Cena goriva

Vidjao sam nekada radnike na pumpi kada je cisterna parkirana kako sipaju aditive u cisternu.

можда је добио наређење да сипа адитив, или већ шта год то било.Можда постоји неки њихов протокол не значи да се тиме квалитет нарушава ко ће га знати... Можда има нешто што ми свепаметни и свезнали не знамо а мислимо да знамо.

A , kada se sipaju oni markeri za akcize ? Verovatno još u rafineriji pa i to otpada.:unsure:

Ili ja neznam da citam ili koji klinac pustate takve gluposti,to znaci samo da moras gazdinstvo u eagrar,ko ne prijavi kao ugasice mu karticu

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Ne moze se to raditi
Uz cisternu ide labaratorijski nalaz iz rafinerije
Kvalitet goriva mora biti isti tokom cijele distribucije
To se tako radi.Dodaje se aditivi protiv penušanja u dizel se obavezno dodaje biocid da spreči pojavu mulja koji je živ organizam tj bakterija.Dodaju se emulgatori koji vezuju vodu i dizel.Zimi se dodaju aditivi protiv smrzavanja.

Za aditivirana goriva se dodaju posebni aditivi ukoliko se uzima od NIS-a jer NIS pravi samo go ED bez ikakvih aditiva.A naftni derivat ne može svako da uveze.

imali smo raspravu u jednoj od tema(mozda i ovoj,zaboravio sam) upravo u vezi kartica

rekao sam tada da ce na kraju povezati sa kolicinom hektara na gazdinstvu i da ce tu poljoprivrednici ne shvatajuci biti u vecem minusu nego sada

razlog je ogromna zloupotreba istih jer kartica Pere seta sve do Mike,Zike,Ive i tako u krug

e sad bila je fora po meni da su shvatili(vlast) da im je cak i tako bolje jer se kupuje na nisu i novac ide u budzet

da li ce tako i ostati videcemo

Nazad
Vrh