Cena goriva

Kad je nafta u pitanju nas sve pogadja, izbori na Madagaskaru, kod nas poskupi gorivo.
A i ovo za dizel od nove godine, smišljaju opet kako zajebati narod, aj vi prvo kupite po punoj ceni pa cemo mi kao posle vama da vratimo te pare, maaarš đubrad

Procitao sam na nekom portalu da ce od 1. januara biti popust na dizel od 50din za poljoprivredu, je lima neko konkretnije informacijeo tome?

Šta mi da pretopimo?
Nema više ni šljive za rakiju.
Imamo mi itekako šta da "topimo", glavni izvor bioetanola jeste.kukuruz, a mi ga trenutno imamo viška, takođe zamena za dizel jeste biodizel, koji se može praviti od suncokretovog ulja, koji je trenutno bagatela.
Moramo se mi sami preorientisati na ceđenje ulja i preradu u biodizel, pa neka onda monopolisti deru, ako budi imali koga.

, ако се нешто тако проба сипати у аутомобил, трактор или радну машину а да нема маркер у гориву, тај има да буде за пример. Има у суседном селу неколико преса за хладно цеђено сунцокретово уље. Радиле док нису распродали свиње. Ове године још нисам осетио мирис биодизела.

Па на ракију тешко ће да ради, а потребан % алкохола за рад мотора тешко ће неко да попије и да прича после о томе. Треба ти онај први алкохол који потече, метил алкохол па га дестиловати неколико пута. Од њега се прави метанол гориво које гори без видљивог пламена а запаљивији од бензина. Фантастично гориво, само кад не би нагризало алуминијум и остале метале, гуму и шта још не. Користи се делом у нас-кар серији, инди рејсинг лига вози на скоро чист метанол.

Nazad
Vrh