Cena goriva

Meni pored svih racuna za gorivo u eagraru stoji zuto obavestenje: "Racun u procesu provere" Vec vise od 3 nedelje, za svaki racun koji sam sipao. Da li svi racuni prolaze ovaj status?

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Da, tako je i kod mene bilo nekoliko dana pa su posle prihvaćeni.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Mislim da će se na agro karticu moći sipati gorivo po 179 dinara i kad ispucaš taj bonus 100 litara po ha, ali bez mogučnosti da dobiješ refakciju od 50 dinara. Posle je stvar same kompanije da li hoće da ima povećanu prodaju ili ne.

Mislim da će se na agro karticu moći sipati gorivo po 179 dinara i kad ispucaš taj bonus 100 litara po ha, ali bez mogučnosti da dobiješ refakciju od 50 dinara. Posle je stvar same kompanije da li hoće da ima povećanu prodaju ili ne.
Loše misliš ,i ta cena od 179 nije kompanijski popust već uredbom ograničena cena za poljoprivredu.

Možda ste u pravu, videće se uskoro.
U tom slučaju će ove druge kompanije biti u prednosti sa prodajom nafte jer i oni imaju neke popuste, kartice...

Da, ministarka je rekla da je i tih 179din neka subvencija drzave i da ide na teret budzeta. Druge pumpe imaju popuste ali su opet skuplje od 179din variraju zavisnosti od trenutne cene goriva

Nisove kartice su u početku i izdavane da bi se davao popust na količinu kupljenog goriva. Tek posle je vlada iskoristila postojanje tih kartica za svoje potrebe...

Biće kako prvorođeni bude odlučio.

Činjenica je da nas država (i sve države) uvođenjem i davanjem subvencija drži pod kontrolom i na kratkom povocu (da ne kažem za kojones). Mogu kad god hoće (ako to žele) da te za bilo koju sitnicu kazne i ukinu davanja. Al što reče @vasovac (parafraziram na francuskom) - ko im jede sve po spisku, nek ukinu! Ja za soma i po do 2 evradi godišnje neću propasti, a mehanizacija se kupi polovna u ekstra stanju i ćao!
Mislim, da ne budem licemeran, znače te pare, ali ne toliko da bih se stresirao.
Samo napred i no sikiriki
Živi, zdravi, debeli i veseli u punoj kući vazda bili ljudi

Poslednja izmena:
Ja danas sipao na nis pumpi.Može da se upiše ili jmbg ili bpg,i jedno i drugo ne može.Ja reko piši bpg,mada ni oni nemaju još pojma šta kako funkcioniše.Ali sad čitam ovde da ako nisi u pdv sistemu onda se upisuje bpg,tako da nisam pogrešio.E sad videću oćel dodati na eagraru račun,pa ako dodaju videćemo kako to dalje funkcioniše,šta kako treba.

Meni juče devojka na NIS pumpi rekla da još nisu dobili instrukciju za BPG ali mi je upisala JMBG. Prvo treba da obnovim gazdinstvo pa da onda vidim da li ima tog računa negde.

Evo uputstva kako se, šta i u kom slučaju upisuje.
ad7ac0eb4651a10e19cddfa6c782e7a5.jpg

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Ja juče uzeo na Nis pumpi oni rekli da im treba BPG pošto nisam u pdv. Evo danas račun je na moj E-agrar. Za manje od 24 h.

Nazad
Vrh