Goran Lukić
Član
Šta vam je.Pričate kao da je gorivo uz agro karticu 0. dinara.Ta cena od 179. dinara uz agro karticu je veća od cene u većini zemalja u okruženju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dođi, vidi, pa onda piši da li se serucka.Vama ništa ne valja . Pa ko bi vam udovoljio. Non stop seruckate po tastaturi i stalno su vam problem "veliki ." Vama je najveći problem kolko će veliki zaraditi . Bolje da ne zaradite ništa samo da ni drugi ne zarade , a u stvari svako zarađuje kolko radi i kolko može da se proširi. Meni nikad nije zavist bila na nekog ko ima više od mene jer znam i da radi vise sati i dana od mene na polju. A po vamo svi su lopovi ,svi imaju neki dil sa ovima na vlasti samo vi jadni niko vas ne sluša. Aj sad ozbiljno malo preterate.
Juce bio na pumpi sipao, i kaze radnik tamo, treba da se aktivira nis agro kartica preko e agrara, da li je neko imao iskustva sa tim i kako da je aktiviram preko e agrara??
Послато са SM-A525F помоћу Тапатока
Važno obaveštenje za korisnike NIS Agro kartice - NIS Petrol i Gazprom
Kompanija NIS obaveštava korisnike NIS Agro kartice da je, u skladu sa Opštim pravilima NIS Agro programa, za korišćenje kartice neophodno dawww.nisgazprom.rs
Колико видим, они нису лепо појаснили о чему се ради. Газдинство треба да буде у активном статусу, а да би било може се обновити само преко еАграра.
До сада су потврду тражили само када се вади картица и никада нису проверавали да ли газдинство уопште постоји и да ли је активно. Тако да ко је некад извадио картицу а у међувремену угасио газдинство за које је картица издата више неће моћи да користи ту картицу.
Ne poznaješ elementarne stvari. Akciza i pdv su zahvati države na svaki prodati litar goriva. Privatnik ima samo maržu po litru i to je sve. I ta marža mu je sada ograničena za derivate kojima država određuje cenu. Pored toga što ne poznaješ, ne želiš da pare idu u republički budzet nego u privatne dzepove. Patriotski nema šta.meni je na 10.5km
svaki dan se prolazi kraj nje
samo da vam kazem da se kroz sipanje na nisu upravo ovo sto kazes---7ha zemlje.... A usuto 10000L do sada..---- posle ogranicenja nece desavati jer ja cu prvi ici na drugu pumpu(privatnu) gde vec sad imam veci popust van ovog popusta od 179din vec popust na punu cenu goriva
nis je 49% drzavni i pare idu u buzdet od akciza
druge pumpe su privatne i idu u dzep privatnika
slobodno pogledajte kolicinu prodatog goriva na nisu od uvodjenja pojeftinjenja od 179din na agro karticu i pre
To su i rekli (mislili). Rekli su da gazdinstvo mora biti registrovano u e-agraru. Stavili su datum 1.11.2023. jer su od tog datuma propisali popuste. Po ovome je popust 28 dinara fiksno. Pa cena može biti i ispod i iznad 179 zavisno od pune cene. Mada sam ja uzimao 7.11 cena je bila 210 i 13.11. kada je bila 207, a oba puta je bilo 179.Колико видим, они нису лепо појаснили о чему се ради. Газдинство треба да буде у активном статусу, а да би било може се обновити само преко еАграра.
До сада су потврду тражили само када се вади картица и никада нису проверавали да ли газдинство уопште постоји и да ли је активно. Тако да ко је некад извадио картицу а у међувремену угасио газдинство за које је картица издата више неће моћи да користи ту картицу.
Molio bih Vas za pojašnjenje. Da li to za šta se Vi zalažete znači da se skida akciza (64 din.) od pune cene dizela za vlasnike PG za količinu od 100 litara po hektaru na svakoj pumpi ? Ne verujem da bi moglo od ove već smanjene cene od 179 preko Nis Agro programa.Mi iz inicijative trazimo da se kompletna akciza ukine za poljoprivredu i da se obracunava na licu mesta na pumpi!!! Ako vam to nije dovoljno da se preselite sa tastature na ulicu 13.11. stvarno vas treba biti sramota od samih sebe! Morate shvatiti da bez kriticne mase ne moze se nista postici!
Molim moderatore da ne premestanu ovo jer treba i u ovoj temi da ljudi budu svesni svoga ne cinjenja!
Racunica nije bas najtacnija jer se i na akcizu naplacuje PDV. Struktura cene je: nabavna + akciza + marza + PDVMolio bih Vas za pojašnjenje. Da li to za šta se Vi zalažete znači da se skida akciza (64 din.) od pune cene dizela za vlasnike PG za količinu od 100 litara po hektaru na svakoj pumpi ? Ne verujem da bi moglo od ove već smanjene cene od 179 preko Nis Agro programa.
Ako je tako to bi bilo gore. Pošto evo Nis je propisao popust izgleda fiksni od 28 din. + 50 din. povrata na ime dela akcize to bi bilo ukupno 78 din. 78 je veće od 64.
Tačna je. Iznos akcize je fiksan i iznosi 64,24 din. Oni hoće od tih 64,24 da nam vrate 50.Racunica nije bas najtacnija jer se i na akcizu naplacuje PDV. Struktura cene je: nabavna + akciza + marza + PDV
Trenutna cena dizela je 207 dinara
Cena bez 20% PDV-a = 207 / 1.20 = 172.5 din
Cena bez akcize 172.5 - 64 din = 108.5 din.
Ovih 180 din/l NIJE nikakvo "davanje" vec samo smanjenje harača. Država je i dalje u debelom plusu i da je gorivo 150 din/l