nikaragva
Član
Proveri jel pehd plastika npr.
Na nju teško reaguje benzin, alkohol, ulja,...
Na nju teško reaguje benzin, alkohol, ulja,...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Uzeo sam `nova` plasticna burad , ona plava , od neke providne hemije su , da li je pametno da u njih skupljam rakiju pre prepeka i kako ih je najbolje oprati i cime ?
Oprao sam ih peracem , pa vrucom vodom ispirao vise puta , ribao nekom losom rakijom , nema nikakvih mirisa
Strahinja, ovo sa slike nisu posude za rakiju vec posude sa plutajucim poklopcem za vino i kao takve nemogu se koristiti za rakiju !
Po cemu ne mogu?? Kada i sami znate da se rakija drzi plafon 6godina u buretu ako je ono dobro skroz, sve preko toga je sjebavanje rakije tako da kazem, rakija postaje kiselkasta ili gorci sve zavisi.. Posle se prelazi u staklene balone, ili prohrom... A ovaj inoks mi lici da nije losa varijanta... Ja i kad pecem rakiju plastika ne dolazi u obzir kada mi potece rakija, odamh ide u prohromsku kantu od 20l... A ovaj inoks je sam po sebi ja mislim isto.. Evo bas sam pre neki dan gledao Nenada Jezdica i nejgovu destileriju na netu, covek je lepo i detaljno sve objasnio kako treba da se radi oko pecenja rakije, pa i on sam drzi u prohromskim cisternama rakiju, sljivu posle nekog vremenea, a dunju kajsiju i krusku odmah...
Ostavio sam 100litara rakije prosle godine pecene u dudovo bure, pa cu mozda krajem ove godine i sledece kupiti ovo bure od inoksa i probati da ostavim rakiju tu.. Kad ne menja ukus vinu u ovome i ne upija nikakve materije, nece onda ni rakija...
Kolega je verovatno mislio zbog plivajuceg poklopca on ide za vino verovatno da bude sto manji kontakt sa kiseonikom dok za rakiju nema potrebe za tim moze ista posuda ali bez plivajuceg poklopca.
Ne znam kako misliš zadah?Jel dobilo "zadah" to bure?