Bušenje bunara na njivama

Ja sam se spasio tako sto sam dobio gradsku vodu, kopali su mi likovi sa traktorom (lancem). Ukupno su mi iskopali 4.000 metara, znam po okiten cevima ( kupio u petrohemoji u Pancevu dir.)
Tako da sada imam vode na pretek, a fixno je 50 dindzi bez obzira na kubikazu. I, sobzirom da sam veliki potrosac , a imam i u planu farmu koza , verujte mi da sam se spasio. cak sam i izbetonirao ukopanu cisternu od 12 kubika, u slucaju da nestane gradska voda , ali do sada nisam imao tih problema :cao: sve u svemu , mislim da sam dobro prosao :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1247336823[/time]
Drugo, Sale da ti kazem sledece... a dr pandja to zna sigurno, da je u nasem kraju , uslovno receno naci kvalitetnu bunarsku vodu ravno nemogucoj misiji. Ja sam licno angazovao radnike za bunar, pa kad su naisli na kamen puzar na osmom metru, beskonacno debeo, stali su. Ali ,ja nebi bio ja, pa otisao u komunalno i angazovao njihov Pikamer, ili ti kompresor kako neko kaze... I tako oni lupali, lupali jedno tri dana da probiju taj kamen puzar ali nista :zli: kamen ostao tu, ja ostao bez vode i nista. A, prvi komsija kopao arterski bunar i nasao vodu na 62 metru ,ali je sva zuta , non stop i nije za pice , pa je i on sad pre neki da uveo Gradsku vodu posle par Godina.E, a sad glavna stvar... nasa Opstina nije prikacena na Beogradski vodovod ,nego ima svojih 14 arterijskih bunara f300 a sa dubine prosecno od 170 metara, pa do cak 300 metara. Kasnije se ta voda akumulira na kosmaju u jedan bazen gde se i hlorise i obara ph na 6,8 te se distribuira krajnim korisnicima ::svaka cast:: Prosto , Opstina nama vodu , a mi njima ::novac::

Karalic je napisao(la):
Ja sam se spasio tako sto sam dobio gradsku vodu, kopali su mi likovi sa traktorom (lancem). Ukupno su mi iskopali 4.000 metara, znam po okiten cevima ( kupio u petrohemoji u Pancevu dir.)
Tako da sada imam vode na pretek, a fixno je 50 dindzi bez obzira na kubikazu. I, sobzirom da sam veliki potrosac , a imam i u planu farmu koza , verujte mi da sam se spasio. cak sam i izbetonirao ukopanu cisternu od 12 kubika, u slucaju da nestane gradska voda , ali do sada nisam imao tih problema :cao: sve u svemu , mislim da sam dobro prosao :ppozdrav:
Drugo, Sale da ti kazem sledece... a dr pandja to zna sigurno, da je u nasem kraju , uslovno receno naci kvalitetnu bunarsku vodu ravno nemogucoj misiji. Ja sam licno angazovao radnike za bunar, pa kad su naisli na kamen puzar na osmom metru, beskonacno debeo, stali su. Ali ,ja nebi bio ja, pa otisao u komunalno i angazovao njihov Pikamer, ili ti kompresor kako neko kaze... I tako oni lupali, lupali jedno tri dana da probiju taj kamen puzar ali nista :zli: kamen ostao tu, ja ostao bez vode i nista. A, prvi komsija kopao arterski bunar i nasao vodu na 62 metru ,ali je sva zuta , non stop i nije za pice , pa je i on sad pre neki da uveo Gradsku vodu posle par Godina.E, a sad glavna stvar... nasa Opstina nije prikacena na Beogradski vodovod ,nego ima svojih 14 arterijskih bunara f300 a sa dubine prosecno od 170 metara, pa do cak 300 metara. Kasnije se ta voda akumulira na kosmaju u jedan bazen gde se i hlorise i obara ph na 6,8 te se distribuira krajnim korisnicima ::svaka cast:: Prosto , Opstina nama vodu , a mi njima ::novac::

Znam da kamenje moze biti veliki problem,ovaj bunardzija koji je meni busio ima extra dobru opremu ( ja se ne razumem previse ) .pokazao mi je neke dijamantske burgije sa tri glave ,da se uplasis ( he,he).

Sale je napisao(la):
Karalic je napisao(la):

Znam da kamenje moze biti veliki problem,ovaj bunardzija koji je meni busio ima extra dobru opremu ( ja se ne razumem previse ) .pokazao mi je neke dijamantske burgije sa tri glave ,da se uplasis ( he,he).
So bi rekli, bez alata nema zanata! :ppozdrav:

Sale je napisao(la):
extra dobru opremu ( ja se ne razumem previse ) .pokazao mi je neke dijamantske burgije sa tri glave ,da se uplasis ( he,he).
Oprema nis`nevredi bez majstora :zli:
Dzaba su1. i 2. majsor imali izuzetnu opremu, 3. mi je iz cuga napravio bunar sa uzasnom opremom

imam jedno kontra pitanje kolega ima bunar na njivi i nema vode godinama a cevi mu trebaju

KAKO IZVADITI CEVI IZ BUNARA?

pa ne znam ste konkretnije
viri cev iz zemlje pola metra a okolo nje vojvodina.
to je stanje na terenu.
ima oko 30 40 metara pocinkovane cevi 80mm

Mozda nije pametno ali probaj sa nekom stegom oko cevi i hidraulik a verovatno moras i seci ako nemoze da se odvrne na sastav.Video sam negde na metalnu plocu 0,4xo,4 postavjen hidraulicni klip sa crevima koja se prikopcaju na izvod traktora te to sluzi kao hidraulicna dizalica.Mozda mozes tako nesto iskonstruisati sa vecim klipom pa na kraju klipa postaviti neku stegu i probati.

nasao sam neko resenje na netu
kazu bitno je da krene a posle i hidraulika radi.

2hzmstw.jpg

6s44na.jpg

nosh38.jpg

1.napraviti 2kraku povecu klovnu i sa 2 traktora vuci krajeve u smeru ZAVRTANJA i ritmicno udarati sa 2 malja po cevi da popusti zemlja.
2.cev omotati jakim lancem,krajeve zakaciti za hidrauliku i dizati.
3.kako koji muf izidje maljevima izlupati,brenerom zagrejati i odvrnuti cev da ne bude cudjenje kod zadnje cevi :udri:

ivanhoe je napisao(la):
1.napraviti 2kraku povecu klovnu i sa 2 traktora vuci krajeve u smeru ZAVRTANJA i ritmicno udarati sa 2 malja po cevi da popusti zemlja.
2.cev omotati jakim lancem,krajeve zakaciti za hidrauliku i dizati.
3.kako koji muf izidje maljevima izlupati,brenerom zagrejati i odvrnuti cev da ne bude cudjenje kod zadnje cevi :udri:

šta je klovna

Kloki mozda bi bilo dobro oko cevi iskopati neku jamu i nalivati sa vodom da voda pored cevi omeksa zemlju.

Ispravite me ako gresim,ali ja nisam nasao temu oko navodnjavanja tj.,sistemi za navodnjavanje itd... Jel je moguce da to nikog ne interesuje? :bravo:

Dali bi neko mogao meni dati brojtelefona bunardzije iz temerina? Unapred hvala!

Hvala lepo Tibor! A dali znas dalju informaciju o njih kako funkcioniraju oni bunari kojeg su oni busili dali ima dosta vode ili nekih primedbi,mislim na velike bunare preko 100 metara

ja znam da ima neka privatna firma u nišu baš koja busi bunare , toje pre bila neka drzavna firma pasuje onda 2-3 radnika otkupila pitaću kako se zove firma pa ću napisati , mada oni buše ja mislim do 700m ako ne i više .
Post je spojen: [time]1250018299[/time]

Nazad
Vrh