MONTOYA
Član
Mozda ce nas precednik sa migrantima popuniti sela, pa cemo imati svetliju puducnost
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije tu u pitanju moja masta, raspitaj se samo malo vise kod ostalih koji obradjuju od 20-30 haTi Peet stvarno imas bujnu mastu
U poslednje 3 godine uzeo sam u zakup oko 20 ha zemlje, uglavnom su to parcele u proseku od 1.5 ha. Ni za jednu parcelu nisam ja zvao ili se raspitivao. Za sve su mene ljudi zvali, ili vlasnici koji više neće da rade, ili oni koji otkazuju zakup i bataljuju poljoprivredu. Sve više ljudi napušta ovu proizvodnju u mom kraju.Samo sto ce sela ostati prazna, nema ko da se u buducnosti za bilo sta suprostavi
A vidi se u sadasnjosti kada dodju izbori...seljaci glasaju protiv sebe, tako da uopste nisam optimista o nekoj svetlijoj buducnosti za nas prosecne poljoprivrednike
Mozda ce nas precednik sa migrantima popuniti sela, pa cemo imati svetliju puducnost
Ali, takodje mu ne treba ni njih 50.Samo opusteno ljudi, nije cilj gazdi koji ima 1000 kj da sam radi.
Sela su prazna, uz put ima brdo napustenih kuca, retko nicu neke nove vece. Svuda je problem radna snaga i u gradovina a kamoli selima. Koja ce danas devojka da radi i uda se na selo da ustaje ujutru hrani stoku ide na njivu sa muzem? Koliko znate u selima devojaka od 20 ak godina koje ostaju tu da zive i hoce da se udaju? Sve idu u grad da rade pa makar i za minimalac da motaju kablove samo da su u velikom gradu i tamo ce da love momke. Ljudi se sele masovno, imacemo par vecih gradova NS, Bg i tu ce manje vise svi da zive. Danas nije IN ziveti i raditi na selu nazalost. Velika je ovo i ozbiljna tema, moze da se puno prica o tome.
................................. Ljudi se sele masovno, imacemo par vecih gradova NS, Bg i tu ce manje vise svi da zive. Danas nije IN ziveti i raditi na selu nazalost. Velika je ovo i ozbiljna tema, moze da se puno prica o tome.
Svaka ti ka u Njegosa......Da postoje neke granice-maksimum il sl. drugacije bi bilo
Bilo bi dosta vise jakih porodicnih gazdinstava, manji broj ljudi bi odustajalo od poljoprivrede
Kada je bio maksimum 10ha sela su zivela punom parom, svako domacinstvo samoodrzivo
Da je povecan maksimum na 100ha, ogranicen broj tovljenika po domacinstvu na 500, junedi na 50, mislim da bi situacija u selima bila dosta bolja
........................... Rekoh vec velika je ovo tema i preko noci ne moze da se promeni i nece na bolje nazalost...............................