Cena goriva

Sa nisa bezbojna nafta, ko da sam vodu sipao. Mislim da ni tih 129 din nevredi. Na molu zelena nafta, traktor ima vise snage, manje trosi.

Generalno gorivo na Nis pumpama je poprilicno loseg kvaliteta.Bas se vidi po autu a mnogi rade pumpe i dizne u zadnje vreme.Bas je loseg kvaliteta njihovo gorivo
kako to ja imam ww boru eto vec 14 god kod mene i u 99%sipano na NIS presla 210000 kod mene sad ima 350....i dizne nisu pipnute nit dimi nit trese radi motor jako lepo tako da to nepije vodu ima nesto i do odrzavanja i do stila voznje nehvali ja nis gorivo al eto to je moje zapazanje jedino sto je tacno mol kad sam sipo vani trosila u proseku 1l manje na 100 km predjenih to je nekih 15% manje nego nisov dizel

kako to ja imam ww boru eto vec 14 god kod mene i u 99%sipano na NIS presla 210000 kod mene sad ima 350....i dizne nisu pipnute nit dimi nit trese radi motor jako lepo tako da to nepije vodu ima nesto i do odrzavanja i do stila voznje nehvali ja nis gorivo al eto to je moje zapazanje jedino sto je tacno mol kad sam sipo vani trosila u proseku 1l manje na 100 km predjenih to je nekih 15% manje nego nisov dizel
Bore uglavom imaju PD(pumpa dizna) motore, postoje i one starije sa bos pumpom, PD motor kao takav nije previse osetljiv na los kvalitet goriva, mada ako je bas lose gorivo crknuce. Danasnji moderni Comon rail motori su preosetljivi na kvalitet goriva.
Konkretno i ja isto tocim gorivo na NIS pumpama za traktore i auto i nije bilo problema nikada, dok moj drugar sa pezom 1.6 HDI( comon rail) imao je problem da su mu sve 4 dizne stradale i serviser mu je rekao da je do kvaliteta goriva.
Jedan od razloga zasto ne menjam golfa 5 sa PD motorom je bas kvalitet goriva .

Probao nis gorivo i u auto. Vise trosi i slabije ide. Nis samo za poljoprivredu dok je povoljnije, ovako me nece videti na njihovoj pumpi.

Videcemo sta ce biti oko sankcija...

Traktori su mi PD a automobili CR.Sipam uglavnom NIS u sve i nisam imao nikakvih problema da kucnem u drvo.Jedan CR mi je do sada prešao 200.000 km i sem filtera goriva nisam ništa menjao niti popravljao.Čak sam mu jedno vreme pre 10 ak god.redovno sipao ložak dok ga je bilo na pumpama.

Uveze se auto sa 200000km i više i normalno tu je i kraj za pumpe i dizne (za remont) i onda i mi očekujemo još 200-300000km da pređe bez problema e pa to malo teže.Bar 90% goriva na pumpama je iz domaćih rafinerija, baš će oni specijalno da uvoze gorivo za nas i misle o našoj potrošnji ali no.

Meni Nis poslao poruku sa obaveštenjem da ću uz redovne bonuse dobiti još pet dinara po litru samo da se vratim a inače sam bio u Platinum nivou.Nepada mi na pamet na MOL-u imam popust 6 dinara a uskoro ću u VIP nivou i tada mi je popust 8 dinara po litru da ne govorim o razlici u kvalitetu goriva.

Ма само да не буде да ускоро не питамо за цену него да ли уопште има.

Nazad
Vrh