Cena ARENDE u vasem mestu???

Kod nas se arenda krece oko 250e po Kj .

Primer prosla godina suncokret , racunam dobar prinos sto kod nas iznosi 2000 kg po kj puta cena od 30 dinara to je 500e . Znaci tebi oste kad platis arendu 250 da pokrijes sve troskove od oranja, spremanja , djubra , semena , otrova itd ...

I ptanje gde je tu racunica ????

Kod nas se arenda krece oko 250e po Kj .

Primer prosla godina suncokret , racunam dobar prinos sto kod nas iznosi 2000 kg po kj puta cena od 30 dinara to je 500e . Znaci tebi oste kad platis arendu 250 da pokrijes sve troskove od oranja, spremanja , djubra , semena , otrova itd ...

I ptanje gde je tu racunica ????
Ovaj ekonomista sa snimka im je radio poslovni plan...

Imaš ko se veže za neku zemlju kao da mu dedovina pa je tera,kada nemaš računicu bolje džaba sedeti,nego džaba raditi.
Nekako mi najslađi zakup 100 e hektar državna i 10godina ,klasa 5,6,7,8.

Probao i osetio na svojoj koži.Kad je sušnija godina ili nula ili nesto plusa 20,30,50 evra a na nekim njivama minus pa nadoknađuješ da platiš arendu sa svoje zemlje ili što zaradiš od usluga sa mašinama.Tako da bolje biti miran,samo neka rade,neka se zanose ektarima i ektarima.

Ne da nije izgubio nego je dobio!
Ja placam to malo na godine sto imam 160 evra po jutru jedna njiva 16 lanaca u tabli i 2 njive po 4 lanca sve ravno kao pista a o kvalitetu zemlje mislim fa nema potrebe ni da pricamo...
I mnogo mi to, ne vidim tu neki racun

Ne znam sta da kazem,imao sam volju da uzmem jer su njive delicmicno blizu mojih,uglavnom u istim potesima samo nas par njiva rastaje. Od tih 6 parcela najveca je spic,druga po velicini je valovita(ima bregove i dolje),treca ima banderu i ide u spic(jedan kraj siri od drugog),ova cetvrta je 45 ari krajnica,jedino ova jedna je prava kockasta i na drumu njiva. A inace u zakup je uzeo zemljoposednik iz sela koji obradjuje 600 k.j zemlje.

Sada sam kalkulisao,na kukuruzu bi imao neku zaradu od 100 do 150e,na psenici bi bio na 0,suncokret nesto malo u plusu a parcele za repu nisu. I sada da dam 3190e a pitanje je da li cu zaraditi 1000 do 1500e i to u rodnoj godini.

Ne da nije izgubio nego je dobio!
Ja placam to malo na godine sto imam 160 evra po jutru jedna njiva 16 lanaca u tabli i 2 njive po 4 lanca sve ravno kao pista a o kvalitetu zemlje mislim fa nema potrebe ni da pricamo...
I mnogo mi to, ne vidim tu neki racun
Nesto mi smrdi ovde? Jer i ovo nisu cene arende ni kod vas!

Nemam ja nista protiv niskih cena i ja imam zakupe ali prosto trend je dugi i nema vise niskog zakupa bar ne ispod 200e. Ove agro eko. godine sve sto se prodalo kod nas otisli je po 250e, i vise se ne gleda kolike su table, sve dolazi u obzir i frtalj lanca i spicevi i razne ojebine od oarcela! Ko hoce da igra toliko mora da plati a pesak kod nas sacuvaj boze ni 150e/kj ne bi trebao da kosta.

Ne znam sta da kazem,imao sam volju da uzmem jer su njive delicmicno blizu mojih,uglavnom u istim potesima samo nas par njiva rastaje. Od tih 6 parcela najveca je spic,druga po velicini je valovita(ima bregove i dolje),treca ima banderu i ide u spic(jedan kraj siri od drugog),ova cetvrta je 45 ari krajnica,jedino ova jedna je prava kockasta i na drumu njiva. A inace u zakup je uzeo zemljoposednik iz sela koji obradjuje 600 k.j zemlje.

Sada sam kalkulisao,na kukuruzu bi imao neku zaradu od 100 do 150e,na psenici bi bio na 0,suncokret nesto malo u plusu a parcele za repu nisu. I sada da dam 3190e a pitanje je da li cu zaraditi 1000 do 1500e i to u rodnoj godini.
Koji zemljoposednik jel ovaj najnoviji ili neki od ranije.

Nazad
Vrh