kg i više) se tražilo od 200 - 230 din/kg
Od tovljača niko nije kupio ništa znači samo đžakaroši ( po 1 kom. ) za slavu Sv. Jovan
Bilo ,,lepih" prasica za tov ALI .......

Upravo se vratio sa pijace, bilo je dosta lepe i kvalitetne robe !

Slavski dani su pri kraju,a na ovu cenu tovljenika,nema se cemu nadati.Nada ipak umire poslednja.:osmeh:

Utovario prekjuce i danas 72kom prosek 26 sve na 250 ali u predugovorima je bilo 260. Sutra jos 13kom oko 18-20kilasa bih dao za tu cenu ali neznam dali stize kupac za njih.

Nazad
Vrh