Cena malih prasića na tržištu

Pa dobiju malo deteline malo pomija ponekad na post i eto ... Sala , 4 kg je puno na sredini suprasnosti ako je hrana kvalitetna .

Grujo nešto nam se neslažu računice jer krmača od pripusta do odbijanja jede najmanje 5 meseci tj 150-160 dana , 160*4kg = 640 kg koncentrata
Sto se tice suprasnosti 115 dana x 2,5kg + 30 dana dojenja prosjek konzumacije oko 4,3-4,5kgTo ti je oko 400-420kg. Grujina racunica po utrosku hrane nije losa.:ppozdrav:

Kod mene u B.Basti prasad od 18- 40 kg bili 340 din/kg. Ispekli smo u pekari 20-tak komada.Narod je vise kupovao jagnjetinu,verovatno zbog cene-mlada jagnjad kostala 280-300 din/kg a dosta ljudi je peklo i svinjsku plecku bez koske - 380 din/kg (Roda market).

Bilo je svakakvih cena,jedan je tražio za prasice od oko 20 kg (lepa roba) 8000 din. ljudi se samo smejali
a jedan je tražio za 19 malih do 10 kg prosek 3600 kom. dvoumio sam se za njih,gledo-vraćao se... al bilo je hladno oni mali a svinjara velika pa sam odumio

@nelkan

Pregledao sam Vase sve postove i sem onoga u predstavljanju (gde ste napisali da cete samo da kibicujete) svi ostali su provokacija clanova u ovoj temi. Ja Vas necu kaznjavati ali prenecu moja zapazanja uredniku ove teme cim se pojavi na forumu. Vi ne pisete o ceni prasica nego provocirate clanove koji jedu ovaj zagoreli hleb koji se zove "uzgajanje svinja".

Poslednja izmena:
Citiram: nelkan
Zamolio bih moderatora da povede racuna o recniku Crnog Gruje i da ga primereno kazni. Nisam ga vredjao i ne dozvoljavam ovakav stil komunikacije.
Koji bre stil .. tako si mi digao pritisak , da ti se ne sastavljs sa zdravim razumom, ti si toliko sada rekao ubedljivo . i da si protiv uzgajivaca prasadi u Srbiji da ako bolje razmislis ,,, kako te nije sramota znam otisao sam u :off_topic:a svi koje me malo poznaju ,na ovako izjasnjavanje na ovako citanom forumu nisam mogao da precutim..od toga trenutno zivim i nedam na nas postene uzgajivace prasadi...

'Ajde ljudi Vi ste stariji od novajlije na forumu i nemojte se nervirati nego lepo sa novajlijom. Kada dodje Sale vec ce se resiti.

@Neklan tema je cena prasica te Vas najljubaznije molim da pisete u skladu sa temom bez skretanja sa teme i prozivanja ostalih clanova.

- - - - - - - - - -

@Neklan tema je cena prasica te Vas najljubaznije molim da pisete u skladu sa temom bez skretanja sa teme i prozivanja ostalih clanova.

Zamolio bih moderatora da povede racuna o recniku Crnog Gruje i da ga primereno kazni. Nisam ga vredjao i ne dozvoljavam ovakav stil komunikacije. Ako je ovo slobodan forum, nadam se da imam pravo da iznesem svoje misljenje.

Nije ovo bas toliko slobodan forum da mozes da pises sta ti padne na pamet,sad se lepo izvini ljudima,ili da se pozdravimo

P.S. Imas fore do sledeceg ulaska na forum

Nazad
Vrh