Cena goriva

Или како сам чуо на послу једно од могућих решења је да ће поврат бити као процедура за пдв. До одређеног периода се предаје и чека. И то не траје целу годину.

Ma na to sam i ja mislio da ce ukinuti cenu od 179din a bice kao i pre 5-6 din jeftinije nego od regularne cene

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Maksimalno će se potruditi da sledece godine bude sto gore po nas. Ove godine 18.000 dinara subvencije i dizel 179, a sledece?! 12.000 i puna cena dizela, a za povraćaj od 50 dinara će malo da sačekamo.

Ове зиме, ако успем, пробаћу да направим резервоар за извлачење метана из осоке и стајњака (барем тога има у скоро неограничем количинама). Видим по интернету да би могао плин скроз да избацим, барем за моје потребе.
Nešto tako Kinezi rade za kućne potrebe,malo sam tražio po netu.
Nisam samo siguran kolike su to količine potrebne za kućne potrebe.

Гледам американце, складиште у унутрашње гуме. 45 литара гаса за два сата кувања. Пуне и у пропан бутан боце али су ограничени компресорима. Ко има користе компресоре за нцп ваздушне пушке, они могу да сабију око 200 бара.

Последњих дана цена нафте на берзи је у паду:

Графикон изгледа стрмо, али разлика између максимума и минимума је свега 8 долара. Док то дође до нас, вратиће се на старо.

Послато са 22081212UG помоћу Тапатока

Maksimalno će se potruditi da sledece godine bude sto gore po nas. Ove godine 18.000 dinara subvencije i dizel 179, a sledece?! 12.000 i puna cena dizela, a za povraćaj od 50 dinara će malo da sačekamo.
Колико се сећам, договор представника неких пољопривредника и министарства је био да следеће године субвенције иду на 36000 по ha. Ако се скине и са 18000 онда и треба да нам раде шта хоће. Што иначе и раде преко других ствари: инфлација, гас, струја.

Послато са 22081212UG помоћу Тапатока

Nazad
Vrh