Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ajd pojasni malo...???
Izbusi nov bunara,sa 6 metara sita,cena za tu debljinu je 100-120 evra sa klapnom i plasticnom cesmom.Da li neko radi busenje bunara metalnim cevima od 5/4 cola.Imam biseni bunar od 14 metara a hteo bih da ga produbim za 6 metara i da stavim duplo sito.Inace sam u okolini N.Sada i kod mene svi buse na 20 metara bunare i bude ok.Ja sad imam dosta peska u vodi pa bih zbog toga ga produbio da bi dobio kvalitetniju vodu.
Poslato sa HUAWEI Y560-L01 uz pomoć Tapatoka
To su sranje bunari nemam nimalo poverenja u tu plastiku.Koga god sam pitao od bunardžija niko neradi tako mali presek fi 40 za metalne cevi.Inace radim pumpe za zalivanje pa sam upucen pukne im onaj sastav dole u zemlji i izgube vodeni stub.Na dosta mesta je bilo tako a da ne pricam tamo gde je stavljena kuglica tek to je sranje.Izbusi nov bunara,sa 6 metara sita,cena za tu debljinu je 100-120 evra sa klapnom i plasticnom cesmom.
Poslato sa Coolpad R108 uz pomoć Tapatoka
Ispod dva cola je svaki bunar nista ,igracka,3 + cola je pravi posao,plastika je ok,imam 4 bunar,nikakvih problema nema,metalni su proslost.To su sranje bunari nemam nimalo poverenja u tu plastiku.Koga god sam pitao od bunardžija niko neradi tako mali presek fi 40 za metalne cevi.Inace radim pumpe za zalivanje pa sam upucen pukne im onaj sastav dole u zemlji i izgube vodeni stub.Na dosta mesta je bilo tako a da ne pricam tamo gde je stavljena kuglica tek to je sranje.
Poslato sa HUAWEI Y560-L01 uz pomoć Tapatoka
Поздрав свима!
Планирам да подигнем засад леске на 1 ha (дакле око 450-500 садница), па ме занима следеће:
Да ли неко зна колико ми је воде отприлике потребно за овај засад, тј. какав бунар, пресек цеви, пумпа и све што један апсолутни почетник треба да зна
Za odgovor o kolicini potrebne vode na toj povrsini mislim da ce ti najbolji odgovor dati kolege na temi o zasadu leske... (ako nisi vec pitao tamo)
A kada dobijes odgovor na to pitanje tj. koliko vode ti treba, onda trazis dalje koja pumpa, odnosno cevi ti trebaju da bi mogao efektivno da dobijes tu kolicinu vode...
Da ti stavi 6-9 metara sita,zbog kolicine vode,da ide do dubine koja je potrebna za tvoj teren,tj da sito bude u belom pesku-vodonosni sloj,nikako pesak zute boje.....Прочитао сам целу тему, али имам још пар питања. Преговарам са човеком око бушења бунара, па да овде питам следеће:
Да ли има неких ствари које у сваком случају морам да захтевам од бунарџије, тј. шта је обавезно за сваку бушотину, да знам да тражим?
Тотални сам почетник, видим да овде спомињете филтере, слој шљунка и то... па ако може неко
само укратко да набаци у пар тачака, да не буде после касно.
Хвала унапред!