Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ajd pojasni malo...???
Izbusi nov bunara,sa 6 metara sita,cena za tu debljinu je 100-120 evra sa klapnom i plasticnom cesmom.Da li neko radi busenje bunara metalnim cevima od 5/4 cola.Imam biseni bunar od 14 metara a hteo bih da ga produbim za 6 metara i da stavim duplo sito.Inace sam u okolini N.Sada i kod mene svi buse na 20 metara bunare i bude ok.Ja sad imam dosta peska u vodi pa bih zbog toga ga produbio da bi dobio kvalitetniju vodu.
Poslato sa HUAWEI Y560-L01 uz pomoć Tapatoka
To su sranje bunari nemam nimalo poverenja u tu plastiku.Koga god sam pitao od bunardžija niko neradi tako mali presek fi 40 za metalne cevi.Inace radim pumpe za zalivanje pa sam upucen pukne im onaj sastav dole u zemlji i izgube vodeni stub.Na dosta mesta je bilo tako a da ne pricam tamo gde je stavljena kuglica tek to je sranje.Izbusi nov bunara,sa 6 metara sita,cena za tu debljinu je 100-120 evra sa klapnom i plasticnom cesmom.
Poslato sa Coolpad R108 uz pomoć Tapatoka
Ispod dva cola je svaki bunar nista ,igracka,3 + cola je pravi posao,plastika je ok,imam 4 bunar,nikakvih problema nema,metalni su proslost.To su sranje bunari nemam nimalo poverenja u tu plastiku.Koga god sam pitao od bunardžija niko neradi tako mali presek fi 40 za metalne cevi.Inace radim pumpe za zalivanje pa sam upucen pukne im onaj sastav dole u zemlji i izgube vodeni stub.Na dosta mesta je bilo tako a da ne pricam tamo gde je stavljena kuglica tek to je sranje.
Poslato sa HUAWEI Y560-L01 uz pomoć Tapatoka
Поздрав свима!
Планирам да подигнем засад леске на 1 ha (дакле око 450-500 садница), па ме занима следеће:
Да ли неко зна колико ми је воде отприлике потребно за овај засад, тј. какав бунар, пресек цеви, пумпа и све што један апсолутни почетник треба да зна
Za odgovor o kolicini potrebne vode na toj povrsini mislim da ce ti najbolji odgovor dati kolege na temi o zasadu leske... (ako nisi vec pitao tamo)![]()
A kada dobijes odgovor na to pitanje tj. koliko vode ti treba, onda trazis dalje koja pumpa, odnosno cevi ti trebaju da bi mogao efektivno da dobijes tu kolicinu vode...![]()
Da ti stavi 6-9 metara sita,zbog kolicine vode,da ide do dubine koja je potrebna za tvoj teren,tj da sito bude u belom pesku-vodonosni sloj,nikako pesak zute boje.....Прочитао сам целу тему, али имам још пар питања. Преговарам са човеком око бушења бунара, па да овде питам следеће:
Да ли има неких ствари које у сваком случају морам да захтевам од бунарџије, тј. шта је обавезно за сваку бушотину, да знам да тражим?
Тотални сам почетник, видим да овде спомињете филтере, слој шљунка и то... па ако може неко
само укратко да набаци у пар тачака, да не буде после касно.
Хвала унапред!