Cena ARENDE u vasem mestu???

Po meni je glavno pitanje dali ti vlasnici zemlje koji dobijaju te velike novce za zakup,dali ih zaista dobiju?Ili evo ti 150e sad pa 100 dogodine i tako u krug prodje godina cena izadje 150e po kj::namigivanje::
Ovakvih situacija ima samo sto mnogi ćute sramota ih da kazu sta su doziveli...A jel ste vi bili prisutni pri placanju?Ne kazem da je kod svih tako ali ima slucajeva i zakupac stalno drzi zakupodavca u šasc jer ako se bude bunio neće dobiti novac koji mu ovaj duguje.

Moram da progovorim...........zinolo im **greška svima njima kojima je maloo, prožgadilo se to , da je država prava i odredi koliko treba dozvoliti max zemlje da bi jedna porodica živela, ,polako napredovala, ratarstvo ili neka druga oblast poljoprivrede, a ne ovaj truli kapitalizam gde su odjednom djaci sa jedva završenom osnovnom ili srednjom školom počeli bolje da računaju nego njihovi nastavnici, malo im je otimaju drugima iz usta i prave se pametni, a ne znaju da kad već neće državi platiti porez .da će ga platiti onom od gore....kad -tad!?
SAmo porezom se sve to ispegla, ali drzave nema, tako da nema ko da spreči sve veći jaz izmedju siromašnih i bogatih.

Prekljuce sam pregovarao za par jutara i ponudim cenu od 250 evra. Sinoc dobijem poruku da je dao drugome za 300. Cujem neke price da kod prodaje cena ide do 10 000 evra za jutro.

Ko su ti silni ljudi iz Srbobrana???:sta:
Imena im neznam jedan vozi novog New Hollanda,jedan Zetora kristala 120ks,jedan YTO 904 i ima jos neki koji se kazu mnogo kurci ali nisam imao prilike da se sretnemo_Ovaj sa ovim holandom je ovde izvarao ljude i sada se tuze posto par godina nije platio arende.Taj je krenuo sa 250e/kj i pare u napred. Prve godine dao pare,druge dao samo pola,trece dao drugu polovinu od druge,cetvrte nista,pete nista i kada je covek uzeo zemlju nazad ovaj mu rekao e pa to nemoze tako ja bacio vestaka do kolena uzorao do Kine znas ocu repu dogodine da sejem i na kraju mu covek morao dati 1000e za ostetu sto mu je uzeo zemlju!A njive blagi uzas skoro je bio sa holandom i tanjiracom da pokosi soju odnosno da je potanjira jer se od ambrozije nije videlo sta je posijano!Ali neka bas mi je milo tih alavaca sto se nasao neko da ih nategne ko stoku!

Tomo VS Poznati su mi ti traktori svi i gazde i nije vredno spominjanja količinski koliko oni rade kod vas zemlje.:ppozdrav:

Jao mama,6 hektara u vlasnistvu po 500 eura to je 3000 eura pa podelim na 12 meseci to je mesecna plata u srbiji 30000dinara.Sto vise zemlje sve veca plata:osmeh:

Ima ljudi u mojoj okolini koji od toga zive , i to dobro.
Samo od daleko vece povrsine zemljista.

Uzeo ovih dana jednu njivu 80 ari za 70 evra godisnje, na koliko hocu godina. Lepa zemlja, 2. klasa, nije izorana, vise je odmarala nego sto je radjena. To bi trebalo da bude to od mene za neki duzi period, jedino ako se desi neko cudo pa pojacam mehanizaciju.

petarp@
Cena se krece od 4000-12000e/ha ,zavisno od lokacije, kvaliteta zemljista i konkurencije medju kupcima.
Obicno prodavci zemljista sa debljim zivcima koji dozvole da se prodaja adekvatno "razglasi" postizu bolju cenu ,ima dobrih parcela koje su otisle daleko ispod trzisne cene zbog prodaje "preko noci".

Nazad
Vrh