Cena goriva

Mi iz inicijative trazimo da se kompletna akciza ukine za poljoprivredu i da se obracunava na licu mesta na pumpi!!! Ako vam to nije dovoljno da se preselite sa tastature na ulicu 13.11. stvarno vas treba biti sramota od samih sebe! Morate shvatiti da bez kriticne mase ne moze se nista postici!
Molim moderatore da ne premestanu ovo jer treba i u ovoj temi da ljudi budu svesni svoga ne cinjenja!

ukida se kompletna akciza po ogranicenom sipanju tipa prijavljeno gazdinstvo preko e agrara 30h po 100l(max 100l*100h),to je zahtev?

posto mi je izbrisana poruka u temi protesta gde sam upitao nedeljka da li ostaju kartice(po 179din 60l dnevno) posle tog ogranicenja koje se dobije po gazdinstvu
a odgovor nisam dobio

pa ko ima korist od toga osim ovih koji imaju mogucnost prijavljivanja te max granice hektara???
pa puta po 3 4 gazdinstva sto dodje ogroman broj litara

koji je prosek broj hektara po gazdinstvu u srbiji??? 2019 godine je bio oko 6h,ajde neka je sada dupliran sto je 12h

ja neznam kako drugacije da objasnim,taj zahtev je direktan udar na male i srednje,korist ce imati samo velika gazdinstva

Vama ništa ne valja . Pa ko bi vam udovoljio. Non stop seruckate po tastaturi i stalno su vam problem "veliki ." Vama je najveći problem kolko će veliki zaraditi . Bolje da ne zaradite ništa samo da ni drugi ne zarade , a u stvari svako zarađuje kolko radi i kolko može da se proširi. Meni nikad nije zavist bila na nekog ko ima više od mene jer znam i da radi vise sati i dana od mene na polju. A po vamo svi su lopovi ,svi imaju neki dil sa ovima na vlasti samo vi jadni niko vas ne sluša. Aj sad ozbiljno malo preterate.

sta mene boli patka sto veliki placa arendu 300---400 evra i sad problem cena i sad jao gotovi smo

nek zaradi koliko hoce al neka ne pravi diskriminaciju i na ustrb malog i srednjeg da njemu stvara poligon za sirenje,ako to ne
shvatas jbg

ja licno cu moci manje goriva jeftinije doneti kuci ako mi ogranice karticu tipa 10h*50l cak i bez akciza ako donesu tu odluku,nego sada sto je slucaj po 179din 2*60l dnevno+pun rezervoar

koji je prosek broj hektara po gazdinstvu u srbiji??? 2019 godine je bio oko 6h,ajde neka je sada dupliran sto je 12h

ja neznam kako drugacije da objasnim,taj zahtev je direktan udar na male i srednje,korist ce imati samo velika gazdinstva

Čekaj taj što je "mali" koji radi recimo 10ha njemu ni ne treba 1000L ni blizu, relano gledano. Jer u 90% slučajeva plaća sigurno kombajn, a u 70% slučajeva plaća i tanjiranje i setvu....
Nije bitan broj ha, imao 5 ili 50ha.... jer koliko radiš prijavljeno, toliko ti sleduje i to je to najpoštenije. Mani se tog sipanja u kola i kamione.... Idem samo tetki da odnesem lek.....

Prvo su pustili da radi ko šta hoće da bi mogli da saseku malo kasnije probleme u korenu.... Zamisli sada kada povežu čuveni e agrar i tu "karticu" .... I vide 7ha zemlje.... A usuto 10000L do sada.... Aj ti druže objasni tu potrošnju, ne možeš aj pasivan status 3-5godina i razliku para da vratiš sa kamatom....

Šta kome je Nis na 20-30km od kuće taj realno ni nema tu karticu... Jer ko će ići za tu siću...

meni je na 10.5km

svaki dan se prolazi kraj nje

samo da vam kazem da se kroz sipanje na nisu upravo ovo sto kazes---7ha zemlje.... A usuto 10000L do sada..---- posle ogranicenja nece desavati jer ja cu prvi ici na drugu pumpu(privatnu) gde vec sad imam veci popust van ovog popusta od 179din vec popust na punu cenu goriva

nis je 49% drzavni i pare idu u buzdet od akciza
druge pumpe su privatne i idu u dzep privatnika

slobodno pogledajte kolicinu prodatog goriva na nisu od uvodjenja pojeftinjenja od 179din na agro karticu i pre

Sa tom NIS karticom, si mogao točiti i u kolima, gde hoces i koliko hoces, dok nije vučko napravio sranje sa ograničavanjem cene naftnih derivata, pa je tek tada NIS postao najpovoljniji sa cenom goriva, a redovna cena se izjednačila kao u Švajcarskoj, pa ko je do tada kupovao od svog povoljnijeg dobavljača , i hteo preći na NIS, morao je da napravi karticu, a vreme izrade iste je i danas nepoznanica, tako da su se svi snalazili kako su mogli da bi kupili gorivo na najpovoljnijijem mestu, što je trenutno NIS, i ne vidim potrebu da iko pravi problem sto se kartice razmenjuju, jer svi kupuju za poljoprivredne radove. Sta bi bilo da svi imaju te kartice? Za razmenom ne bi bilo potrebe, a potrošnja bi verovatno bila još i nesto veća.
Akcizu svakako uzima država, nebitno čija je pumpa...

Ja sam video uzivo kada je jedan lik dovukao vicenu prskalicu i da je tocio preko 3500l u cugu, tacnije po 100k dinara, pa je placao a sve lwgalno u rezervoar od traktora sa sve prelivnom.pumpom, jos se hvali da to radi svakih par dana...i.to se tolerise inace to je jdean od mocnijih likova u okolini...toliko o tome da se ne zloupitrebljava sistem...treba ukinuti karticu, podeliti bonove za gorivo koje ti sleduje po Ha, ne vise od 70l, jer realno i to je mnogi i ciao regazi...sve preko toga placas punu cenu...onaj ko juri isluge taj treba da plati punu cenu jer ne radi svoju zemlju vec tudju...

Samo tako ce se dovesti koliko toliko u red ovaj nered u drzavi, ako je to uopste nekome u interesu...

Ja sam video uzivo kada je jedan lik dovukao vicenu prskalicu i da je tocio preko 3500l u cugu, tacnije po 100k dinara, pa je placao a sve lwgalno u rezervoar od traktora sa sve prelivnom.pumpom, jos se hvali da to radi svakih par dana...i.to se tolerise inace to je jdean od mocnijih likova u okolini...toliko o tome da se ne zloupitrebljava sistem...treba ukinuti karticu, podeliti bonove za gorivo koje ti sleduje po Ha, ne vise od 70l, jer realno i to je mnogi i ciao regazi...sve preko toga placas punu cenu...onaj ko juri isluge taj treba da plati punu cenu jer ne radi svoju zemlju vec tudju...

Samo tako ce se dovesti koliko toliko u red ovaj nered u drzavi, ako je to uopste nekome u interes

Budi samo malo realan.
Da li je to normalno?

Odmah se iz aviona vidi da je neko muvanje u pitanju. Mora se ipak uvesti neki red. Imaš određen broj litara, a ti radi sa gorivom šta god hoćeš, ako hoćeš pokloni ga.
a sta ko radi zemlju i nemoze ubaciti u gazdinstvo iz raznoraznih razloga taj nesme tociti gorivo,,,samo ono stoje u gazdinstvu upisano ,,ili sta sa onima koji nisu mogli ni dobiti kartice odkad je nastao problem sa gorivom,ti da placaju punu cenu??,,nije problem sto ljudi na selu sa 1 karticom napomazu 2/3/ gazdinstva to odlazi na obradu zemlje ,,,al veci je problem sto veliki broj gradana koji zivi u gradu..koji nema veze sa poljoprivredom poseduje agrokartice koje su dobili a zemljiste se nalazi kozna gde i dali se jos uvek obraduje,,,

Poslednja izmena:
vala citajuci sve ovo najpoštenije bi bilo ukinuti agrokartice i da svi placaju gorivo po punoj ceni, na taj nacin bi sve bilo u redu- jer bi ili oni na taj nacin doveli sve nas u red ili bi mi zbog toga doveli njih u red

Nazad
Vrh