Cena ARENDE u vasem mestu???

A sta se desava ako se neko nadje pametan pa istupi, tj plati vise ?
može da plati više ali za stari zakup nemože da nudi više nego onaj ko je zakupio već zemlju stvar se dogovara da nebi jedan drugom otimali zemlju .platiš 200€ a radiš za 100€ stvarno nema smisla arenda je preplaćena.

- - - - - - - - - -

@leka
Poklusavas da se iscupas za kukuruze roda 2012? Oprezno, neki su se zakucali pokusavajuci da se izvade. Ja sam i dalje na leru. Ne uzimam nista dok mi se ne ucini da ima sanse za rast zitarica. Ovo sto je kukuruz otisao sa 13 na 14din je cista komedija za cenu arende od 300e/kj.
ili radiš ili neradiš zemlja se neće pojaviti nova samo ako zajebeš nekoga pa platiš više doći ćeš do zemlje a dali se to isplati?

Voleo bi da vidim kako če taj dogovor kod vas u Pazovi da se ispoštuje....

inače kod nas otišla crkvena zemlja za 500 evradi po ha, sve uzeo jedan čovek...

Ta je blagosiljana pa nije čoveku ni žao da da tolike novce. :haha: Kod nas je crkvena otišla prošle godine za 470 eurića po ha.Uzeo jedan koji se naterivao sa Staropazovčanima i Vojčanima.

Juce isplatio arendu za proslu godinu 100e/kj i pogodjena ista cena za iducu godinu 100e/kj. Steta sto nemaju vise jutara u vlasnistvu.

- - - - - - - - - -

A i ona druga po 200e pola sad placeno pola na prolece placam kad budem imao a ne bude mi trebalo.

@Zlatko Pap
Nije poenta u povrsini vec u profitabilnosti. A dzabe raditi nema rezona. Podrzavam stav Dragana Kovaceva.

Nije uvek tako, ima tu jos i inata, dokazivanja, alavosti...
gledam pre neki dan komsije na drzavnom zeljistu iz Seleusa, skidali kukuruz pored mojih njiva i pitam se koliko im sad treba da rodi da bi nadoknadili stetu! a kad smo sejali proletos kaze mi Rumun ''picu materinu smo se terali i nama ostalo na 80000din'' ee jbg. ko vas terao da se terate :haha:

- - - - - - - - - -

Meni je mnogo i mojih 32000 po pocetnoj, jer je samo godinu pre taj isti hektar kostao 18000din. al ta njihova TERANJ i nas kosta!!

A kako funkcionise arenda i sama obrada zemlje u pogranicnom podrucju sa Rumunijom.Jel rade nasi nesto i sa one strane ili je tu striktna granica kao Berlinski zid:osmeh:

Hehe to pitaj @diklofena on je u granicnom pojasu.
komsijski Seleus je pretezno naseljen Rumunima. kucaj na mapi pa ces videti gde je to, mozda N.Kozjak i ne izbaci :haha::haha:

Pa mozda se javi i napise koju rec i o toj zanimljivosti.Mozda je jeftinije uzimati zemlju u arendu sa one strane grane.Koliko sam ukapirao tu je njiva do njive,jedna u srbiji druga u rumuniji:osmeh:
Mozda je kao izmedju Belorusije i Litvanije zicana ograda,jos samo da puste struju:osmeh:

Mozes valjda otici da radis arendu, al sta s robom sa te njive, da bi se prebacila u Srbiju sigurno treba jedna torba dozvola i papira, jer je to fakticki uvoz. A da ostavis nekoj zadruzi u Rumuniji, da li smes to, eno u Uljmi je cirkus s jednom zadrugom , a lokalna je.

Moglo bi se sigurno uzeti u zakup(Rumunija) ali kako raditi.Morale bi se kupiti mašine za tamo,pa gde ih držati,pa neko da to 24h čuva....Znam da su neki pokušavali ali je sve to bilo kratkog daha.E sad jedino ko je kod veliko graničnog prelaza pa da ima neki dil da svaki dan može da prelazi sa mašinama.Mislim da ništa od toga dok ne uđemo u EU pa se ukinu granice.

Nazad
Vrh