Cena goriva

za voce je velika razlika ,sljiva 7 a grozdje 16 puta se prska... takodje nije isto dal orezujes vrhove stabala sa traktorom ili merdevinama. manipulacija gajbbi u magacinu i prebiranje , ma bre....
Baš to i jeste poenta ,ne može niko izneti i rešiti probleme koje ne poznaje.
Znači strukovna udruženja voćara se moraju aktivirati izneti svoje probleme i formirati zahteve za rešenje tih prblema.

Meni su rekli na pumpi, prvo zahtev kod njih pa onda kad mi stigne sms da instaliram aplikaciju i ukucam taj kod koji mi oni pošalju u aplikaciju.
Zahtev sam predao pre mesec dana ali mi još ništa nije stiglo.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Da li je neko probao da ubaci račune u E Agrar?
Moji još stoje na proveri, ubačeni 3. I 4. Januara.

Још нисам сигуран шта ћу сејати и на којој парцели, тако да ћу за почетак почети са рачунима за гориво тек у фебруару кад буде могао да се убаци БПГ на рачун. А што се тиче њиве, у почетку само на ону где је пшеница. Шта ако пријавим неки рачун за једну њиву и кукуруз, а посејем нешто друго, наиђе контрола и ја "криминалац" спомену ме у 19,30 на Пинку, траже субвенцију назад и пасиван статус..
Једино би комшиници било драго, видела ме на ТВ-у.

To su napravili da bi zafrkavali taksiste.
Mi koji radimo ćemo se lako snaći.

Још нисам сигуран шта ћу сејати и на којој парцели, тако да ћу за почетак почети са рачунима за гориво тек у фебруару кад буде могао да се убаци БПГ на рачун. А што се тиче њиве, у почетку само на ону где је пшеница. Шта ако пријавим неки рачун за једну њиву и кукуруз, а посејем нешто друго, наиђе контрола и ја "криминалац" спомену ме у 19,30 на Пинку, траже субвенцију назад и пасиван статус..
Једино би комшиници било драго, видела ме на ТВ-у.
Nama su neki dan u eAGraru rekli da računi važe samo za januar i da se ne zna da li će se biti još tura do kraja godine. Najbolje da još neko proveri.

Додата је нова порука на страници за додавање рачуна:

kRVdYSd.png

По овоме, рачуни са фискалних каса више не мора да се додају ручно већ ће се аутоматски приказивати овде пошто су се еАграр и Пореска управа повезале.

Је л’ куповао неко гориво уз уношење ЈМБГ/БПГ броја, да ли се приказује овде? Нисам куповао гориво у новој години па још увек не могу лично да пробам.

Mi smi kupili danas na Lukoil pumpi. Još ništa nema u eagraru.

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Ja sam uzeo nesto goriva na Nis pre nekoliko dana i rekli su da ne ubacuju jos uvek bpg na racunima,tek od februara ....kod mene na racunu ima samo maticni broj.

Kod mene nema ni matični, Nis pumpa pre neki dan kažu ne možemo trenutno da dodamo,vratite se ako budete imali problem..

Mi smi kupili danas na Lukoil pumpi. Još ništa nema u eagraru.
Да ли је на рачуну ЈМБГ или БПГ?

Ja sam uzeo nesto goriva na Nis pre nekoliko dana (...) na racunu ima samo maticni broj.
Да ли се он појављује на еАграру? До краја јануара може и ЈМБГ.

Kod mene nema ni matični, Nis pumpa pre neki dan kažu ne možemo trenutno da dodamo,vratite se ako budete imali problem..
Онда за тај рачун не можеш да добијеш рефакцију, више ни не могу да се ручно додају фискални рачуни, само фактуре. Фискални иду аутоматски. Нисам данас одмах видео.

tWGyyDu.png

Na računu je jmbg pod stavkom 15 po ovom uputstvu koje su dobili. Mi smo obveznici PDVa.

Prema uputstvu Ministarstva finansija - Lica koja ostvaruju pravo na refakciju akcize na motorno gorivo koje se koristi u poljoprivredne svrhe se na fiskalnim računima identifikuju unošenjem posebne identifikacione oznake u polje koje je namenjeno za identifikaciju kupca ("buyerld", odnosno PIB kupca) na sledeći način:

*14:pIB - Pravno lice ili preduzetnik koji je identifikovan Poreskim identifikacionim brojem (PIB) i ima poljoprivredno gazdinstvo - ova oznaka se unosi za pravna lica, odnosno preduzetnike koji imaju dodeljen devetocifreni PIB;

15:JMBG - Domaće fizičko lice - preduzetnik poljoprivrednik odnosno preduzetnik drugo lice u smislu zakona kojim se uređuje porez na dohodak građana, koje je identifikovano JMBG-om i ima poljoprivredno gazdinstvo - ova fizička lica vode poslovne knjige u skladu sa propisima kojima se uređuje porez na dohodak građana i obveznici su poreza na prihode od samostalne delatnosti;

16:BPG - Fizičko lice - nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koji nije obveznik poreza na prihode od samostalne delatnosti i koje je identifikovano jedinstvenim brojem poljoprivrednog gazdinstva (BPG) - ova lica nisu u obavezi da vode poslovne knjige u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak građana i nisu obveznici poreza na prihode od samostalne delatnosti*

Obveznici fiskalizacije koji nisu u mogućnosti da do navedenog datuma obezbede tehničke uslove da na opisani način izdaju fiskalne račune mogu u periodu počev od 1. januara 2024. godine pa do zaključno sa 31. januarom
2024. godine u fiskalnim računima umesto opisanih oznaka unositi sledeće oznake: [1]
10:pIB - Za pravno lice ili preduzetnika koji je identifikovan Poreskim identifikacionim brojem (PIB) i ima poljoprivredno gazdinstvo - ova oznaka se unosi za pravna lica, odnosno preduzetnike koji imaju dodeljen devetocifreni PIB, a za koje je izmenama tehničkog uputstva predviđena identifikaciona oznaka 14:pIB.
11:JMBG - Za sva lica koja imaju poljoprivredno gazdinstvo. a nije im dodeljen devetocifreni PIB (obuhvata sva lica za koja je izmenama Tehničkog uputstva predviđena identifikaciona oznaka 15:JMBG i 16:BPG).

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Nazad
Vrh