Cena goriva

Sistem vezan imas 10 hektara mozes da naspes 1000 litara po 179 din i ni litru vise po toj ceni, mozes da nastavis dalje da sipas koliko hoces ali po punoj ceni odnosno 198 din, sa obzirom da skace cena sirove nafte ne verujem da ce ostale pumpe imati tu cenu od 179 din.

Dobro je da se prijavi u februaru da bi se isplaćen novac iskoristio za prolećnu setvu ali je loše što to nigde nije najavljeno pa se ljudi nisu pripremili. I ja imam parcele koje treba da se verifikuju, preostaje mi da čekam i da zovem operatere koji nikada nisu slobodni pa mi kažu da pozovem kasnije i tako celog dana.
pa da ako je tako onda neke nece mozda proci do kraja mogucnosti prijave zahteva i eto njima fora da manje isplate
Ne znam o kakvoj verifikaciji se radi,mozes li pojasniti?
verifikaciji parcela koje se upisuju u e agrar

Mušovac, to je ono kad uneseš neku parcelu, a on ti ne prihvati odmah, nego dobije žuti trougao i onda čekaš par dana da ti provere i verifikuju, sve dok ne prihvate i onda "pozeleni"

Mušovac, to je ono kad uneseš neku parcelu, a on ti ne prihvati odmah, nego dobije žuti trougao i onda čekaš par dana da ti provere i verifikuju, sve dok ne prihvate i onda "pozeleni"
Da,da razumeo sam. Meni su to resili bukvalno za par sati. Uneo sam ih ujutru i bilo je gotovo oko 12-13h kada sam pogledao.

Зашто сам се налупао? У међувремену је и постављена нова Уредба, да ли сам рекао нешто нетачно?

Šta tačno znači ovo "ostali privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava mogu, uz upotrebu kartica izdatih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, staviti u promet derivat EVRO DIZEL po maksimalnoj maloprodajnih ceni od 179 dinara po litru...itd"

To bi trebalo da znači da će od sada i drugi trgovci goriva moći ako žele da prodaju evro dizel poljoprivrednim gazdinstvima uz upotrebu izdatih kartica po ceni od 179Din.
Odnosno NIS gubi monopol na takvu prodaju te će država i drugim prometnicima omogućiti iste uslove ako se ne varam?

Po meni je to bitna stvar jer mnogi nisu dobili i nemaju NIS kartice.

То је стајало од кад је почела да се ограничава цена. Значи да пумпе могу да продају гориво по цени од 179 за пољопривреднике ако хоће. Али мислим да то нико није применио. Тако да мислим да се ни сада неће променити.

Danas u NISu predao zahtev za agro karticu. Kaze ne zna koliko cu cekati.
Procedura je da prilikom placanja imam aplikaciju na telefonu da ocita kod, ispise bpg na fiskalnom i to je to.

Inace u paralelnom univerzumu na nanje od 10km od Sida plavi dizel je 100din/l, dobijes karticu i ides na pumpu de imas neku kolicinu koju placas odmah umanjeno i nema kodova,povrata,cekanja ni kazni.

Poslednja izmena:
Da li je neko imao slucaj da Agro-kartica (prvi put da je upotrebljena) ne moze da prenese broj gazdinstva ili JMBG na racun?
Sipao na pumpi, zvali tehnicku podrsku i kaze da je problem do njih i na kraju su uneli rucno na racun ime, prezime i adresu.Da li ce preneti takav racun u e-agrar?

Ovde ne povlaci sa kartice podatke nego oni unose sta im kazes. Kao sad te imamo u sistemu pa sledeci put reci samo bpg. Karticom je do sada godinama kupovalo i to gazdinstvo na koje se vodi i drugo koje je u pdv.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Razumem to, nego kasirka mi kaze da kada kuca sifru 16 ne daje joj opciju da ukuca broj gazdinstva ili jmbg, a kaze da je malopre sa drugom karticom mogla.
Unela je podatke rucno.Kako uopste sada ti podaci dolaze do e-agrar-a i da li je validno ako je unesen naziv gazdinstva i adresa?

Da li npr. sa jedne agro kartice od jednog lica moze drugo lice da sipa gorivo i da on upise na racun svoj bpg ? Ili mora ipak da ima svako svoju karticu za svoje gazdinstvo ..

Kazu da ne moze, da ce cena od 179 vaziti samo za povrsinu koja je prijavljena... Aplikacija nije azurirana pa da se nesto promenilo, tipa ostalo jos xxx litara po nizoj ceni.

Petre, videces sutra. Meni se racun pojavio sutradan na e agraru. Upisali su PBG.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Ja sam u pdv i nastavio sam samo da dajem jmbg kao kad sam ranije uzimao gotovinski racun. Racuni su e agraru ali mesec dana stoje ne verifikovani. Jel potrebno unositi sifru 15. na takve racune. Nisam ni obratio paznju racune odmah prosledio knjigovodji.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Зашто сам се налупао? У међувремену је и постављена нова Уредба, да ли сам рекао нешто нетачно?

То је стајало од кад је почела да се ограничава цена. Значи да пумпе могу да продају гориво по цени од 179 за пољопривреднике ако хоће. Али мислим да то нико није применио. Тако да мислим да се ни сада неће променити.
Dobro, nisi lupao nego si preneo sta pise u uredbi. Po meni to u urdbi nije dobro.

Dobro, nisi lupao nego si preneo sta pise u uredbi. Po meni to u urdbi nije dobro.
Sve je smišljeno planski.....
Ljudi se poubijaše sada da ubace parcele u e agrar da bi dobili subvencije i gorivo... (kod notara moraš da zakažeš overu potpisa za ugovor o zakupu, kolika je gužva, to do pre par meseci samo odeš i bude gotovo za 2 minuta).... I sada posle toga verovatno slede čestitke da se plati porez na zakup.....

Nazad
Vrh