Cena i plasman višnje 2016.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakve se ovo gluposti pisu ovde! Vi sa juga Srbije najvise pisete o ceni. Kod vas je visnja jos uvek zelena, uglavnom pocinjete da je berete kad se ovde kod nas berba vec uveliko zavrsi!
Vidim da je neko napisao notornu glupost "kako nema klasiranja" naravno da ima! Neprskanu, crvljivu, vrzinjaru, u koju ni jedan dinar nije ulozen ovde niko nece da plati vise od 25-30din/kg i tako se bere i prodaje evo vec dobrih nedelju dana!
Danas u toku dana ce da se zna cena prve klase, ja cu moje visnje da berem u subotu i nedelju pa cu da napisem po kojoj ceni sam ih prodao, ali ni cena prve klase nece biti sjajna kako se predvidja pocece sa oko 40din sto je uzas, i ja bi voleo da cena bude velika ali ja ne odredjujem cenu visnje!

Molim ove clanove koji pisu o ceni od 80-90-100din, da napisu kontakt tok otkupnog mesta da ljudi vide, pozovu, kontaktiraju i prodaju visnju po toj ceni. Ali to su naravno neistine u koje ni vi sami ne verujete!

Poslednja izmena:
Steta za one sto im je propala ,tacnije izmrzla visnja bas ove godine kada ce biti dobra cena.Jos jedan faktor koji je bitan a to je lepo vreme narednih desetak dana.Ako se i to poklopi bice sigurno odlicna cena.
Molim vas bez nervoze,nema veze sto je neko sa juga Srbije,ako nas vec politicarii tako dele i svadjaju,ne moramo mi to isto da radimo na poljoprivrednom forumu.

Jao... ja se razmišljam da podignem hektar višanja gledam sad cene i komentare i polako se hladim od ideje. Dal je realno da bude tako niska cena na ovakvu godinu globalno gledano ::novac::

Sent from my TCL S950 using Tapatalk

Moja visnja za ovu godinu je propala iako je rodila,ako niste znali u pocerini uvek stize prvo voce,tako i sljiva stenlej kad stigne i prezre kod vecine je jos uvek zelena.Moja visnja je prezrela kao i kod vecine a otkupa jos nema,samo se prica ali niko ne otkupljuje iako imamo dva veoma jaka otkupljivaca u selu i jos 10 njih u susednom.Eto kod nas je berba uvek pocinjala 1.juna a sad je 7-mi.Neku cenu su kao formirali vec sam pisao a sta ce biti od toga neznam.Cena branja je vec jasna 18-20 dinara sto je previse.A sto se tice ulaganja,moj vocnjak je za primer kako izgleda,kao park i daleko sam od tih 35-40 dinara za ulaganje ako zanemarimo branje.Za godinu dana nekoliko puta tanjirao,pa frezirao,nisam orezivao jer vise i nezasluzuje neku paznju i dva puta prskao i to je za ovu sezonu od mene i previse.Da sam se trudio isto bi otisla na zemlju kao i sad.Definitivno vocka koja ce da leti iz moje njive,vecu glupost nisam mogao da uradim sa visnjom.

A to sa cenom 80,100 nemojte lagati sami sebe i ovaj narod ovde....

Ja nemam puno višnje za berbu, i ono sto imam je gradobito, tako da nemam baš nikakve vajde, ali je prošle godine u mom kraju sva višnja prodata na 100-110 dinara, Knjaževac takođe 90-100. Jasno mi je da se prošla godina neće skoro ponoviti, ali zašto je ljudima toliko teško da prihvate da je ove godine ostvarljiva cena od 60-80 dinara u jeku berbe, i da je to realna cena. Možda ona nije realna za tu posmatranu godinu, ali šta sa onom gosdinom kad uhvati mraz, ili ubije grad ili nešto treće, da li nas tada neko pita koliko smo uložili. Koliko vidim u poslednjih par godina je voće generalno imalo solidnu cenu, i taj trend treba da se održi koliko toliko. Ja imam više šumadinke nego oblačinke, i ona ima solidnu cenu, ali samo kad je dobra, tj. jkad je ne kači grad i kad je krupna, tako da teško može bez mreže. Žao mi je što čujem da je višnja kolege iz prethodnog posta tako završila, ali jednostavno ako je već tako, razmišljaj o soku, ili manjoj hladnjači, ili daj na čuvanje u neku hladnjaču, nema druge, greota je vaditi dobar voćnjak.

Postovane kolege, informacija koju imam je da se u Srbiji izvoznicima nudi visnja u ovom trenutku po 80 din, a otkostanu 0,85eura ocekuju, a dobili su ponudu za 0,90eura.I cinjenica je da vi obarate cijenu visnje u okruzenju.
Onaj ko je otkupljuje, fino je izracunao da je njemu 5000 eura na 10 centi zarade po kg u kolicini od 50 tona. Koliko cete vi dobiti, njega ne interesuje kada zna da vam on diktira cijenu, a ne vi sami.
I to nisu nikakva lupetanja, uvoznik bi platio skoro euro, ali zasto bi kada moze dobiti jeftiniju za pola. Hladnjacaru, kako rekoh je svejedno.
I neka mi niko ne pise kako lupetam.Za kolege u Hercegovini juce dogovaran otkup po 1euro,ali posto vi nudite dzaba, odose oni u Srbiju da je kupe po 80 dinara od hladnjacara, a vas koliko zapadne. Radi se o Turcima, koji su veliki proizvodjaci, a ove godine i bez izvoza u Rusiju traze da je otkupe.
A hladnjaca? Pa, majka mu stara, dogovorite se i napravite sebi hladnjacu vec jednom...ako moze jedan hladnjacar moze i vas 10.
Na zalost, vi obarate cijenu svima.Bas cete profitirati kada vas berac kosta 20 dinara, a vi proizvodite za 20 dinara.
Srdacan pozdrav uz nadu da cete nauciti ljude oko sebe da vas cijene, a ne da im vi budete jeftina radna snaga.

Poslednja izmena:
koliko sam ja razumeo ovaj sajt tj. ovu temu na forumu mi pricamo o ceni visnje tj. o zasadima visnje koji se rade , neguju, prskaju a ne o onim zasadima koji su slucajno rodili pa imamo da ponudimo neku visnju pa daj sta das. Tako da po meni klasiranje je za one za koje se zna da neguju svoje vocnjake je glupost a za one zasade za koje se zna da su prepusteni slucaju, naravno da treba da postoji klasa. Svi mi koji smo svakodnevno u svojim visnjarima je porazavajuce kad mi kazu da mije visnja druge klase a znam koji sam trud, novac i vreme ulozio a onda dodje neki baja pa mi se proserava kako je ovakva ili onakva, pa nije dovoljno okrigla pa ima list pa ovo ili ono. Oci im zinule kad vide kvalitet a prosipaju pricu o nekim glupostima da bi ubili cenu. Klasiranje na nacin odrzavanje vocnjaka DA, ostalo su gluposti

E polako. Podelili ste temu u postove kojima odgovara niska cena i postove kojima odgovara visoka cena. A konkretnih informacija veoma malo.

Kolega da 'prostis na izrazu, ali taj ''kolega'' kome odgovara niska cena bilo kog proizvoda,a licno ga on prozivodi je naivan i dobar = budala! :ideja:

ma to su sve isti ljudi koji su i prosle godine zalili otkupljivace sto su placali visnju 90 din,ne razumem poentu takvog razmisljanja,prelistajte postove od prosle godine pa cete videti koji su to clanovi

Zato cemo i da propadnemo ko jaja u kosaca ☺

- - - - - - - - - -

Evo slike od danas,mislim da je spremna za vikend da se bere.

nqzdcg.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

18cegx.jpg
[/IMG]
I jos jedna ☺

Ne znam da ne lupam,javicu kad zavrsim berbu. Ove visnje su bile napustene 5-6god,kao sto sam napisao u nekom predhodnom postu. Sve preko 10kg po stablu u proseku bicu zadovoljan ☺

Бегаљица (Гроцка) 25 Дин. (а обећали 50 два дана раније), Људи вратили бераче. Брале само многољудне породице (а таквих је јако мало). Ове године крупна и лепа.
Још зимус на предавањима наплашили народ са грдном хемијом за жилогиза па ће да "раде" ланци.

Usudio si s da napises pravu cenu visnje (salim se) sad ce da te napadnu juznjaci kako si hladnjacar ili natkupac! Kao da smo svi mi ovde budale sto je cena visnje nikakva. Prva klasa krece sa 35-40din i to je maksimum za sad.
Ko veruje u bajke nek veruje, sutra cu juznjacima da slikam cene sa otkupnog mesta i da im postavim slike da gledaju!

Usudio si s da napises pravu cenu visnje (salim se) sad ce da te napadnu juznjaci kako si hladnjacar ili natkupac! Kao da smo svi mi ovde budale sto je cena visnje nikakva. Prva klasa krece sa 35-40din i to je maksimum za sad.
Ko veruje u bajke nek veruje, sutra cu juznjacima da slikam cene sa otkupnog mesta i da im postavim slike da gledaju!

Molim te slikaj, A ja ću kada budem ja brao da ti postavim slike, trebao sam to da uradim i prošle godine. Vidimo se sa slikama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh