bewisa;
Pitao si me za traktor kakav je u oranju i branju.
Case IH jx 60 ima 59 ks. Jesenas sam sa njim uzorao oko 15 ha. Vukao je plug IMT 756.20 VK koji sam kupio nov, nažalost. Kažem nažalost, jer sam se pokajao što nisam kupio neki polovan jer je ovaj nov napravljen od najlošijeg čelika, pa mi se pri oranju prvog hektara pokrivila glava na prvom plužnom telu. To i još neke stvari sam sredio i uspeo da uzorem planirano, ali nakon toga plug više nije bio za upotrebu. Ali, srediću ga za jesen. U decembru i januaru sam uzorao još oko 6 ha, ali sa plugom IMT 755.20 NK koji je kupljen 1988. i nigde nije pokrivljen, a počupao je na stotine panjeva...
Oba pluga vuče dobro, pogotovo ovaj manji. U mom kraju je uglavnom zemlja 5. i 6. klase, retko gde ima četvrte. Više od 60% parcela je pod nagibom. Ima dosta teške zemlje za oranje, tako da gde je brdo i teška zemlja pri oranju na dubini izmedju 25 i 30 cm, ne mogu reći da mu je baš svejedno, zapinje prilično... Ali zato nizbrdo ide odlično... Na srednje lakoj zemlji ore bez ikakvih problema sa plugom IMT 756.20 VK, i to negde i bez prednje vuče. Pošto sam radio i sa rakovicom 65, na suvom nema neke razlike u oranju, ali kada je vlažno bolji je orač od rakovice, zahvaljujući prednjoj vuči. Potrošnja se kreće od 25 do 30 litara evro dizela po ha. Ali, gde je izuzetno teška zemlja trošio je i do 35 litara, ali je zato na lakoj zemlji uspevao da uzore na dubini od 27 cm i sa malo više od 20 litara.
Što se tiče branja, radi sa beračem Zmaj 223. Vuče ga bez problema. Kad je suvo, po brdu vuče zmaja sa punim bunkerom bez prednje vuče. Stvarno je idealan za dvoredni berač...