Cena goriva

to onda znaci da za zemlju koja se radi u arendi a nije upisana u gazdinstvo sledi gorivo po punoj ceni

to onda znaci da za zemlju koja se radi u arendi a nije upisana u gazdinstvo sledi gorivo po punoj ceni
pa verovatno

ako ogranice karticu tipa 10h*50l goriva imas 500l po jeftinijoj i aj zdravo

e sad racunaj koliko moze da se sipa svaki dan do 60l koliko je to ustvari litara godisnje

cistom matematikom dolazis do racunice da je svako najebo ako uvedu po hektaru

ja sam pisao o tome zasto bi ja davao svoju karticu nekom drugom eto cisto tako kad cu --mozda,ne zna se jos ali ide ka tome-- biti u minusu

To bi bilo i najpoštenije. Pa pola od tih izdatih kartica sipa gorivo samo u kola... A ni ne znaju gde im je zemlja.....
jel shvatas ti da na osnovu kartice mozes da doneses kuci po jeftinijoj ceni od 30(trenutna razlika) dinara godisnje gotovo 22 000 hilj litara????

kada ti donesu do 100h*60l(plafon ne verujem da ce ici preko 100) racunaj koliko to izadje

vrlo jednostavna racunica

jedino sto svakom tesko ici po 60 l svaki dan

jel shvatas ti da na osnovu kartice mozes da doneses kuci po jeftinijoj ceni od 30(trenutna razlika) dinara godisnje gotovo 22 000 hilj litara?
Budi samo malo realan?
Da li je normalno da neko ima 1-2ha a do sada je usuo 2000L preko AgroKartice.

Neka granica se mora postaviti, ne može se sipati bez nekog reda i ograničenja kao što je do sada bilo, jer opet ti ponavljam mnogi sipaju samo u kola. Najpoštenije je po Hektaru verovatno. Tako će te država najlakše uvesti u sistem da se u gazdinstvo upiše sva obradiva površina.... Da središ i završiš "papire" koji se vuku ne rešeni i još ko zna šta drugo...

a zasto to tebe brine jer neko ko ima 1h sipao 2000l preko agro kartice????

sa cime je on tebe ugrozio,tvoje poslovanje gazdinstva sa time

pa ti sam sebe uskracujes povoljnosti koju sada imas kao imaoc te agro kartice ako uvedu po hektaru

drzava ce sama sebe ujebati sa tim jer onda 80%- kao sto sada sipa na NISU vise nece nego ce ici kod drugih privatnih jer ce veoratno dobiti neki popust naspram nisa,zbog toga su po nekom mom nahodjenju i odustali od tog uvodjenja ovi iz vlasti

medjutim jedan od zahteva protesta je taj i oni ce reci molim lepo zelite to evo vam a ljudi ne shvataju da sami sebi skacu u dzep i da ce biti osteceni ustvari sa tim zahtevom

То што је наведено у предходна два поста је веома јак аргумент који ће вођа или неки будући министар да употреби против пољопривредника. Знају они за то, па овде спомињана општина врачар. Је ли видео неко комбајн или велики трактор тамо да сипају гориво?
Споменуће се то у неком од следећих преговора и договора.
То је само куповина мира, ко може да се јефтино вози.
Е кад то буде регулисано...

kad to bude regulisano onda ce svaki poljuprivrednik koji ima dizelase u svom vlasnistvu da placa punu cenu goriva :ROFLMAO: :ROFLMAO:

i bice sve jedno da li ima 10h,200h ili vise

al je zajebo onog na vracaru da se vise ne vozi jeftino iako se i on sada vozi kao i taj sa vracara jeftinije :ROFLMAO:

Preko kartice sam sipao samo onoliko koliko mi treba za broj hektara iz gazdinstva, jer niti imam gde da potrošim više goriva niti imam para da ga kupim. Ali moju karticu sam davao drugarima koji nisu mogli da dobiju NIS-ovu karticu mesecima. U zbiru je opet to količina za ukupne hektare mojih drugara i mene, mislim što se države tiče toliko bi svakako prodala jeftinijeg goriva da su svi mogli da dobiju kartice odmah, ali će sad ispasti da sam sam potrošio više hiljada litara iako nemam para ni za ovo što mi sleduje po broju hektara... :sta:

----ali će sad ispasti da sam sam potrošio više hiljada litara iako nemam para ni za ovo što mi sleduje po broju hektara... :sta:---

naravno zbog toga sam se i raspravljao ovde zasto se deli kartica ako je dobijena na tvoje ime gazdinstva na lepe oci

da se kladim da gotovo svi koji su tek kada je doslo do tog pojeftinjenja na nisu za poljoprivrednike a koji nisu do tada imali nisove agro kartice
imaju u svom vlasnistvu bar 2 kartice sa privatnih pumpi gde su dobijali popust i nisu pravili nisove iako su lagano mogli

Pa onda nek' navedu da su i namerno obustavili izdavanje kartica da bi uzeli što više iz džepa poljoprivrednika. Odnosno da se služe najnižim šibicarskim forama da dublje zavuku ruku u naš džep.
Kartica mogla da se izvadi pre poskupljenja i ograničavanja cene bez problema.Ali interesantnije bile druge opcije.Kad je došlo da je NIS jedina opcija onda svi navalili, e pa jbg :D Sad se njima može da otežu do mile volje po principu pesme "gde si bio kad sam bio niko".

Niko te nije terao da karticu koju si dobio na svoje ime daješ drugima, sad vidi ako dodje do nekih sankcija zbog toga dal će da kažu aj da podelimo ili će da bude jbg.

Nebitno je koliko hektara bilo ko obradjuje i koliko je sipao, ali nemoj da se buni ako bude opravdaj gde si potrošio :D

Ovi moji drugari su imali NIS-ove kartice ali ih je iz nekog razloga NIS stornirao. Podneli su zahtev da se ponovo aktiviraju ili da im izdaju nove kartice, ali kartice nikad više nisu dobili, sad su tek dobili neku aplikaciju...

Što se tiče mene i zašto sam dao karticu, pa prosto vaspitan sam da pomognem ako mogu... Nisu oni krivi što im NIS nije izdavao karticu...

I nigde nije bila obaveza da neko ima NIS-ovu karticu pa da potom ispašta kad je zatraži ako je nema.

al se ovima na vlasti moze da ispasta ako je do tada nije imao

za storniranje kartica u mojoj okolini niko nije tako prosao,nisam cuo...verovatno da ima i tih slucajeva

Pa čovek ode na pumpu da sipa, da karticu i pumpadžija kaže da kartica nije više aktivna i da mora da podense zahtev da je ponovo aktiviraju.

Nazad
Vrh